Victimele violenţei domestice ar putea fi găzduite timp de 48 de ore în locuinţe speciale

Adina Lateş
Miscellanea / 27 noiembrie 2015

Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES) vrea să lanseze până la finalul anului un nou concept de servicii sociale prin care victimele violenţei domestice să fie găzduite timp de 48 de ore în locuinţe speciale, a declarat, astăzi, Ioana Cazacu, secretar de stat, ANES, într-o conferinţă de presă, transmit surse din presă.

"Până la finalul lui 2015 vrem să lansăm un nou concept de servicii sociale, anume locuinţele în regim de urgenţă, unde victimele vor putea fi găzduite o perioadă de până la 48 de ore. În ultimele două luni am avut ocazia să particip la multe dezbateri în judeţele din ţara noastră, iar autorităţile publice locale au fost extrem de deschise la dezvoltarea acestui tip de servicii, pentru că este nevoie ca măcar la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ să existe locuinţe în regim de urgenţă pentru victimele violenţei domestice", a declarat reprezentantul ANES, cu ocazia lansării unui call-center pentru victimele violenţei domestice.

Ea a menţionat că, la nivel mondial, violenţa ucide mai multe femei decât cancerul.

"Violenţa ucide mai multe femei decât cancerul. Una din trei femei la nivel mondial, dar şi în România, este supusă unei forme a agresiunii fizice. Prin intermediul acestei linii telefonice, ne propunem să rupem tăcerea cu privire la violenţă, să încurajăm victimele să apeleze la serviciile statului", a subliniat Ioana Cazacu.

Victimele violenţei domestice pot apela numărul 0800.500.333, la această linie telefonică operatorii răspunzând non-stop. Aceştia vor direcţiona victimele către 42 de echipe de intervenţie interinstituţionale şi multidisciplinare înfiinţate la nivelul celor 41 de judeţe şi al municipiului Bucureşti.

Linia telefonică a fost înfiinţată în cadrul proiectului START - o viaţă de calitate în siguranţă, derulat de ANES, pentru a preveni şi combate violenţa domestică şi traficul de persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb