Vicepreşedintele şi consilierii la Curtea de Conturi, avizaţi favorabil de comisiile de buget

Ziarul BURSA #Politică / 21 septembrie 2011

Comisiile reunite de buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor i-au avizat, ieri, favorabil pe candidaţii pentru o funcţie de vicepreşedinte şi cinci funcţii de consilier la Curtea de Conturi. Astfel, au fost audiaţi din partea PDL Ion Hurjui, Carmen Stănescu, Lucian Negrea şi Pelea Aurora Marta, din partea UDMR - Petre Lakatoş şi din partea UNPR - Anton Ion, candidat pentru funcţia de vicepreşedinte.

Candidaţii au fost avizaţi favorabil în unanimitate, urmând a fi supuşi aprobării plenului.

Deputatul UNPR Maria Eugenia Barna, preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Cameră, a declarat după şedinţă: "Am suspendat şedinţa din lipsa de cvorum, dar acum am avut cvorum. Au fost prezenţi toţi deputaţii membri ai Comisiei de buget-finanţe din partea PDL, UNPR şi minorităţi şi senatorii puterii în număr de cinci din unsprezece. Împreună cu deputaţii am făcut numărul necesar pentru a îndeplini cvorumul de şedinţă. Au fost şi astfel de şedinţe în care majoritatea e stabilită din totalul membrilor deputaţi şi senatori".

Întrebată de ce s-a cerut presei să părăsească sala de şedinţă, Barna a spus că jurnaliştii puteau urmări lucrările on-line. "Avem înregistrare on-line. Pentru operativitate, am considerat că e necesar să ne desfăşutrăm lucrările aşa. De fiecare dată când există presa în sală, colegii deputaţi sunt atenţi la declaraţii de presă şi mai puţin pe ce trebuie să facă. Deci, din punctul meu de vedere, ca preşedinte, lucrez foarte greu atunci când presa e în sală, pentru că deputaţii vor să fie cât mai vizibili şi să-şi facă lobby", a spus Barna, citată de Mediafax.

Parlamentarii PSD şi PNL s-au retras, ieri, de la lucrările comisiilor reunite de buget-finanţe, deputatul PNL Eugen Nicolăescu acuzând nerespectarea algoritmului în ceea ce priveşte numirile la Curtea de Conturi de către coaliţia de guvernare. "Urmează o serie de voturi care nu sunt în conformitate cu negocierile din Parlament. Pe algoritmul politic, cel puţin pe Curtea de Conturi, numărul de locuri rezervat opoziţiei nu a fost respectat de coaliţia care se află la guvernare", a declarat Eugen Nicolăescu.

El a mai spus că Opoziţia trebuia să aibă trei locuri pentru Curtea de Conturi şi nu are decât unul. "Acest lucru nu se poate admite. Ca atare, să-şi rezolve problemele singuri. Deocamdată nu se poate, deoarece pe Senat nu au cvorum corespunzător cu Comisia de finanţe", a mai spus Nicolăescu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb