VICEPRIMARUL CAPITALEI: "Consilierii PNL cer o dezbatere publică pe avizarea suprafeţei Parcului Văcăreşti"

Alexandru Costea
Politică #Mediu / 17 mai 2015

sursa foto:facebook.com/pages/Parcul-Natural-Văcăreşti

sursa foto:facebook.com/pages/Parcul-Natural-Văcăreşti

Consilierii PNL îi solicită primarului general Sorin Oprescu să pună în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind avizarea suprafeţei care urmează să facă parte din aria naturală protejată Parcul Natural Văcăreşti, pentru a putea fi ulterior aprobat în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), arată Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, vicepreşedinte al PNL Bucureşti.

Într-un comunicat remis azi redacţiei, Pieptea a declarat: "Dacă doreşte să le ofere locuitorilor Capitalei un loc deosebit, unde să-şi petreacă timpul liber, chiar la doi paşi de centrul urbei, de ce nu se grăbeşte Sorin Oprescu să repună pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti proiectul de hotărâre privind avizarea suprafeţei de peste 180 de hectare care urmează să facă parte din aria naturală protejată «Parcul Natural Văcăreşti»? Reamintesc că în urmă cu un an Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat o hotărâre pe această temă, dar şedinţa a fost atacată în contencios de către prefectul Capitalei, pe motive de legalitate a şedinţei, nu de fond".

Potrivit lui Pieptea, procedural, Sorin Oprescu putea să vină cu o nouă hotărâre, prin care să o revoce pe cea veche şi să propună alta cu un conţinut similar.

"Din păcate, actualul primar tinde să îngroape proiectul în hăţişuri birocratice, în vreme ce Delta Văcăreşti se degradează de la o zi la alta, fiind lăsată la voia întâmplării. Nu mai departe de zilele trecute a izbucnit acolo un incendiu, care a cuprins şi distrus cinci hectare de vegetaţie, iar o latură a parcului a devenit practic un depozit de gunoaie, sub ochii nepăsători ai primarului Oprescu", a afirmat Cornel Pieptea.

El a reamintit că Academia Română şi-a dat avizul ca acest loc să devină parc natural, fiind nevoie doar de avizul Consiliului General pentru ca Guvernul să poată emite hotărârea prin care zonă capătă acest statut.

"Consiliul General nu poate da însă avizul în lipsa unui proiect de hotărâre trimis în acest sens de primarul general. Tocmai de aceea, domnule Oprescu, vă cer să nu distrugeţi, cu nepăsarea dumneavoastră, şansa bucureştenilor de a avea o oază naturală unde să-şi petreacă timpul liber şi posibilitatea ca Bucureştiul să atragă investiţii şi turişti în această zonă!", a declarat viceprimarul Capitalei.

Potrivit acestuia, Delta Văcăreşti este "îngropată" pe zi ce trece de "nepăsarea" cu care o tratează primarul Sorin Oprescu.

"Recent Oprescu a declarat că îşi doreşte un al treilea mandat, deoarece vrea să realizeze Canalul Dunăre-Bucureşti, pentru ca bucureştenii să aibă unde să-şi petreacă timpul liber. Trecem peste faptul că şi acest proiect face parte din aceeaşi serie de proiecte megalomanice cu Autostrada suspendată, dar nu putem să nu remarcăm modul în care Oprescu încearcă din nou să-i amăgească pe bucureşteni cu promisiunile sale populiste", a adăugat Pieptea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb