VIDEO Precizări făcute de Theodor Stolojan

Ziarul BURSA #Macroeconomie #Video / 28 noiembrie 2023



Precizări făcute de Theodor Stolojan

English Version

Fostul premier Theodor Stolojan face unele precizări cu privire la interviul acordat lui Radu Şoviani depre privatizarea de masă, publicat în ediţia ziarului BURSA din 02/11/2023: "În acel interviu, am afirmat că am vândut acţiunile pe care le aveam la SIF Banat Crişana în momentul când domnul Cuzman a fost înlocuit de la conducere «cu unii veniţi de pe la Romenergo, Bâlteanu parcă, şi am înţeles ce vor să facă, în momentul ăla am ieşit [vânzând acţiunile], pentru că am zis: se va întâmpla ceva nasol acolo. Şi ce vroiau ei să facă? Ei vroiau să scoată activele din SIF, să constituie o companie separată care să gestioneze aceste active si managementul să fie încredinţat unei companii de asset management». Domnul Bîlteanu mi-a adus la cunoştinţă că afirmaţiile făcute cu privire la persoana dânsului şi la conducerea SIF Banat Crişana de la acea vreme nu corespund realităţii. Pe această cale, retractez afirmaţiile respective din interviul acordat domnului Radu Soviani".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. In realitate, cu Balteanu sau fara Balteanu, SIF Banat Crisana a creat SIF Imobiliare care a fost instrumentul prin care conducearea SIF-ului i-a manipulat valoarea activului net, multiplicand-o artificial. Deci precizarile lui Stolojan ar fi trebuit sa se limiteze la a spune ca manipularea prin SIF Imobiliare nu a avut loc sub presedintia lai Balteanu la SIF Banat Crisana, ci sub Bogdan Dragoi. Oricum, felicitari pentru decizia inteleapta sa vanda actiunile cand a fost inlocuit Cuzman!

    Dar cele spuse de domnul Stolojan în primul interviu erau corecte. Probabil n-a vrut să aibă bătaie de cap cu Bîlteanu sau alții... la vârsta lui evident că își dorește cel mai mult o viață liniștită.

    Asta este ceea ce spusese dl Stolojan la interviu:

    "Da, la un moment dat am cumpărat, de exemplu aveam acţiuni la SIF Banat Crişana. Şi am rămas acolo, investitor, nu aveam multe acţiuni, am rămas cât timp conducea Cuzman pentru că aveam încredere în corectitudinea lui. În momentul în care el a fost înlocuit cu unii veniţi de pe la Romenergo, Bîlteanu parcă, şi am înţeles ce vor să facă, în momentul ăla am ieşit pentru că am zis: se va întâmpla ceva nasol acolo. Şi ce voiau ei să facă? Ei voiau să scoată activele din SIF, să constituie o companie separată care să gestioneze aceste active şi managementul să fie încredinţat unei companii de asset management. Mi-am zis: e clar că aici e ceva dubios, ceva care se va termina urât, şi din câte am înţeles ulterior chiar s-a terminat urât pentru cei care acum sunt la puşcărie sau în procese."

    Nu vad nimic in regula in afirmatia d-lui Stolojan. Bilteanu si Najib Lakis au facut tot felul de companii, inclusiv SIF Imobiliare, unde au mutat o mare parte din activele SIF Banat-Crisana. Au mai facut multe alte prostii iar acum se fac prostii si mai mari cu Bogdan Dragoi in locul lui Bilteanu. 

    1. Corectez: nu vad nimic in neregula...

      plus Sif Hoteluri la fel creat pentru a vinde activele iar actionarii Sif 1 sa nu poata face nimic.

    Păi ăia au fost și arestați exact pentru ce a spus domnul Stolojan

    Intradevar nu vad motive de retractare in afirmatia Dlui Stolojan.

    Actiunile la SIF-uri se mai numeau argotic Sifoane. Dl Balteanu si Lakis au fost ''parasutati'' la Sifonul nr.1 Banat-Crisana ca ''specialisti''. Cum la Sifoane activitatea principala este sifonarea aveau nevoie de ''ingineri''. 

    Nu asa a fost gandit ''proiectul'' initial Dle Stolojan? Proiect a carui ''poveste'' a inceput inainte de Cuzman, de Fercala si ceilalti.

    Asa ca ''draga Stolo'' las-o ca merge si asa. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb