VICEPREŞEDINTE CE: Certificatul de vaccinare european ar trebui să fie operaţional la 1 iunie

S.B.
Internaţional / 17 martie 2021

Certificatul de vaccinare european ar trebui să fie operaţional la 1 iunie

Certificatul de vaccinare european ar trebui să fie gata de utilizare la 1 iunie, susţine vicepreşedintele Comisiei Europene pentru promovarea modului de viaţă european, Margaritis Schinas, în contextul în care executivul UE urmează să prezinte miercuri o propunere în această privinţă, informează Agerpres.

Iniţiativa executivului UE va fi prezentată de şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi de comisarii europeni Thierry Breton (piaţă internă) şi Didier Reynders (justiţie).

Cu o astfel de dovadă a vaccinării anti-COVID-19 - sau 'certificat verde digital', aşa cum îl numeşte Comisia Europeană - o persoană vaccinată într-un stat membru va fi recunoscută şi în alt stat membru ca imunizată. Acest aspect ar putea facilita călătoriile, inclusiv în scop turistic, între ţări.

Schinas a declarat pentru publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung că certificatul de vaccinare european ar urma să fie gata în termen de câteva luni. ''Acest certificat ar trebui să fie gata de utilizare la începutul verii. Şi vara începe pe 1 iunie'', a spus reprezentantul CE.

Deşi Comisia Europeană insistă că documentul va fi un certificat de vaccinare şi nu un 'paşaport de vaccinare', scopul său este totuşi de a facilita călătoriile între ţările UE şi potenţial din afara blocului comunitar.

Certificatul va indica dacă o persoană a fost testată negativ la COVID-19, s-a vindecat recent de această boală sau a dezvoltat anticorpi, ori a fost vaccinată împotriva COVID-19.

Totuşi, deocamdată este neclar dacă şi când ar putea fi folosit 'paşaportul de vaccinare' pentru populaţia generală. Pentru a putea fi pusă în practică, propunerea Comisiei va trebui să fie aprobată de statele UE şi de Parlamentul European, potrivit Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb