"Ţara noastră nu este în pericol dacă Rusia atacă Ucraina"

VASILE DÎNCU: "Ţara noastră nu este în pericol dacă Rusia atacă Ucraina"

G.B
Politică #Adevărul - prima victimă / 10 februarie 2022

Vasile Dîncu

Vasile Dîncu

Bucureşti- Digi24- 10 februarie 2022: Ţara noastră nu este în pericol din cauza situaţiei tensionate dintre Rusia şi Ucraina, a declarat, astăzi, ministrul Apărării. Vasile Dîncu i-a dat şi o replică ambasadorului rus la Bucureşti, care a spus că Moscova şi-ar dori garanţii scrise că scutul de la Deveselu este pur defensiv.

Ambasadorul Rusiei în ţara noastră, Valery Kuzmin, a criticat suplimentarea trupelor NATO în zona Mării Negre şi a spus că planurile Statelor Unite şi Franţei de a trimite militari în România contribuie la amplificarea tensiunilor.

Diplomatul a mai precizat că Rusia nu este interesată să viziteze scutul de la Deveselu, pentru a se convinge că este pur defensiv. El a declarat că Moscova ar prefera garanţii scrise din partea NATO şi a Statelor Unite în acest sens.

Întrebat, la RFI, dacă ar trebui să existe asemenea garanţii, Vasile Dîncu a răspuns: "Noi nu credem că este nevoie de garanţii scrise în această situaţie. De fapt, ceea ce încearcă Rusia este mai degrabă o reîmpărţire a lumii pe hârtie, a construi noi sfere de influenţă. La asta se referă Federaţia Rusă atunci când vorbeşte despre garanţii scrise. Garanţiile pe care le oferă NATO şi lumea occidentală sunt cele legate de valorile pe care le servesc aceste ţări, valorile de libertate, aceea de inviolabilitate a frontierelor, acelea legate de faptul că fiecare naţiune îşi poate alege destinul în mod liber, a nu ocupa teritorii, a lăsa naţiunile să-şi hotărască soarta singure, acestea sunt garanţiile civilizaţiei contemporane şi în numele acestor valori există această alianţă politico-militară care este NATO. Asta Rusia cred că a înţeles, dar evident că aici este vorba, sigur, de încercarea consolidării unei alte imagini, poate mai ales în mediul politic intern din Rusia", potrivit Mediafax.

Cum s-a pregătit Guvernul pentru evacuarea românilor din Ucraina, în cazul unui atac al Rusiei

Întrebat dacă România este în pericol, în cazul în care Rusia atacă Ucraina, ministrul Apărării a declarat: "România nu este în pericol şi populaţia poate să stea liniştită din acest punct de vedere. Noi suntem pregătiţi pentru efectele colaterale care ar putea fi legate de un conflict, suntem pregătiţi pentru a primi refugiaţi în această situaţie şi pentru ajutoare de tip umanitar în această zonă, dar nu este cazul unui conflict care să afecteze direct România".

Chestionat, de asemenea, dacă există la nivelul Guvernului un scenariu pentru evacuarea românilor din Ucraina, în cazul unui atac al Rusiei asupra acestei ţări, Vasile Dîncu a precizat: "Atât în ultima şedinţă a CSAT, cât şi în întâlnirile pe care le facem noi zilnic cu celelalte instituţii, managementul interinstituţional al crizei, avem pregătite scenarii nu pentru o evacuare, dar pentru a primi refugiaţi pe teritoriul nostru, atât români, cât şi de orice altă etnie. De asemenea, suntem pregătiţi şi pentru alte scenarii, pentru a sprijini umanitar o evacuare, să spunem, din zona Ucrainei, a oamenilor".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ei bine, bine! :)

    ne-am calmat ! :)  

    nu o bagati in seama pe tzatza Leana din fundul tarii ca ii mai tremura tzurloaiele ... e si ea fricoasa, slaba de inger ce sa-i facem? :)  

    p.s. ... de parca rusii s-ar opri undeva daca se pornesc... Stiti axa lor de interes: Ucraina-Rep Moldova-Romania-Balcanii de Vest. Asta daca se pornesc - momentan nu mai vor sa se porneasca...  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb