Victor Ponta nu mai vrea TVA de 24% la pâine

A.O.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 3 aprilie 2014

Victor Ponta (stânga), Daniel Constantin (dreapta).

Victor Ponta (stânga), Daniel Constantin (dreapta).

Daniel Constantin: "Creşterea TVA la pâine, prematură"

Majorarea accizei pe carburant nu s-a datorat reducerii TVA pentru produsele de panificaţie şi nu există posibilitatea ca TVA să revină, pe viitor, la nivelul de 24% pentru aceste produse, a declarat ieri premierul Victor Ponta, după deschiderea lucrărilor celei de a 29-a Conferinţe Regionale pentru Europa (ERC) a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

Deciziile privind menţinerea TVA la pâine la 9% şi eventuala extindere a măsurii la carne şi legume-fructe vor fi luate doar după o evaluare a programului, în lunile iulie - august, a declarat şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin. Domnia sa a explicat ieri, la conferinţa FAO: "Nu am vorbit despre extinderea acestei măsuri la alte produse până nu expiră termenul convenit cu Fondul Monetar Internaţional şi anume iulie-august, atunci când am agreat cu FMI că vom face o evaluare pe reducerea TVA la pâine la 9%. Văd că preţul a scăzut şi ne-am atins un obiectiv, văd că se raportează o cantitate mai mare şi de făină şi de pâine consumată, un alt obiectiv pe care l-am atins. Dacă şi cel din urmă obiectiv pe care îl avem, şi anume acela de a avea încasări suficiente la bugetul de stat, similare cu cele din perioada în care se aplica TVA de 24 %, atunci chiar putem să ne gândim la extinderea acestei măsuri. Dar a vorbi astăzi de o revenire a TVA la pâine la 24% cred că este prematur".

Domnia sa a mai spus că informaţiile pe care ministerul le deţine arată o masivă combatere a evaziunii fiscale în domeniu, dar că nu ştie exact cifrele. "Nu avem datele de la ANAF să vedem ce înseamnă aceasta şi pe încasări, după ce le vom avea, vom putea să decidem în consecinţă", a adăugat Daniel Constantin.

Reunirea ANSVSA, ANPC şi ANF într-o singură entitate, posibilă

Întrebat despre posibilitatea unirii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) şi cu Agenţia Naţională Fitosanitară (ANF), Daniel Constantin a răspuns că nu are informaţii pentru subiect, însă acest lucru poate fi o soluţie ce ar trebui luată în calcul pe termen mediu şi lung.

Presa a relatat ieri că, potrivit unor surse, premierul a primit această propunere de organizare a celor trei entităţi după modelul Directoratului General Sănătate şi Protecţia Consumatorului - DG SANCO de la Bruxelles.

Premierul Victor Ponta susţine agricultura organică

Premierul Victor Ponta a declarat ieri că Guvernul pe care îl conduce s-a angajat să sprijine toate proiectele privind combaterea risipei de alimente şi totodată să asigure o alimentaţie sănătoasă în rândul populaţiei, posibilă prin agricultura organică. "Guvernul sprijină cu tărie proiectele agricole şi de producţie organică. Ne mândrim cu potenţialul nostru şi al regiunii şi trebuie să asigurăm generaţiilor viitoare accesul la alimente sănătoase. Aceasta este o mare provocare", a spus premierul.

Primul ministru a adăugat că Ministerul Agriculturii va trebui să realizeze un program concret cu privire la alimente, bazat pe experienţa la nivel european şi mondial.

Europa şi Asia Centrală sunt din ce în ce mai afectate de probleme de subalimentaţie, de întârzieri de creştere şi obezitate, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

"Sub raportul strict al aportului în calorii până în 2050, aceste ţări ar urma să înregistreze o scădere a foametei până la mai puţin de 1%", precizează FAO.

Cele mai sărace persoane primesc 73% din aporturile calorice zilnice din cereale şi doar 10% din produse lactate sau carne. În schimb, regimurile alimentare ale gospodăriilor mai bogate sunt mai echilibrate, doar 48% din calorii provenind din cereale şi 29% din produse de origine animală.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Germania tva 19- 24 Romania, Benzina mai scumpa la noi. Germania nu se imprumuta fmi, be etc. Romania da. Germania 10 taxe - Romania fara numar.

    Traiasca tara taxelor rasare! 

    1. Psd-ul este bazat pe votul de la bugetari si pensionari . Atata timp cat celelalte categorii nu vin la vot sa-si apere interesele , pontistii vor mari tot mai mult impozitele sa multumeasca proprii alegatori . Asta-i toata chestia .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb