VIDEO - MILAN PRUŞAN, MANAGING DIRECTOR, NN INVESTMENT PARTNERS: "Anul 2022 oferă investitorilor o serie de oportunităţi"

M.G.
Piaţa de Capital #Video / 2 martie 2022



Anul 2022 oferă o serie de oportunităţi, iar orizontul de timp al investitorilor trebuie lărgit pentru că parcurgem perioade cu volatilitate ridicată, a declarat Milan Pruşan, managing director NN Investment Partners.

"Anul 2022 este unul extrem de interesant. Sunt o serie de oportunităţi la orizont însă este foarte important ca acestea să fie puse în scenă de fiecare investitor în parte, în linie cu aşteptările de risc şi randament asumate pentru perioada viitoare. În termeni generali cred că orizontul de timp trebuie lărgit puţin pentru că parcurgem perioade cu volatilitate ridicată şi cu un nivel al incertitudinii la fel de ridicat şi automat trebuie să ne luăm o serie de plase de siguranţă dacă putem să numim aşa orizontul de timp mai lung, în sensul că aşteptările noastre trebuie calibrate cu realitatea economică", a arătat directorul NN Investment Partners.

Potrivit acestuia, ce a funcţionat în anii anterior din perspectivă investiţională probabil că va trebui ajustat semnificativ, iar anumite clase de active care nu au fost foarte interesante în anii anteriori vor redeveni interesante în trimestrele următoare.

"Am parcurs decenii întregi de globalizare care în 2022 ne aduc un transfer aproape imediat al inflaţiei dintr-un continent în altul, cel puţin dacă ne referim în zona investiţională din zona ţărilor emergente către ţările dezvoltate şi înapoi şi este un context care şi el trebuie administrat la fel de bine şi cu la fel de multă deschidere. Este o realitate cu care va trebui să ne obişnuim să trăim, nu o să fie un episod pasager. Ce a funcţionat în anii anterior din perspectivă investiţională probabil că va trebui ajustat semnificativ şi sunt sigur că anumite clase de active care nu au fost foarte interesante în anii anteriori în trimestrele viitoare vor redeveni interesante şi aş enumera aici mărfurile, dar este şi probabil ca în următoarele două-trei trimestre să se discute diferit despre obligaţiunile emise de state din ţările emergente şi cele cu monedă forte şi de ce nu chiar şi despre obligaţiunile emise în monedă locală", a spus Milan Pruşan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb