Medicover a prezentat raportul financiar pentru anul 2020. Medicover a înregistrat în acest interval o creştere a veniturilor de 18,2% comparativ cu anul 2019, până la 997,8 milioane euro, conform unui comunicat remis redacţiei.
"Am răspuns provocărilor anului trecut cu profesionalism, dedicare şi grijă, contribuind la testarea şi tratarea pacienţilor Covid-19 prin echipamentele din centrele de diagnostic şi unităţile spitaliceşti deţinute. În acelaşi timp, am reuşit să ne menţinem evoluţia pozitivă", a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.
În 2020, divizia de Servicii Medicale a grupului a înregistrat o creştere a veniturilor de 20,1%, până la 539,7 milioane de euro. Serviciile medicale cu plată directă accesate de pacienţi au înregistrat o creştere de 36,4% faţă de anul precedent. În 2020 divizia a atins un număr de 1,4 milioane de abonaţi la nivel global.
Divizia de Servicii de Diagnostic a ajuns la venituri de 473,4 milioane euro, înregistrând o creştere de 15,9% faţă de anul anterior. Numărul total de teste realizate pe parcursul întregului an în reţeaua globală a fost de 103,9 milioane, în uşoară scădere faţă de 2019.
Veniturile cumulate în România au crescut în 2020 cu 7,5% până la 128 milioane euro, faţă de 119,1 milioane euro în 2019.
Veniturile diviziei de Servicii Medicale din România au crescut în 2020 cu 8,3% până la o valoare totală de 64,6 milioane euro, în timp ce evoluţia diviziei de Servicii de Diagnostic a fost de 6,6% până la 63,4 milioane euro.
România este a treia piaţă ca pondere a veniturilor la nivel global, după Germania şi Polonia, cu o contribuţie totală de 12,8%.
"Munca de echipă şi capacitatea de a răspunde în timp real la realităţile pandemiei au contribuit la obţinerea acestor rezultate. Un rol deosebit l-a jucat şi capacitatea de inovare care ne-a permis extinderea perspectivei în zona accesării serviciilor de sănătate şi dezvoltarea unor soluţii de telemedicină şi programe de vizite la domiciliu. Vom continua să investim în dotarea clinicilor cu echipamente de top, automatizare, servicii şi atragerea de specialişti pentru crearea de echipe menite să trateze cu succes cele mai complexe afecţiuni medicale", a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România.
"Echipa Synevo a obţinut rezultate remarcabile după un an plin de provocări. Acest lucru a fost posibil datorită investiţilor constante pentru dotarea cu aparatură de ultimă generaţie în domeniul medicinei de laborator, atragerea celor mai buni biologi, chimişti şi medici de laborator, automatizarea proceselor şi îmbunătăţirea interacţiunii cu pacienţii şi medicii prin soluţii de digitalizare", a declarat Laurenţiu Luca, director general Synevo România.
Reţeaua Synevo din România cuprindea la finalul anului 2020 un total de 19 laboratoare şi 126 de centre de recoltare acoperind 39 de judeţe din ţară, respectiv 54 de oraşe.