VIDEO Simona Halep s-a calificat în finala de la Beijing şi va fi numărul unu mondial

S.A.
Sport / 7 octombrie 2017



Simona Halep (Sursa foto: Facebook)

Simona Halep (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 17:00 Caroline Garcia a învins-o pe Petra Kvitova şi va fi adversara Simonei Halep în finală la Beijing

Caroline Garcia, locul 15 WTA, a învins-o astăzi pe sportiva cehă Petra Kvitova, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 12, şi s-a calificat în finala de la Beijing, unde o va întâlni pe Simona Halep.

Caroline Garcia s-a impus cu scorul de 6-3, 7-5, după o oră şi 30 de minute de joc, potrivit news.ro.

Halep şi Garcia s-au mai de două ori, de fiecare dată impunându-se jucătoarea noastră.

-------------

Actualizare 16:03 Halep, explicând victoria în faţa Jelenei Ostapenko: "Serviciul a fost probabil cel mai bun lucru astăzi"

Simona Halep a declarat, astăzi, după ce a ajuns în finala turneului de la Beijing, că, probabil, serviciul a ajutat-o cel mai mult să o învingă pe letona Jelena Ostapenko.

Halep a declarat, potrivit news.ro: "Nu m-am gândit prea mult că sunt în aceeaşi poziţie. La French Open, am avut set şi 30-0, aşa că aici a fost un pic diferit. Nu am fost îngrijorată, am încercat doar să stau concentrată, să nu dau înapoi, să nu mă îndepărtez de linia de fund. Am încercat să blochez toate mingile şi să le lovesc. Serviciul a fost poate cel mai bun lucru astăzi, pe durata întregului meci. Cred că psihic am fost altfel şi de aceea am putut câştiga meciul".

Simona Halep va evolua, mâine, în finala turneului cu învingătoarea dintre jucătoarea franceză Caroline Garcia, locul 15 WTA, şi sportiva cehă Petra Kvitova, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 12, meci care va începe la 14.30.

Jucătoarea noastră a adăugat: "Mâine dimineaţă, înaintea antrenamentului, aşa cum am făcut aici în fiecare zi, voi vorbi cu echipa mea despre tactică şi despre cum trebuie să joc. Le cunosc pe amândouă, ştiu că sunt adversare puternice. Lovesc puternic mingea şi stau aproape de linii. Trebuie să mă gândesc la meciurile disputate cu Şarapova şi Ostapenko, pentru că joacă similar".

-------------

Actualizare 15:15 Simona Halep: "Este o zi specială"

"Este o zi specială'', a declarat Simona Halep, astăzi, după ce şi-a asigurat prima poziţie în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste (WTA) ce va fi publicat luni, graţie calificării în finala turneului de la Beijing.

După meciul câştigat cu letona Jelena Ostapenko, Halep a spus: "Este foarte emoţionant, cred că este pentru prima oară când am plâns pe teren. Este extraordinar că am putut realiza asta. Echipa mea, toată lumea de acasă se uită... Vreau să le mulţumesc tuturor. Este o zi specială''.

Imediat după meci, organizatorii turneului din China au organizat o scurtă ceremonie pe teren în cadrul căreia Simona a primit un unu simbolic alcătuit din trandafiri, reprezentând poziţia de lider mondial pe care o va avea de luni.

Jucătoarea noastră a mai afirmat: "Nu voi uita această zi sau acest turneu. Întotdeauna am o mare susţinere în China şi aştept ziua de mâine, turneul nu s-a încheiat".

-------------

Actualizare 13:50 Ilie Năstase: "Greul acum începe pentru Simona Halep, toate vor dori să o bată"

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat astăzi că pentru Simona Halep, care va deveni de luni numărul unu în clasamentul WTA, greul de abia acum începe, deoarece toate celelalte jucătoare vor dori să o învingă.

Ilie Năstase a spus, pentru Agerpres: "Este extraordinar că Simona a devenit numărul unu. Merită felicitări pentru ceea ce a reuşit şi îi doresc să stea cât mai mult în această poziţie. Am fost şi eu numărul unu şi ştiu că este foarte greu să te menţii. Practic, greul de abia acum începe pentru ea. Pentru că toate celelalte jucătoare vor dori să o bată, numai şi pentru a se lăuda că au învins liderul mondial. Pe mine când eram numărul unu m-a învins un jucător slab, nu ştiu cum s-a întâmplat, şi după aia se lăuda peste tot că m-a bătut şi cât de bun e el. Dar noi nu jucasem decât un singur meci. Până într-o zi când am dat ochii cu el prin vestiar şi i-am zis: «Nu te mai lăuda atât în presă că m-ai bătut, că m-a bătut unul şi mai prost ca tine». Dar aşa este, toţi vor să bată numărul unu. Cum şi Simona vroia să o bată pe Serena. De acum, celelalte jucătoare vor pune o presiune mare pe ea şi nu numai la Grand Slam-uri, ci la toate turneele, indiferent cât de mici sunt".

Acesta este convins că Simona Halep va câştiga în curând şi un turneu de Grand Slam.

El a menţionat: "Nu a fost uşor deloc pentru Simona, pentru că a fost de atâtea ori la un pas să urce pe primul loc WTA. Şi uite că s-a întâmplat. Referitor la câştigarea unui Grand Slam, cred că noi ne gândim la asta mai mult decât ea. Noi avem aşteptări şi e normal să fie aşa, dar ea trebuie să dea dovadă de răbdare şi insistenţă, pentru că se va întâmpla. Simona Halep va câştiga un Grand Slam, sunt convins de asta. Dar nu ştim când. Are timp, are doar 25 de ani. Ar fi frumos să poţi să-ţi planifici ziua şi anul când să câştigi un Grand Slam, dar nu se poate".

Ilie Năstase este de părere că statul ar trebui să facă mai mult pentru tenis, dar nu are speranţe în acest sens: "Acesta este un moment foarte bun în care statul ar putea să facă ceva pentru tenis, să investească mai mult, să ajute copiii şi tinerii care vor să practice acest sport. Dar pentru statul român, din păcate, sportul nu este o prioritate. Păi Simona ar fi ajuns unde este acum fără ajutorul părinţilor? Nu. Statul nu a ajutat-o cu nimic. Ea a ajuns numărul unu numai prin eforturile financiare ale părinţilor şi prin sacrificiile făcute de ea".

-------------

Jucătoarea română de tenis Simona Halep va fi numărul unu mondial de luni, după ce s-a calificat astăzi în finala turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 6,38 milioane de dolari, în urma unei victorii cu 6-2, 6-4 în faţa letonei Jelena Ostapenko.

Halep devine, astfel, prima româncă lider mondial WTA şi a douăzeci şi cincea de la introducerea clasamentului mondial, potrivit Agerpres.

Simona Halep a mai avut de trei ori în acest sezon şansa de a lider WTA, dar le-a ratat, în finala de la Roland Garros (pierdută în faţa Jelenei Ostapenko), în sferturi la Wimbledon (cu Johanna Konta) şi în finala de la Cincinnati (cu Garbine Muguruza).

Jucătoarea noastră a reuşit şi un al treilea lucru la Beijing, după calificarea în finală şi obţinerea poziţiei de lider WTA, luându-şi revanşa în faţa letonei, care a câştigat finala dramatică de la Roland Garros anul acesta, cu cu 4-6, 6-4, 6-3, notează sursa citată.

Simona Halep (26 ani, 2 WTA), a doua favorită a turneului, s-a impus într-o oră şi 15 minute în faţa balticei (20 ani, 8 WTA), reuşind cinci aşi, în timp ce Ostapenko a avut patru aşi şi patru duble greşeli.

Jucătoarea din ţara noastră a început excelent partida, cu un break la zero, apoi şi-a consolidat avantajul şi a depăşit cu bine un moment de cumpănă, la 3-2, când letona a avut o minge de break. Simona s-a desprins la 5-2, reuşind un nou break la capătul unui ghem de circa 11 minute, când care a ratat primele patru mingi de break. Halep a încheiat setul cu un ghem alb, 6-2.

În actul secund, Ostapenko a evoluat mai bine în prima parte şi sa mers cap la cap până la 2-2, când Halep a făcut break. Au urmat moment mai slabe ale româncei, care şi-a cedat apoi serviciul, iar Ostapenko a trecut la cârmă, 4-3, după un ghem la zero. Halep a revenit şi egalat, 4-4, iar apoi a reuşit un break decisiv, după o dublă greşeală a adversarei. Halep a încheiat meciul cu un ghem la zero, 6-4.

Jucătoarea noastră şi-a asigurat 636.300 dolari şi 650 de puncte WTA, urmând să joace în finală cu învingătoarea dintre Petra Kvitova (Cehia) şi Caroline Garcia (Franţa).

Halep a ajuns la a douăzeci şi şaptea finală din carieră, până acum având cincisprezece titluri cucerite. Simona a obţinut şase titluri în 2013, la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, două în 2014, la Doha şi Bucureşti, trei în 2015, Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, trei anul trecut, Madrid, Bucureşti şi Montreal, iar anul acesta a câştigat la Madrid.

Halep a mai jucat unsprezece finale, în 2010 şi 2011 la Fes (Maroc), în 2012 la Bruxelles, în 2014 la Madrid, Roland Garros şi Turneul Campioanelor, în 2015 la Toronto şi Cincinnati, iar în 2017 la Roma, Roland Garros şi Cincinnati.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Felicitari !

    China va fi de neuitat! 

    Propun ca Arenenele Bnr sa ii fie date Simonei CADOU ! Oameni lui Tiriac sa le conduca. 

    Cum ar suna Turneul Simona Halep in Bucuresti? 

    Turneu cu 6,5 mil de euro sau dolari, statul roman nu e in stare de asa ceva dar Tiriac cred ca intr-un an l-ar organiza fara probleme la anul in aceasta data! 

    Minunat cred.

    Reclama la tara si la mitici. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb