VIDEOCONFERINŢA "POSIBILITĂTI DE COOPERARE ÎNTRE BURSELE DE VALORI DIN CENTRUL ŞI ESTUL EUROPEI" / DANIELA SECARĂ, DIRECTORUL GENERAL AL BT CAPITAL PARTNERS: "Avem o infrastructură care poate să atragă investitorii externi"

George Marinescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 mai 2021

 Daniela Secară

Daniela Secară

Avem o infrastructură care poate să atragă investitorii externi, este un moment în care avem emitenţi, avem şi investitori şi, împreună cu instituţiile pieţei şi cu această infrastructură care poate fi dezvoltată, sperăm să ajungem la statutul de piaţă emergentă şi din punct de vedere al indicelui MSCI, susţine Daniela Secară, director general al BT Capital Partners.

"Ne dorim cu toţii să vedem Hidroelectrica listată la Bursa de Valori Bucureşti. Cred că este o dorinţă a tuturor celor implicaţi de ani de zile în piaţa de capital din România şi ar fi un eveniment care ne-ar încadra sigur ca piaţă emergentă în indicele MSCI", a afirmat Daniela Secară.

Domnia sa a menţionat că traversăm una dintre cele mai bune perioade ale bursei din punctul de vedere al listărilor şi al investitorilor.

"Astăzi (n.red. - ieri) a fost admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor verzi emise de Raiffeisen Bank, deci instrumente la care probabil cu câţiva ani în urmă nu ne-am gândit că o să le avem şi o să le vedem pe piaţa de capital din România. (...) Decontările se pot face prin intermediul Depozitarului Central, iar aspectul care ar putea fi îmbunătăţi ar fi ca depozitarii din afară să accepte şi euro la decontare. Deci practic investitorii din afară pot să investească în piaţa de capital din România şi în emitenţii din ţara noastră. Avem două pieţe - piaţa AERO şi piaţa principală - foarte active şi tot mai multe companii care se uită spre piaţa de capital. O să ajungem să avem săptămâna şi listarea, şi asta ne dorim cu toţii cel puţin pe piaţa AERO, dar începem să vedem şi emisiuni pe piaţa principală şi targhetul nostru ramâne piaţa principală. Adică proiectele pentru care intrăm în piaţa AERO sunt companii care credem că, prin intermediul pieţei de capital, vor reuşi să crească astfel încât într-o bună zi să ajungă pe piaţa principală", a spus Daniela Secară.

Domnia sa a menţionat că 2020 a fost un an atipic, diferit, un an, din punct de vedere al volumelor şi interesului pentru piaţa de capital, mult mai ridicat decât s-ar fi aşteptat.

"A fost un an în care Ministerul Finanţelor Publice a revenit către populaţie cu emisiuni de titluri de stat, care au atras sume considerabile, program care continuă şi anul acesta. Acest tip de instrument practic atrage mai mulţi investitori către piaţa de capital. Într-adevăr, mulţi dintre ei rămân pentru început doar la aceste titluri de stat, dar încet-încet încep să se uite şi spre alte intrumente financiare", a spus Daniela Secară.

Directorul general al BT Capital Partners a mai menţionat că în ultima perioadă au loc din ce în ce mai multe discuţii cu companiile care înţeleg că trebuie, pe lângă creditele bancare, să găsească alternative de finanţare. Mai mult, având în vedere lichiditatea din piaţă, investitorii au nevoie să îşi găsească alternative de investiţii, a mai spus Daniela Secară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb