VIDEOCONFERINŢA "POSIBILITĂTI DE COOPERARE ÎNTRE BURSELE DE VALORI DIN CENTRUL ŞI ESTUL EUROPEI" / CLAUDIU CERCEL, DIRECTOR GENERAL ADJUNCT BRD GROUPE SOCIETE GENERALE: "Sper ca în 3-5 ani să vedem elemente concrete din Strategia pentru piaţa de capital transpuse în practică"

E.O.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 mai 2021

Claudiu Cercel

Claudiu Cercel

Finanţarea prin piaţa de capital ar permite economiei să absoarbă mai bine şocurile, este de părere Claudiu Cercel, Director General Adjunct, Coordonatorul Polului Pieţe Financiare din cadrul BRD Groupe Societe Generale. Domnia sa a menţionat: "As dori să văd dezvoltat şi consolidat acest sector important al finanţării unei economii care este piaţa de capital şi care, în pofida unor paşi importanţi făcuţi în România în ultimii ani, are încă un drum destul de lung în faţă pentru a avea pretenţia să înceapă să echilibreze puţin ansamblul de canale de finanţare a României. La noi, asemeni situaţiei din Europa, avem predominant un canal de finanţare bancară a economiei. Este bineştiut că piaţa de capital ar permite economiei să absoarbă mai bine şocurile. Alte jurisdicţii, cum ar fi cea americană, au mai multă rezilienţă în a se putea însănătoţi după criză".

Au fost făcuţi paşi foarte importanţi în dezvoltarea pieţei de capital din România şi este o triadă importantă de oportunităţi pe care le avem în faţă în următorii zece ani, a adăugat Claudiu Cercel, apreciind că cele mai mari oportunităţi sunt reprezentate de transformările digitale şi zona economiei verzi: "Urmează să vină foarte multe fonduri pe zona digitală. Ne dăm seama ce ecosisteme importante se vor putea realiza sau consolida cu aceste fonduri. Nu doar sistemul bancar şi Comisia Europeană sunt chemate să asigure finanţarea acestor ecosisteme, ci piaţa de capital este şi trebuie să se consolideze în continuare ca un canal important de finanţare a acestor oportunităţi".

Printre altele, domnia sa a menţionat că elemente precum contrapartea centrală sau evoluţiile din zona de reglementare se constituie în elemente de consolidare a încrederii şi de reducere a riscurilor, ceea ce va permite consolidarea pieţei de capital în continuare, dacă acestea vor fi aplicate într-un mod inteligent şi pragmatic.

"Credem că încă sunt anumite aspecte greoaie legate de birocraţie în acest domeniu, iar interesul nostru derivă nu doar din prezenţa noastră ca societate listată pe piaţa de capital, ci şi din portofoliul de activităţi pe care îl avem legat de acest domeniu. Eu sper ca, nu în zece ani, ci mult mai repede (3-5 ani), să vedem elemente concrete din strategia pentru piaţa de capital transpuse în practică şi poate pentru a valorifica aceste oportunităţi uriaşe nu ar strica să fie stabilite transparent nişte obiective cheie cărora să le fie asociate şi stakeholderi", a mai spus Claudiu Cercel.

În opinia sa, în ciuda unui trend inflaţionist, anul acesta nu vom asista la o creştere a dobânzii de politică monetară din partea Băncii Naţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb