VASILE ŞTEFĂNESCU, PREŞEDINTELE COTAR: Transportul rutier de persoane - oprit în întreaga ţară

P.E.
Politică / 26 septembrie 2018

Transportul rutier de persoane - oprit în întreaga ţară

Transportul rutier de persoane va fi oprit în întreaga ţară după Referendumul din 6 şi 7 octombrie şi vor fi proteste la Guvern în cazul în care modificările privind transporturile rutiere vor fi adoptate în forma actuală, a declarat astăzi, Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat, totodată, că autorităţile abilitate pot stabili dacă organizaţia pe care o reprezintă, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), deţine monopolul de care vorbeşte ministrul Transporturilor, Lucian Şova.

"Înţeleg că domnul ministru Şova a insistat asupra faptului că noi deţinem un monopol. Ce înseamnă monopol dacă sunt organe abilitate care pot constata dacă este vorba despre monopol, dacă firme care au respectat caietul de sarcini şi atribuire şi punctaj s-au înscris şi au câştigat înseamnă monopol, atunci domnia sa trebuie să sesizeze organele abilitate ale statului", a spus Ştefănescu.

Întrebat ce se va întâmpla dacă în cele două zile de protest programate, autorităţile nu vor răspunde cererilor venite din partea transportatorilor, oficialul COTAR a precizat că se va ajunge la blocarea totală a transportului rutier de persoane în întreaga ţară.

"Noi am stat două zile în faţa ministrului şi nu s-a întâmplat nimic. Nu ne rămâne decât, dacă domnia sa va încerca totuşi să dea acest Ordin, peste două săptămâni, după referendum, să fim în faţa Guvernului şi concomitent să oprim transportul în toată ţara", a atenţionat preşedintele COTAR.

La rândul său, prim vicepreşedintele COTAR, Ion Comusi, a declarat că protestele vor fi anulate doar dacă se va retrage proiectul de modificare. "De asemenea, cerem modificarea Legii taximetriei şi a celei care reglementează activitatea 'rent a car'. Am depus solicitări la Ministerul Transporturilor, în repetate rânduri. Dorim ca activitatea de 'rent a car' să fie trecută în administraţia ARR, pentru a exista o mai bună coordonare şi funcţionare a acesteia', a afirmat Comusi.

Câteva zeci de transportatori protestează la această oră în faţa Ministerului Transportului.

Potrivit organizatorilor, la evenimentul programat între orele 9:00 - 15:00 ar urma să participe aproximativ 700 de persoane. De asemenea, 250 de autocare şi microbuze care aparţin patronatelor din domeniul de activitate, privind transportul de persoane din Bucureşti şi din ţară, vor staţiona în faţa ministerului de resort.

Protestele vor continua şi joi, 27 septembrie, în acelaşi loc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb