Victor Ponta: NATO poate conta pe România ca pe un aliat serios, de încredere şi complet predictibil

F.A.
Politică / 10 mai 2012

Noul Guvern este deplin angajat să respecte angajamentele asumate de România în calitate de membru al NATO, a subliniat primul-ministru Victor Ponta după întrevederea cu Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice (NATO), conform unui comunicat remis redacţiei.

"Am venit împreună cu noul ministru al Apărării, pentru a vă transmite un mesaj puternic şi clar, că, deşi venim dintr-o altă coaliţie politică, noul Guvern este pe deplin angajat să îşi menţină angajamentele asumate anterior de România, ca membru deplin al NATO (...). Realizăm că este foarte important pentru ţara noastră şi pentru NATO să mergem împreună pe acelaşi program în chestiunea afgană, să colaborăm în privinţa scutului antirachetă şi în toate celelalte proiecte comune importante", a declarat şeful Executivului. Premierul Ponta a adăugat că Alianţa Nord-Atlantică poate conta pe România ca pe un aliat serios, de încredere şi complet predictibil al NATO.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a menţionat că apreciază foarte mult angajamentul României faţă de Alianţă, în ciuda dificultăţilor economice. "România ştie că siguranţa noastră este nepreţuită. Aduceţi o contribuţie importantă la operaţiunile noastre din Afganistan şi Kosovo şi sunteţi o voce importantă în dialogul nostru şi în procesul de luare de decizii între aliaţi", a subliniat secretarul general al NATO, în cadrul conferinţei de presa comune. Oficialul NATO a precizat că a abordat cu primul-ministru al României aspecte legate de principalele priorităţi pentru summit-ul de la Chicago, despre apărarea inteligentă şi parteneriate. În acest context, a salutat poziţia activă a României în privinţa apărării inteligente, făcând referire la găzduirea scutului antirachetă. "Aceasta este o contribuţie importantă pe care o aduceţi siguranţei noastre comune", a arătat secretarul general al NATO, care a punctat, totodată, contribuţia pe care o are România şi în alte proiecte comune ale Alianţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb