VASILE DÎNCU: "PSD nu merge în acest moment la Cotroceni cu nicio propunere de premier"

G.B
Politică / 10 octombrie 2021

Vasile Dîncu

Vasile Dîncu

PSD nu va merge, cel mai probabil, la consultările de la Cotroceni, cu o propunere de premier, însă o decizie va fi luată mâine dimineaţă în Consiliul Politic Naţional al partidului, potrivit Agerpres.

Anunţul a fost făcut astăzi de preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu.

"PSD nu merge în acest moment cu nicio propunere pentru că vrem să vedem ce vrea preşedintele, în primul rând. Preşedintele este cel care s-a aflat în spatele, cel puţin, a unei părţi din această criză, cea politică, a girat-o până la urmă, girându-l pe Florin Cîţu şi trebuie să-şi refacă guvernarea pentru că acest tip de guvernanţă nereuşită până acum, cel puţin din perspectiva rezultatelor guvernării, este eroul principal. (...) Analizăm această situaţie, vom vedea luni dimineaţă, înainte de a merge la Cotroceni. Avem un Birou Naţional, putem să facem şi un Consiliu Naţional, dacă este cazul. Dar în acest moment, cred că în această fază nu suntem hotărâţi pentru că nu suntem siguri de intenţia preşedintelui", a afirmat Dîncu, la Prima Tv.

El a explicat că preşedintele Iohannis a spus că nu va pune niciodată un premier de la PSD şi acum doreşte refacerea actualei coaliţii.

"Deci, ne spune lumea: bun, acum l-aţi dat jos, acum treceţi la guvernare. Cum să mergem la putere? Pentru că este atributul preşedintelui să numească premierul. Preşedintele s-a pronunţat mai demult că nu va pune niciodată un premier al PSD. Am mers cu propuneri, după alegeri, şi am fost refuzaţi. Acum, de bun simţ ar fi fost ca domnul Cîţu, după ce a observat că are o majoritate de 281 în Parlament împotriva lui, să-ţi dea demisia şi preşedintele să refacă, să revenim la situaţia de la început, la situaţia de după alegeri şi atunci să dea ocazia să se creeze o majoritate, normal ar fi fost ca PSD, că a avut cele mai multe voturi, a câştigat alegerile, chiar dacă nu a făcut majoritatea de 51%. Acum vrem să vedem dacă preşedintele trage de timp, este o variantă pentru că a făcut şi această punte peste weekend, dacă preşedintele s-a gândit chiar la o soluţie şi are o soluţie, pentru că nu are rost să ne ducem cu propunere când nu ni se cere propuneri, pentru că o facem în van. Înţelegem că preşedintele vrea să se refacă această coaliţie", a adăugat Dîncu.

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. Stimati membri psd , scapati de acest securist batran si toxic ! exista o preocupare generala de reimprospatare a clasei politice , nu exista nici un motiv ca acest personaj sinistru sa-si mai bage ratul peste tot , este ca o raie de care nu poti scapa , il dai afara pe usa si el intra pe geam . nu va luati dupa mine , uitati-va ce rezultate a avut la cluj cu psd , cum poate un asemenea individ sa dea sfaturi daca nu a avut nici un rezultat mai acatarii . toata lumea il stie de pedelist si basist gretos si voi il tineti sa va faca strategii care vor duce partidul in prapastie . treziti-va si alegeti-va un lider care sa aduca psd unde era .

    1. Bine zis !

      ""Agenţia Centrală de Informaţii a SUA a publicat documente declasificate parţial despre Revoluţia produsă în decembrie 1989 în România şi despre situaţia politică din ianuarie 1990.

      Un raport din 27 ianuarie 1990 arăta că se amplifica „mişcarea de contestare” a Frontului Salvării Naţionale (FSN), care „nu mai poate ascunde lipsa de credibilitate şi disensiunile interne”. (...) „Preşedintele Iliescu a admis joi că situaţia politică este instabilă, avertizând că s-ar instala anarhia dacă s-ar prăbuşi guvernul provizoriu”, se arată în documentul datat 27 ianuarie 1990.

      Un alt raport , datat 30 ianuarie 1990, avea titlul „România: Securitatea revine”. „Continuarea demonstraţiilor antiregim împinge Frontul Salvării Naţinale (FSN), aflat la putere, să recurgă la susţinerea necruţătoarei foste poliţii politice a lui Ceauşescu. Notă: Actualul profil redus menţinut de Securitate probabil se va schimba dacă, după cum este probabil, FSN va continua să fie vizat de atacuri din cauza susţinerii cu jumătate de măsură a reformelor democratice. Implicarea personalului Securităţii în limitarea protestelor amplifică mult probabilitatea ca demonstraţiile antiguvernamentale să devină violente. Aşa cum s-a întâmplat în timpul înlăturării lui Ceauşescu, armata română ar putea juca un rol-cheie în supravieţuirea FSN”, se arată în documentul CIA din 30 ianuarie 1990. Unele părţi ale raportului rămân clasificate. 

    Cam sulfuros acest domn Dancu! Nu zic,are figură de intelectual dar să nu exagerăm, iar în ultimii ani e în prea multe locuri: ba prof la Academia lui Oprea ( e foarte bogat ce căuta acolo ?),ba implicare grosieră la FRF,ba mare admirator ( și jucător?) de golf ( hai dle că te-ai născut la țară), o prezență mai puțin discretă lângă Coldea pentru " tenis" cu circuit închis ( fotbal,golf,tenis asta da sociologie de bibliotecă),admirator întârziat al lui Iliescu!

    1. Într-o țară cu mulți hoți să spui despre Adrian Năstase că a fost cel mai bun prim ministru ,românii considerandu-l " hoțul hoților " te întrebi la ce se referă marele sociolog!?

      si eu cred ca Nastase a fost cel mai bun premier chiar daca nu am.votat in viata mea pesede. dar cred ca a fost cel mai bun premier pt ca a avut un guvern cu ministri grei cu autoritate mare in portofolile in care au fost numiti. e adevarat ca au si furat mult, la noi din pacate fura cam toti indiferent de la ce partid sunt. in cazul lui dincu insa, pt el guvernul nastase a insemnat trambulina catre politica mare, a fost ministrul informatiilor publice sau ceva in genul asta sub nastase abia dup-aia europarlamentar, ministri, facator si desfacator de guverne si combinatii la varful statului zic gurile alea rele

      Nu munai Nastase a fost premier bun a fost si Ponta pana si Viorica Dancila a fost mai buna decat panaramele pnl usr iste

      De acord. Cel mai buna premier, dupe ala din Brailita, Tudose!, a fost duamna Gabi Firea.

      Sau duamna a fost Presedintele Bucurestiului? Oricum, stiu ca PSD a avut o premiera, cel putin la de desteapta ca Tudose + Grindeanu la grupaj.

      Pacat ca aia mica, Irina?, n-a apucat decit sa stea la vorbitor. Poate-i dam o sansa!? 

    Sunt om cu scoala si am iesit in '89 pe strada pentru libertate, insa la cum dau ortul popii foarte multi dintre prietenii mei, si ei votanti psd, se pare ca toata retorica antivaccin promovata de psd, vrea sa ne imputineze pe zi ce trece. Acest lucru grav m-a convins sa votez in viitor USR, singurul partid se pare, fara metehne comuniste.

    1. ei nu au metehne comuniste ci "taticii "lor ce le asigura spatele sau ii ""imping in fata"" de la spate

      Sunteți deja plictisitori ăștia cu USR copii de comuniști! Sau USR homo,LGB etc

      Păi comuniștii sunt reduși mintal ori leghebisti sunt sofisticati,in concluzie ori,ori!  

      Nu zic sunt și excepții cu care nu sunt de acord!

      Așadar hai USR! 

      Hai usr la patru la suta

      esti dus cu capul !

      numai nebunii si inconstientii mai voteaza partidul extremist promotor al ordinelor de la Bruxelles!  

      usrplus a ajuns laturi pentru porci sub mainile lui HAbarna si ciolos  

      da, sustin!

      hai usrplus de la 8-9 la suta la 2-4 %  

      ce nenorociti... sa nasca barbatii, sa dea jos crucile de pe biserici, sa bage educatie sexuala la scoala primara si sa invate la masturbare copii de 5 ani! ! ! Asta e USRPLUS!  

      LA GUNOI CU EI!  

      IMEDIAT LA GUNOI CU PORCII SATANISTI BUNI DE UCIS DE LA USRPLUS!

      au o cadere mai vijelioasa decat pntcd! ...exact asa cum merita!  

      De ce jignesti, cacaciosule ?? Ai idee ce etate am ??

      Nu am voie sa spun ce gandesc sau e delict de opinie ?? 

      Ai primit ordine sa dai in cap oricui nu este de acord cu partidul ?? 

      De 30 de ani votez psd si mi-a ajuns, mi-au plecat copiii si din cauza lor nu se mai intorc, nici ei nici nepotii. De ce este USR atacat de toata floarea ce ne-a condus pana acum ?? Poate ca vor sa distruga mafia ??

      Dus cu capul esti tu, panarama! 

      USR nu au oameni competenti si asta s-a demonstrat dupa ce s-au batut sa obtina ministere si functii si apoi stateau incuiati in birouri sa nu observe subalternii ca sunt nepregatiti si potriviti "ca nuca in perete""...au sabotat tot ce se purtea (cu ponturi de la simpatizantii ciumei rosii ) si cautau doar sa sape si sa blocheze ...sa saboteze , sa deturneze atentia de la ce agenda se demonstreaza ca au sustinut-o si o sustin indiferent de consecinte .....rezulta logic ca sunt Uniunea Sabotorilor Romaniei...ca sa-si salveze doar ambitiile si pozitiile lor in haosul generat de spirala lor ce nu respecta ""IN LINIE ADUNAREA!""

      este la 4 la suta , dar in sondajele lui pieleanu care s-a declarat singur , fan usr ,( sondaje vizate de securitate ,) este tinut fortat in viata .

      pieleanu care s-a declarat singur , fan usr

      Hahaha. Ce glume bune pe comunisti. 

      Pieleanu este psdist cum respira si ru zici ca este usrist.

      Mai bagati baieti din astea, ca sunteti chiar amuzanti 

      a spus-o la antena 3 , ma jur pe ce vrei , ca l-am auzit . pieleanu este si el un tonomat ca si chireac , spune orice in functie de interes .

    dar de ce va e frica sa luati volanul in maini ?

    hai, luati guvernarea! :) 

    nu vreti sa o luati ?  

    hai, va este ridicata mingea la fileu ! Preluati-o ! Si aduceti-i in fata pe carpele OMS: rafila si cercel...sa bage ei reguli sanitar-dictatoriale stricte sa vina romanii sa va omoare pe toti, fara sa va mai caute la carnetul de partid!  

    Hai dragutilor, de ce dati in spate ca fetele mari prima data in fata p ... ii ?

    Hai asumati-va tara!  

    1. Ai luat-o pe aratura. Șoșoacă e mai digerabilă!

      Mâine,poimâine o să stai la coadă să te vaccinezi!

      Oculta mondială e în capul tau ! Occidentul s-a vaccinat,americanii s-au vaccinat dar evreii au fost primii ! Când zici ocultă zici evrei( bănci,farma, facebook,etc). Concluzie: evreii îi omoară pe ai lor și îi protejează pe daco-geti? 

      Domnul ne spune că vrea să se vaccineze doar cu un vaccin de producție geto-dacică și nu cu cele sataniste din Vest ce conțin grafen.

      Când a fost întrebat de ce vrea să se vaccineze împotriva unui virus despre care chiar el pretindea că nu e periculos n-a binevoit să răspundă.

    E smecher rau Isarescu. V-a lasat fara singurul femeie de valoare din PSD.

    Nasol moment, misto coliva!

    Mai Vasilica, parca esti din Cluj, nu? Transfera-l pe Emil.  

    E smecher rau Isarescu. V-a lasat fara singurul femeie de valoare din PSD.

    Nasol moment, misto coliva!

    Mai Vasilica, parca esti din Cluj, nu? Transfera-l pe Emil.  

    Din perspectiva sociologica, Vasile Dancu are perfecta dreptate: ii doare in cot pe votantii PSD de iresponsabilitatea acestui partid, asa ca de ce sa propuna, totusi, pe cineva?

    Mare lichea, tovarasul de la Cluj, care demonstreaza, de aproape un an incoace, cat de josnic ii este caracterul. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb