Victor Ponta: "Decizia finală este ca UDMR să nu participe la guvernare"

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 18 decembrie 2012

Victor Ponta: "Decizia finală este ca UDMR să nu participe la guvernare"

Hunor Kelemen: UDMR va intra în opoziţie

Uniunea Democrată Maghiară din România nu va face parte din viitorul guvern, a declarat luni, premierul desemnat Victor Ponta, preşedintele PSD şi copreşedinte al USL, după o serie de discuţii ale liderilor Uniunii Social Liberale cu reprezentanţii UDMR.

"Decizia finală este ca UDMR-ul să nu facă parte din Guvern", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului, într-o declaraţie susţinută alături de preşedintele PNL, Crin Antonescu, copreşedinte al USL.

Premierul desemnat a arătat că USL doreşte în continuare să aibă un dialog cu UDMR în privinţa revizuirii Constituţiei, modificării sistemului electoral, reorganizării administrativ-teritoriale.

"Eu îmi menţin decizia, ca prim-ministru şi ca lider politic, de asemenea Uniunea Social Liberală îşi reafirmă această decizie, să păs­treze un dialog cu UDMR, care este singurul reprezentant politic al minorităţii maghiare, în toate schimbările pe care dorim să le facem referitoare la Constituţia României, sistemul electoral, la drepturile şi libertăţile fundamentale ale minorităţilor şi la descentralizarea şi dezvoltarea regională", a precizat Victor Ponta.

Conducerea PNL a decis că nu doreşte ca UDMR să participe la guvernare, a anunţat luni vicepreşedintele PNL, Daniel Chiţoiu, care a spus că hotărârea a fost luată în urmă cu două zile. "E o poziţie a PNL că nu dorim ca UDMR să facă parte. (...) Din punct de vedere al PNL, s-a luat o decizie în BPC încă de acum două zile, că nu dorim ca UDMR să participe la guvernare", a declarat Daniel Chiţoiu.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că subiectul intrării UDMR la guvernare este unul "foarte fierbinte". El spune că joi şi vineri au fost primite la sediul PSD zeci de telefoane de la cetăţeni de etnie maghiară, care s-au pronunţat în defavoarea intrării UDMR la guvernare.

Kelemen: Este pentru prima dată când ceea ce s-a stabilit a fost întors în discuţii după câteva zile

Uniunea Democrată Maghiară din România va intra în opoziţie, a anunţat, luni, preşedintele UDMR, Hunor Kelemen.

El a precizat că discuţiile cu liderii Uniunii Social Liberale au fost "importante", dar că nu s-a putut trece peste decizia luată în PNL privind participarea UDMR la guvernare.

"Vom intra în opoziţie, o opoziţie constructivă şi pe parcursul lunilor şi anilor care urmează vom dialoga, vom analiza toa­te proiectele care privesc educaţia, cultura, modificarea Constituţiei, modificarea regiunilor de dezvoltare, va fi un dialog pe temele şi subiectele care privesc în mod direct pe maghiarii din România. Atâta pot să vă spun în acest moment. Au fost discuţii, zic eu, importante, dar nu am putut să trecem peste decizia luată de Partidul Naţional Liberal", a afirmat Hunor Kelemen.

Întrebat dacă va vota Guvernul Ponta, Hunor Kelemen a spus: "Dacă ar fi vorba doar de premier, cu mare plăcere. În aceste condiţii, nu cred că este cazul, că au oricum voturile necesare pentru învestirea Guvernului".

Ponta: Oprea, Dragnea şi PNL vor avea funcţii de vicepremieri

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Gabriel Oprea, Liviu Drag­nea şi PNL vor avea funcţii de viceprim-miniştri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb