Vicepreşedinte CEC Bank: "În Roma antică, falitul era ucis şi tăiat în atâtea bucăţi câţi creditori avea"

Bănci-Asigurări / 18 iunie 2015

În Roma antică, "faliţii, în funcţie de numărul creditorilor, erau ucişi şi tăiaţi în atâtea bucăţi câţi creditori aveau, a declarat, azi, vicepreşedintele CEC Bank, Mirela Iovu, la o conferinţă legată de cum ar trebui să arate banca viitorului, potrivit HotNews.

"Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră cunoaşteţi cum erau trataţi faliţii în Roma Antică. Faliţii, în funcţie de numărul creditorilor, erau ucişi şi tăiaţi în atâtea bucăţi câţi creditori aveau. În Evul Mediu se folosea stâlpul infamiei şi mai era obiceiul legării de un catarg în piaţa publică sau purtarea datornicului pe străzi. Există şi închisoarea datornicilor, unde capul familiei era încarcerat. Şi noi, în Codul Civil de la 1864 aveam închisoarea datornicilor. Dar, în decursul anilor s-a ajuns de la uciderea debitorului, până la acordarea unei a două şanse, în 2014", a declarat Iovu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Draga Mirela, din cate inteleg evolutia ta spirituala este la nivelul celei umane din perioada Romei antice. Imi permit sa iti amintesc ca in acele vremuri atat de dragi tie (din momente ce le amintesti), femeile de vaza ale natiunii, precum esti tu se "bucurau" cu gladiatorii. Oare ar trebui sa construim si noi un Colosseum pentru bunastarea aleselor neamului?

    1. Bine zis. Pentru asemenea ”femei de succes” nu este cazul să construiască statul un loc special unde să-și diminueze stresul și frustrările, au grijă singure.....

      Îmi pare rău că doamna nu este creditorul meu, întrucât sunt unul din cei faliți și eram de acord să fiu ucis și bucăți din mine să fie împărțite creditorilor cu condiția ca o bucățică ”aleasă” de către mine să-i revină doamnei, pe post de amuletă. 

    Interventia ta este absolut bolnava. Treci pe la doctor pentru un tratament adecvat.

    1. Bolnava dar hazlie!

    Devalorizarea monedei nationale prin tiparire cum se pedepsea pentru bancheri pe vremea romanilor ? Sau de fapt te crezi statul de la care sugi fa Mirela ? Fa Mirela copii cum zis-a Ponta si taci.

    Invataturile romanilor raman esenta a gandirii drepte. Imi pare rau ca dreptul roman a fost pervertit de influentele anglosaxone si ca notiunile de dreptate, onoare si cinste au disparut cu totul. Avem in jur doar cimpanzei flamanzi care vor bani indiferent pe ce cale fie ca vorbim de furt fie de credite pe care nu si le pot permite. Onoarea s-a terminat....

    1. ...fie prin camata...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb