VIDEOCONFERINTA BURSA THE POST PANDEMIC WORLD / DRAGOŞ PREDA, MINISTERUL TRANSPORTURILOR: Infrastructura, comunicaţiile şi digitalizarea pot reprezenta sursa de relansare economică

M.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 30 aprilie 2020

DRAGOŞ PREDA

DRAGOŞ PREDA

Infrastructura, comunicaţiile şi digitalizarea pot reprezenta sursa de relansare economică a statului român, după trecerea pandemiei de coronavirus, consideră Dragoş Preda, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, res­ponsabil pe partea de comunicaţii şi digitalizare. Acesta a precizat: "Suntem un minister extrem de dinamic care se implică, se vede prin proiectele pe care ni le-am asumat şi pe care le avem deja în dezvoltare.

Infrastructura şi comunicaţiile pot să reprezinte sursa de relansare economică sau cel puţin una din principalele astfel de surse ale statului român. (...) Avem şansa să redinamizăm experienţa noastră post-criză. Guvernul României a luat o serie de măsuri de sprijin economic (real), dar am aprobat şi digitalizarea serviciilor publice prin instituirea obligaţiei autorităţilor publice să primească şi să accepte documente în format electronic".

Potrivit acestuia, comunicaţiile sunt un domeniu care contribuie major la dezvoltarea socială şi economică a unei societăţi.

Preda: "Prin investiţii avem acum şansa să-i ţinem în ţară pe românii care s-au întors"

El a mai spus că România ar putea să aibă parte chiar de o revenire economică în V după pandemie.

"De ce? Pentru că forţa de recuperare economică este în general strâns legată de gravitatea recesiunii. Sunt de asemenea mulţi români care au revenit în ţară. Aceşti oameni în general au lucrat în zona de construcţii, de dezvoltare de infrastructură. La noi, investiţiile în infrastructură, nu doar transportul, dar în şcoli şi spitale (sunt necesare), se remarcă deja nevoia Guvernului în această dimensiune. Asta va marca agenda, va dezvolta economia şi va ţine românii acasă, acum avem această şansă. Toate acestea vor genera plus valoare economică. Şi după Marea Recesiune aşa s-a revenit. Da, trebuie să analizăm toate dimensiunile şi lista de instrumente... discuţiile pe care guvernul deja le-a avut cu instituţiile financiare internaţionale, iar dimensiunea aceasta de noi tehnologii este elementul de sprijin al unei asemenea viziuni", a spus Preda.

Secretarul de stat a mai notat că strategia de smart-city este o strategie de dezvoltare durabilă care se integrează foarte bine cu strategia Uniunii Europene. El a mai adăugat că cel mai mult va fi nevoie de o "aclimatizare culturală" şi de crearea "încrederii în infrastructură".

El a explicat: "Aici, în această viziune, intră şi domeniul de smart-city, care se va dinamica tot mai mult. Zona de smart-city este o strategie de dezvoltare durabilă cum este Green-Deal-ul la nivelul european pe noul plan multianual. Asta pe baza acestor noi tehnologii, dar la nivel local (...) strategie care se va integra cu şi va răspunde la unele dimensiuni încadrate de strategia Uniunii Europene. Cel mai mult va fi nevoie de o aclimatizare culturală a publicului din România. Vorbeam la conferinţa din ianuarie inclusiv despre transferul obligaţiunilor de stat în zona de piaţă de capital. E nevoie de crearea încrederii populaţiei în infrastructură".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb