Vânzările de utilitare şi camioane IVECO ale Cefin România au crescut cu 6%, în primul semestru

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 25 august 2008

Cefin Autovehicule Comerciale, divizia holdingului Cefin care se ocupă cu importul vehiculelor comerciale IVECO şi cu distribuţia de camioane rulate, a încheiat prima jumătate a anului 2008 cu un avans de şase procente al vânzărilor faţă de perioada similară din 2007 şi se aşteaptă să menţină ritmul până la finalul lui 2008, au declarat pentru Agerpres responsabili ai companiei. După un prim-trimestru cu cerere crescută pe segmentul de vehicule comerciale, a urmat o perioadă de relaxare a pieţei, care s-a accentuat în luna mai. Luna iunie a compensat însă din punct de vedere al cererilor şi livrărilor către clientul final, compania înregistrând creşteri ale vânzărilor pe majoritatea gamelor de vehicule. Potrivit directorului general, Emilian Nahorniac, Cefin Autovehicule Comerciale a livrat în primul semestru un număr de 1.388 vehicule comerciale noi, la care se adaugă 200 de semiremorci şi 200 unităţi second-hand livrate. Pentru semestrul al doilea, managerul diviziei de vehicule comerciale estimează o revigorare a cererii, astfel că, pe total, în 2008 se va înregistra o creştere a numărului de livrări către clienţi de 7-10 la sută faţă de anul 2007.

Divizia auto adiacentă a Cefin Romania, prin departamentele componente Premium Truck Parts, Pneu Maxx, Industrial Solutions şi Logistic Solutions, estimează că va cunoaşte o creştere accentuată în a doua jumătate a anului, bazată pe vânzările ce vor fi înregistrate în noile sale centre teritoriale.

Potrivit directorului general, Monica Dan, s-au deschis şase noi locaţii, la Târgu Mureş, Sibiu, Oradea, Iaşi, Bacău, Suceava, urmând ca din octombrie să fie operaţional un nou centru la Buzău. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, divizia a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu 19 procente.

"Urmărim strategia de dezvoltare a diviziei prin extinderea programului OEM - prin care oferim clienţilor alternative de calitate şi mai economice pentru piesele de schimb de origine -, precum şi prin diversificarea gamelor de produse", a adăugat Monica Dan.

În aceeaşi perioadă, 4BUS, divizia de vehicule pentru transport persoane a Cefin, aproape şi-a atins ţinta de vânzări programată pentru întregul an, realizând o cifră de afaceri de 23,8 milioane euro, faţă de 24 de milioane euro bugetată pe 12 luni. În plus, profitul realizat de aceas­tă divizie s-a majorat cu 14 procente raportat la intervalul similar de anul trecut.

"Am profitat de contextul extinderii pieţei şi de licitaţiile pentru obţinerea licenţelor de operare pe traseele de trans­port care au avut loc în aceas­tă perioadă. Fiecare dintre operatorii locali a fost interesat de a avea cât mai multe şanse în obţinerea acestor licenţe şi s-au dotat cu autovehicule noi, astfel că am vândut stocurile pentru întreg anul", a explicat George Stamate, directorul general al 4BUS.

Pe de altă parte, prioritară pentru următoarea perioadă a anului rămâne promovarea intensă a unor produse noi: Proxy şi Crossway low entry pentru transport de persoane pe trasee interurbane pe dis­tanţe scurte şi Magelis, din gama de vehicule premium pentru transportul turistic.

Agroexpert Capital, specialis­tul în echipamente agricole al Grupului Cefin, estimează, de asemenea, depăşirea cifrei de afaceri bugetate pentru 2008, de şapte milioane de euro. Divizia de echipamente agricole a Cefin a reuşit în prima jumătate a anului să vândă toate combinele comandate, în prezent activitatea concentrându-se pe livrarea stocului de tractoare, în mare parte deja comandate. Cefin Holding, furnizor specializat de servicii integrate în domeniul transporturilor, estimează o cifră de afaceri de 406 milioane de euro în 2008 faţă de 274,5 milioane euro în anul anterior.

Conform strategiei pentru perioada 2008-2010, cifra de afaceri va creşte la 507 milioane euro în 2009 şi la 609 milioa­ne euro în 2010, în timp ce volumul investiţiilor îşi va menţine o pondere de cinci la sută raportat la cifra de afaceri. Holdingul şi-a propus şi creşterea marjei de profit operaţional (EBIT) de la 3,9% în 2007, la 4,2 % în 2008 şi respectiv 4,5 %, în următorii doi ani. Cefin Holding a început activitatea în România în 1995, ca dealer pentru utilitarele şi camioanele constructorului italian IVECO SpA, iar ulterior şi-a extins activitatea în Bulgaria şi Ungaria şi în prezent figurează în Top 100 al companiilor private româneşti. Investiţiile grupului se vor cifra la 16 milioane euro în 2008 şi vor ajunge la 30 milioane euro în 2010. Holdingul are şapte divizii - Cefin Vehicule Comerciale, cel mai mare dealer IVECO din Româ­nia, cu 43 la sută din piaţă, Cefin Automotive (piese de schimb, anvelope), EuroBody (carosări), 4Bus (autobuze/autocare), Agroexpert Capital (maşini şi echipamente agricole), Cefin Systems (soluţii de managementul flotelor auto) şi Cefin Real Estate - imobiliare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb