Veştea: MDLPA - deschis la dialog faţă de toate structurile asociative ale autorităţilor locale

T.B.
Miscellanea / 10 iulie 2023

Veştea: MDLPA - deschis la dialog faţă de toate structurile asociative ale autorităţilor locale

Măsurile legislative pe care MDLPA le-a promovat în vederea sistematizării şi îmbunătăţirii legislaţiei actuale, a reducerii birocraţiei şi a apropierii administraţiei de cetăţeni, cu accent pe îmbunătăţirea eficienţei serviciilor publice şi pe creşterea implementării investiţiilor la nivel local, au fost prezentate, luni, de ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea, la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), conform agerpres.ro.

"Ministerul Dezvoltării este deschis la dialog faţă de toate structurile asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale. Considerăm că aceste întâlniri sunt importante pentru o cooperare optimă şi pentru un schimb de idei în vederea bunei funcţionări a administraţiei publice din România", a declarat Veştea, potrivit unui comunicat de presă al MDLPA transmis AGERPRES.

El a prezentat şi oportunităţile de finanţare a proiectelor de dezvoltare locală, prin intermediul programelor pe care le coordonează Ministerul Dezvoltării şi care contribuie la modernizarea satului românesc, precum Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social (PNCIPS) sau Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

"Numai anul trecut, prin Programul Naţional de Investiţii 'Anghel Saligny', au fost aprobate spre finanţare 4.787 de obiective, în valoare de 64.793.924.770 de lei, dintre care 3.820 de proiecte, cu o valoare totală de 38,5 miliarde lei, au ca beneficiari autorităţile din mediul rural. Dintre acestea, 1.501 obiective sunt din domeniile alimentare cu apă şi canalizare, celelalte fiind din domeniile drumuri şi poduri. Până în 23 iunie 2023, au fost contractate cu beneficiari din comune 1.166 de obiective, în valoare totală de 11,4 miliarde lei, ceea ce reprezentă aproximativ 30% din totalul alocat", a precizat ministrul.

Conform comunicatului citat, prin PNRR, au fost semnate 3.927 de contracte de finanţare cu beneficiari din mediul rural, în valoare totală de peste un miliard de euro, în vederea asigurării cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităţilor din România.

Nu în ultimul rând, prin PNDL, 9.543 obiective, în valoare totală de 33,5 miliarde lei, au beneficiari din mediul rural, iar prin PNCIPS, dintre cele peste 1.300 de contracte aflate în derulare, aproape 800 de investiţii sunt din mediul rural, valoarea totală a acestora ridicându-se la peste 6,15 miliarde de lei.

"Structurile asociative sunt deja un partener tradiţional al MDLPA şi vom continua dialogul şi consultările în domenii esenţiale pentru că, doar prin colaborare şi valorificând şi experienţa liderilor locali, putem găsi cele mai bune formule de eficientizare a activităţii pentru buna funcţionare a autorităţilor locale", a concluzionat ministrul Adrian-Ioan Veştea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb