VASILE BĂNESCU: "UE nu poate impune României recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex"

G.B
Miscellanea / 14 septembrie 2021

Vasile Bănescu

Vasile Bănescu

Uniunea Europeană nu poate impune statelor membre recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu. Declaraţia vine după ce Parlamentul European a cerut României să recunoască aceste căsătorii, potrivit Digi24.

"În sfera dreptului familiei, respectiv a căsătoriei, statele membre ale UE au şi e firesc să aibă o absolut totală independenţă de legiferare. Aşadar nu se poate (im)pune problema recunoaşterii obligatorii a aşa-ziselor căsătorii homosexuale în întreaga UE. Aceasta e o construcţie politică democratică, nu totalitară", a spus Vasile Bănescu.

Căsătoria este doar uniunea între o femeie şi un bărbat, a adăugat el.

"Poziţia Bisericilor creştine, dar şi a celorlalte culte religioase din România faţă de căsătorie (instituţie civilă rezervată natural de-a lungul istoriei exclusiv uniunii dintre un bărbat şi o femeie) este poziţia firească fondată pe legea morală universală care stă la baza oricărei societăţi sănătoase din trecut, prezent şi viitor", a spus purtătorul de cuvânt.

O rezoluţie a Parlamentului European arată că familiile LGBTIQ şi cuplurile de acelaşi sex ar trebui să aibă aceleaşi libertăţi de circulaţie şi aceleaşi drepturi de reîntregire a familiei ca şi celelalte familii ale unei comunităţi. Potrivit PE, Comisia Europeană ar trebui să ia măsuri împotriva României, Ungariei şi Poloniei pentru încălcarea valorilor UE în acest sens.

În iunie 2018, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a pronunţat o decizie istorică prin care sublinia că statele membre ale Uniunii Europene nu pot împiedica libertatea de şedere a unui cetăţean al Uniunii prin refuzul de a acorda soţului său de acelaşi sex, cetăţean al unei ţări non-UE, un drept de şedere derivat pe teritoriul lor. Decizia se referea la cazul în care erau implicaţi cetăţeanul român Relu Adrian Coman şi partenerul său de acelaşi sex, cetăţeanul american Robert Clabourn Hamilton. Ei au dat în judecată România pentru că nu le-a recunoscut căsătoria oficiată la Bruxelles înainte cu opt ani. Cei doi au cerut recunoaşterea căsătoriei lor pentru ca americanul să primească drept de reşedinţă în România.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Căsătoria civila e una, cea religioasă alta.

    Biserica nu încuviințează nici sexul intre bărbați și femeie înafara căsătoriei ,nici divorțul decât în cazuri rare etc. 

    Poate nu ar strica sa spuna asta credincioșilor după ureche. 

    Codul civil e altceva decât credinta.

    Ce vorbesti, mai nea' Banica?! Marxistii satanisti din fruntea UE ne pot impune orice doresc, daca tinem cont de ce slugoi de ultima spetza avem la conducerea Coloniei romane! Daca aia de la UE vor ca de maine , toti romanii sa stea in limba, asa se va si intampla , caci slugoii autohtoni se se vor ocupa de asta!

    1. Noroc ca-l avem pe Sputin, flacara gandirii umaniste, omul care cu bustul lui gol ne va apara de marxistii satanisti.

    bine ca te-ai trezit mai banescule ! ar fi fost culmea ca BOR singura reduta impotriva imoralitatii sa zica altceva .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb