Victorie definitivă - ICCJ a confirmat anularea sancţiunii aplicate UNSAR de către Consiliul Concurenţei în 2018

G.D.
Companii / 28 iunie 2022

Carmen Peli şi Oana Bucşa

Carmen Peli şi Oana Bucşa

PeliPartners a asistat Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) în contestarea amenzii aplicate de Consiliul Concurenţei prin decizia de sancţionare emisă în 2018, în cadrul căreia autoritatea a reţinut participarea asociaţiei în calitate de facilitator al unei presupuse practici anticoncurenţiale de majorare a tarifelor RCA, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, PeliPartners a obţinut în martie 2021 anularea în parte de către Curtea de Apel Bucureşti a deciziei de sancţionare, instanţa de fond stabilind că nu a existat intenţia UNSAR de a contribui la o pretinsă acţiune concertată a membrilor săi.

Deşi Consiliul Concurenţei a formulat recurs, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat raţionamentul Curţii de Apel Bucureşti, respingând cererea autorităţii ca nefondată.

"Hotârârile instanţelor în acest dosar sunt extrem de importante, validând faptul că organizarea de întâlniri între membri sau între membri şi autorităţile de reglementare reprezintă o activitate complet legitimă a oricărei asociaţii de întreprinderi care îşi propune să susţină interesele membrilor şi ale pieţei pe care activează.

Mai mult decât atât, acestea confirmă faptul că simplul rol administrativ şi de secretariat al unei asociaţii profesionale reprezintă o activitate legitimă, care nu poate fi încadrată ca facilitare a unei presupuse practici anticoncurenţiale", a explicat Carmen Peli.

Echipa PeliPartners a fost coordonată de Carmen Peli (Partner) şi i-a inclus pe Oana Bucşa (Senior Associate) şi Veronica Bulmez (Associate).

Istoricul dosarului

În 2018, Consiliul Concurenţei a sancţionat UNSAR şi nouă asigurători RCA cu amenzi totale în valoare de aproximativ 53 milioane euro pentru încălcarea legislaţiei printr-o presupusă coordonare a comportamentelor pe piaţă în vederea majorării tarifelor la asigurările obligatorii de răspundere civilă (RCA), subliniază sursa citată.

Consiliul Concurenţei constata în 2018 că UNSAR a înlesnit colaborarea între cele nouă companii de asigurare, acuzaţie respinsă definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Anularea amenzii confirmă faptul că UNSAR a avut o conduită legitimă şi că este un partener de încredere pentru companii şi autorităţile statului, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb