Procedura de concediere a salariaţilor Societăţii de Transport Bucureşti nu este una simplă, aceasta nu poate fi făcută direct ci trebuie respectaţi nişte paşi şi, în funcţie de acuzele care se aduc, se va discuta, punctual, în Comisia de Cercetare Disciplinară, a declarat, astăzi, liderul sindicatului din STB, Vasile Petrariu, conform Agerpres.
"Nu avem încă o informaţie concretă, avem numai declaraţii care s-au făcut pe la televizor de către directorul general. Dar e bine de ştiut de toată lumea că această procedură de concediere nu este una simplă, pe care să o spui la televizor şi să se şi întâmple. Sunt nişte proceduri de cercetare disciplinară, trebuie respectaţi nişte paşi.(...) Există nişte proceduri, nişte instrucţiuni. În funcţie de acuzele care se aduc, fiecare, punctual se va discuta într-o comisie de cercetare disciplinară, comisie care va decide. În regulamentul nostru intern nu există ca procedură concedierea directă. Sunt câteva articole din regulamentul intern care pot fi interpretate şi sancţiunile pleacă de la avertisment până la concediere", a declarat Petrariu, întrebat dacă vor fi concedieri în urma protestului spontan al salariaţilor.
Totodată, liderul de sindicat a subliniat că salariaţii au fost conştienţi de la început că vor pierde bani pentru zilele nelucrate şi nu se pune problema să solicite cineva să fie plătit.
Vasile Petrariu a mai afirmat că reprezentanţii Consiliului de Administraţie s-au angajat să analizeze în perioada următoare, din punct de vedere profesional, activitatea directorului general şi vor lua o decizie în ceea ce priveşte revendicarea salariaţilor referitoare la demiterea lui Adrian Criţ.
"Aseară am avut o discuţie cu membrii Consiliului de Administraţie la sediul Primăriei municipiului Bucureşti, care a durat peste două ore. Am discutat toate aceste probleme, inclusiv revendicarea cu privire la directorul general. Membrii Consiliului de Administraţie au venit cu această rugăminte, să vorbim cu salariaţii pentru a-şi relua activitatea, totodată ei angajându-se să preia problemele noastre, să le discutăm cu Consiliul de Administraţia, iar ei în perioada următoare să analizeze din punct de vedere profesional activitatea directorului general şi vor lua o decizie. Au spus că situaţia aceasta i-a luat pe nepregătite şi nu au avut timp să pregătească o fundamentare în acest sens. Deci salariaţii, după ce au fost informaţi, ţinând cont că azi e şi prima zi de muncă pentru toţi cetăţenii, au luat în calcul şi această problemă, inclusiv ce au spus cei din Consiliul de Administraţie, au analizat şi ne-au transmis că suspendă greva pentru o perioadă care să ne permită să avem aceste discuţii cu autorităţile", a explicat Petrariu, după audierile la Poliţie.
Acesta a adăugat că protestul poate fi suspendat o săptămână, două, o lună şi că totul depinde de modul în care se vor desfăşura lucrurile, deoarece vor trebuie începute şi negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă, şi acestea vor conta foarte mult, în paralel cu analizele pe care le va face Consiliul de Administraţie.
"Va conta şi rezultatul negocierii unui nou contract colectiv de muncă şi ceea ce se va întâmpla probabil şi cu ameninţările de concediere, de sancţionare şi aşa mai departe, pentru că eu am spus că ar fi fost foarte bine ca aceste discuţii să nu le avem la televizor, să le avem într-un dialog deschis, de bună credinţă, între parteneri sociali care se respect", a punctat liderul de sindicat.
Directorul general al STB, Adrian Criţ, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că Societatea de Transport Bucureşti (STB) a primit în ultimele două zile foarte multe solicitări de angajare pentru poziţia de şofer de autobuz, în urma anunţului postat luni pe site.
"În momentul de faţă sunt foarte multe solicitări de angajare ca urmare a anunţului postat de noi pe site. Doar astăzi (marţi, n.r.) s-au făcut 60 de solicitări, ieri la sfârşitul zilei erau 230. În momentul de faţă sunt 290 de solicitări", a afirmat directorul general al STB.
Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) au anunţat, marţi dimineaţa, că au decis suspendarea acţiunii de protest şi reluarea activităţii după cinci zile în care transportul public din Bucureşti a fost blocat.
Potrivit datelor furnizate Agerpres de directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, marţi dimineaţa, la ora 6:00, erau pe traseu 1287 de vehicule dintr-un total programat de 1.394.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Bradisor în data de 25.01.2022, 14:28)
Regulamentul prevede cumva ca hotararile instantelor nu trebuie respectate si ca poti primi leafa chiar daca nu mergi la munca ?
1.1. Pai (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de sabin în data de 25.01.2022, 15:34)
cam asta reiese din declaratiile acestui zurbagiu!! Ma si mir cum de justitia nu l-a intrebat pe el daca poate declara greva ilegala! Si inca de 2 ori! Tupeu cat cuprinde si asta se vede si din sictirul ce i se citeste pe fata...
2. Romania este stat de drept ???
(mesaj trimis de Ion în data de 25.01.2022, 21:52)
Petrariu-le ca lider de sindicat era legal sa fii membru de partid PSD si consilier general PSD ?
Cand ai declarat greva politica nu trebuia ea anuntata din vreme si asigurat cel putin 30% din trafic ? Parca asa scrie in lege. Te-ai considerat zeu pentru ca esti membru PSD si PSD este la guvernare.
Pentru tine o hotarare judecatoreasca are vre-o valoare ? NU
Plateste pentru pagubele provocate STB prin actiunea ta politica la instigarea partidului tau psd !
Ai vrut sa blochezi cu orice pret capitala Bucuresti intr-un moment de maxima tensiune la granitele Romaniei. De ce si pe cine ai vrut sa ajuti ?
PSD a inceput sa se lepede de tine; te-au indrumat sa pleci din PSD si sa nu mai fii consilier general. Iata primii bani pierduti pentru ca ai facut jocurile altora.
“Petrariu-le nici nu stii
Cat de mic incepi sa fii”