Verdino Green Foods vizează neutralitatea CO2 prin parteneriatul cu Resalta

G.D.
Companii / 26 mai 2022

Oana Gresoiu, Group Chief Sustainability Officer Verdino Green Foods

Oana Gresoiu, Group Chief Sustainability Officer Verdino Green Foods

În societăţile moderne, sectorul alimentar joacă un rol cheie în îmbunătăţirea calităţii vieţii, în crearea unei stări generale mai bune de sănătate, în activităţile economice şi protejarea sistemelor naturale, pentru a asigura un viitor mai bun pe Planetă, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Organizaţia Naţiunilor Unite estimează că până în 2050 populaţia globului va atinge aproximativ 10 miliarde de oameni, iar producţia alimentară va creşte cu aproximativ 70%. În acest context, ONU trage un semnal de alarmă atât asupra provocărilor uriaşe privind urgenţa scăderii amprentei de carbon, cât şi asupra necesităţii identificării de modalităţi noi de producere a unor cantităţi mai mari de alimente, cu resursele existente. În prezent, producţia globală de alimente este responsabilă pentru 24% din totalul emisiilor de CO2.

Verdino Green Foods, lider local şi regional în categoria de produse pe bază de plante, alternative de consum pentru carne şi brânzeturi, anunţă că a selectat Resalta să îi devină partener strategic, alături de care va face primii paşi pe drumul către neutralitate CO2. În cadrul acestui parteneriat, Resalta, una dintre cele mai importante companii de servicii energetice din Europa Centrală şi de Sud-Est, va furniza soluţii de audit energetic şi de amprentă de carbon, conturând strategia pentru decarbonizare a unităţii de producţie Verdino Green Foods din Oiejdea, judeţul Alba.

"Angajamentul Verdino Green Foods referitor la sustenabilitate şi ţinta de reducere a emisiilor de carbon reflectă convingerile noastre că avem o responsabilitate în ceea ce priveşte prezervarea Planetei. Priorităţile asumate prin parteneriatul cu Resalta sunt legate strâns de eficientizarea consumului de energie, îmbunătăţirea fluxurilor, proceselor şi tehnologiilor din zona de producţie.

Verdino Green Foods evoluează ca un pariu continuu pentru inovaţie, pentru un viitor solid şi sustenabil, preţuind oamenii şi mediul înconjurător." a declarat Oana Gresoiu, Group Chief Sustainability Officer Verdino Green Foods.

Urmărind comportamentul de consum la nivel mondial, studiile arată că produsele alternative vegetale se vor diversifica şi vor lărgi segmentul de piaţă cu un procent de peste 450% până în 2030. Din ce în ce mai mulţi consumatori, cu o percepţie nouă asupra viitorului, devin foarte preocupaţi de etica alimentelor şi de viitorul Planetei.

"Este impresionant să vedem viteza şi amploarea cu care Verdino Green Foods a decis să implementeze planul de eficienţă energetică şi să utilizeze resurse regenerabile pentru decarbonizarea operaţiunilor. Suntem mândri să sprijinim Verdino Green Foods în această tranziţie ", a susţinut Luka Komazec, CEO Resalta.

Rezultatele auditului Resalta vor duce Verdino Green Foods către alinierea la directivele şi obiectivele Organizaţiei Naţiunilor Unite şi ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte emisiile de CO2 şi, totodată, vor permite transparentizarea operaţiunilor către organizaţia Carbon Disclosure Project (CDP).

"Ne bucurăm să susţinem primul proiect din zona de decarbonizare demarat de Verdino Green Foods şi Resalta. Privim cu optimism impactul pozitiv pe care proiectul îl va crea asupra mediului, atât în zona proceselor de producţie, cât şi în ceea ce priveşte produsele în sine", a afirmat Dorian Macovei, Director pentru România al BlackPeak Capital, parte din acţionariatul Verdino Green Foods.

Conştientizând schimbările climatice, poluarea foarte crescută, defrişările, degradarea solului, scăderea resurselor de apă şi pescuitul intensiv, industria alimentară, prin producţia segmentului de produse pe bază de plante, poate genera impact pozitiv de durată, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb