VESTELE GALBENE: Tensiuni la Paris şi la Avignon

L.L.
Internaţional / 30 martie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

"Vestele galbene" s-au mobilizat din nou, pentru a 20-a sâmbătă de proteste, în ciuda interdicţiilor dictate de teama unor noi violenţe, relatează AFP.

După violenţele din 16 martie, autorităţile din Paris au interzis din nou, astăzi, manifestaţiile pe Champs-Elysees, precum şi într-un perimetru care include Palatul Elysee şi Adunarea naţională. Au fost declarate două manifestaţii şi patru întruniri, potrivit prefecturii, care nu a precizat locurile acestora, mai scrie AFP.

Până la prânz, aproximativ 300 de manifestanţi s-au strâns în faţa Garei de Est din Paris. Protestatarii au pornit în marş şi s-au unit cu alţi manifestanţi, în apropierea pieţei Chatelet. Grupul a traversat Sena şi s-a îndreptat către Trocadero.

"Nu o să incendiem nimic pentru că dacă stricăm ceva opinia publică va fi împotriva noastră. Important este să câştigăm de partea noastră opinia publică şi să schimbăm sistemul care este la originea tuturor problemelor noastre", a declarat Sophie Tissier, care se numără printre liderii manifestanţilor, potrivit AFP.

Tensiunile au izbucnit în jurul prânzului, în zona Rivoli, iar forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene. Un manifestant rănit a fost evacuat de poliţişti, potrivit Le Parisien.

La Avignon, câteva persoane au fost reţinute preventiv, pentru port de armă albă. Manifestanţii au început să se strângă fără să poarte celebrele veste galbene, pentru a nu fi identificaţi. Au avut loc tensiuni între protestatari şi poliţişti, iar manifestanţii au încercat să spargă cordonul poliţiei.

Eric Drouet, lider neoficial al mişcării, protestează la Bordeaux.

La Caen, "vestele galbene" au încercat să pătrundă într-un magazine Leclerc, iar un geam a fost avariat. Au înregistrat daune şi alţi comercianţi din centrul oraşului.

Mişcarea "vestelor galbene", născută pe reţelele de socializare, la jumătatea lunii noiembrie 2018, reprezintă un protest faţă de politica fiscală şi socială a lui Emmanuel Macron.

Sâmbăta trecută, au manifestat în toată Franţa 40.500 de persoane, dintre care 5.000 la Paris, mai informează AFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb