Venezuela: Opoziţia acuză protestatarii de vandalism

S.B.
Internaţional / 2 august

Venezuela: Opoziţia acuză protestatarii de vandalism

Partidul de opoziţie din Venezuela acuză că sediul său din capitala Caracas a fost vandalizat peste noapte, pe măsură ce tensiunile cresc, în urma victoriei contestate în alegeri a preşedintelui Nicolas Maduro, potrivit Al-Jazeera.

Vente Venezuela, mişcarea condusă de liderul opoziţiei, Maria Corina Machado, a declarat că şase bărbaţi neidentificaţi, purtând glugi şi având asupra lor arme albe, au atacat agenţii de securitate pentru a pătrunde în birou.

Conform sursei citate, mai multe imagini publicate pe reţelele de socializare au arătat pereţi acoperiţi cu vopsea neagră, în interiorul sediului opoziţiei.

"Denunţăm atacurile şi ameninţările de securitate la care suntem supuşi din motive politice" au declarat reprezentanţii Vente Venezuela.

Ştirea vine la o zi după ce Machado a îndemnat venezuelenii să iasă în stradă pentru a protesta împotriva realegerii lui Maduro, mişcare ce a aruncat naţiunea sud-americană într-o criză politică.

Maduro se confruntă cu presiuni internaţionale pentru a publica defalcarea completă a voturilor din alegerile de duminică, pe fondul îngrijorărilor că guvernul său ar putea lansa o represiune mai largă asupra liderilor opoziţiei şi protestatarilor.

Luni, Consiliul Naţional Electoral l-a declarat oficial pe Maduro drept câştigător al alegerilor, cu 51% din voturi, comparativ cu 44%, rezultatul obţinut de principalul său rival din opoziţie, Edmundo Gonzalez.

Opoziţia, însă, a declarat că numărătoarea sa, care cuprinde aproximativ 90% din voturi, a arătat că Gonzalez a primit de peste două ori mai mult sprijin decât actualul preşedinte.

Gonzalez a condamnat raidul asupra sediului Vente Venezuela de vineri, scriind pe reţelele sociale: "atacul asupra poporului venezuelean care s-a exprimat la urne pe 28 iulie şi persecuţia echipelor noastre este în creştere".

"Adevărul este calea către pace" a adăugat acesta.

Opoziţia a publicat detalii despre numărătoarea voturilor pe un site public, dar guvernul nu a împărtăşit până acum nicio informaţie în afara totalului naţional de voturi pentru fiecare candidat, în ciuda promisiunii recente a lui Maduro de a publica registrele complete.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb