VENEZUELA: Nouă fază de vaccinare deschisă pentru persoanele de peste 40 de ani

J.P.
Internaţional / 2 august 2021

Nouă fază de vaccinare deschisă pentru persoanele de peste 40 de ani

Venezuela, unde au apărut recent cazuri ale variantei Delta, a început în ultimele zile o nouă fază de vaccinare, deschisă acum pentru persoanele cu vârsta peste 40 de ani, a anunţat duminică vicepreşedintele venezuelean Delcy Rodriguez, notează AFP, citat de Agerpres.

"Ne apropiem de 19% din populaţie (30 de milioane de locuitori) vaccinată (...) Această etapă nouă este pentru cei peste 40 de ani, în principal pentru cei care prezintă o vulnerabilitate la celelalte boli care uneori însoţesc" uneori virusul, a afirmat Delcy Rodriguez la televiziunea naţională alături de preşedintele Nicolas Maduro.

Ea a lansat un apel în special către toţi cei peste 40 de ani pentru a contacta un număr de telefon pus în funcţiune în ultimele zile pentru a organiza vaccinarea.

Venezuela se bazează mai ales pe sosirea iminentă a vaccinurilor din programul COVAX, a anunţat şeful statului.

"Sistemul COVAX a confirmat că ne va face livrări. 6,2 milioane de persoane vor fi vaccinate cu vaccinurile pe care le-am cumpărat prin sistemul COVAX şi în zilele următoare avioanele vor începe să sosească. Ceea ce va consolida întregul sistem de vaccinare care include vaccinuri chinezeşti, ruseşti" şi cubaneze, şi-a exprimat satisfacţia preşedintele Maduro.

Livrarea de vaccinuri prin programul COVAX, care vizează să garanteze un acces echitabil la vaccinurile anti-COVID-19, este o telenovelă care durează de mai multe luni, în contextul în care ţara se confruntă cu sancţiuni economice internaţionale şi blocarea unor active. La începutul lui iulie, Nicolas Maduro a lansat chiar un ultimatum programului COVAX, afirmând că ţara sa a plătit aceste vaccinuri, dar nu le-a primit încă.

Anterior, el acuzase Statele Unite că au blocat 10 milioane de dolari, ultima plată efectuată de ţara sa pentru a beneficia de programul COVAX, din cauza sancţiunilor în special americane impuse Venezuelei.

Statele Unite îl consideră pe opozantul Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei şi nu îl recunosc pe Nicolas Maduro ca preşedinte legitim. De trei ani, au mărit presiunile diplomatice şi sancţiunile economice pentru a-l îndepărta de la putere, dar fără succes.

Odată cu sosirea vaccinurilor COVAX, ministrul sănătăţii, Carlos Alvarado, speră să poată devansa din decembrie în octombrie obiectivul de a vaccina 70% din populaţie. "Peste 4,1 milioane de persoane au primit cel puţin prima doză. Odată cu aceste noi vaccinuri (COVAX) care vin în august, putem ajunge la 70% vaccinare pentru începutul anului şcolar în octombrie", a declarat el.

Ţara cunoaşte o creştere accentuată a numărului de persoane afectate începând din martie, cu peste 305.000 de cazuri pentru aproximativ 3.300 de morţi, conform datelor oficiale, puse sub semnul întrebării de opoziţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb