Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat ieri, la Universitatea de Vară "Tusvanyos" de la Băile Tuşnad că "imperiul Soros" lezează interesele maghiarilor şi pune în pericol nu numai siguranţa naţională a Ungariei, ci şi a Europei, informează Agerpres.
Viktor Orban a declarat că "există un plan al lui Soros", care deja a început să recruteze voluntari pentru a-l implementa, plan ce vizează aducerea în Europa a unui milion de emigranţi din lumea musulmană şi repartizarea acestora între ţările membre ale Uniunii Europene (UE).
În opinia sa, pentru ca acest plan să nu fie implementat e nevoie ca Uniunea Europeană "să-şi recâştige suveranitatea" şi toate instituţiile europene să-şi regăsească locul în conformitate cu tratatul de bază.
Potrivit traducerii oficiale asigurate de organizatori, premierul Ungariei a afirmat: "Nu putem stăvili acest proces decât dacă Uniunea Europeană îşi recâştigă suveranitatea, iar fiecare stat membru îşi recapătă capacitatea de apărare a propriilor graniţe. Atunci putem pune capăt fenomenului imigraţionist şi toţi cei care au intrat ilegal să fie relocaţi. Poate că sună foarte strict şi sever, dar eu cred că problema nu poate fi rezolvată altfel".
Orban a susţinut că în Ungaria există un curent puternic împotriva fenomenului migraţionist, existând temerea că musulmanii nu se vor putea integra, întrucât există diferenţe majore, chiar contradicţii, între valorile, mentalitatea, educaţia şi cultura europeană şi cea musulmană.
Răspunzând celor care au reproşat Ungariei că nu este solidară cu celelalte ţări ale Uniunii Europene, Orban a declarat: "Nu putem fi solidari cu oameni care au scopul de a schimba cultura europeană şi care atentează la identitatea noastră".
În context, Orban a mai spus că Ungaria s-a apărat şi a apărat şi Europa de "invazia migranţilor", iar acest lucru a costat-o foarte scump. Prin urmare, cei care acuză Ungaria de lipsă de solidaritate trebuie "să se gândească de cinci ori" înainte de a rosti aceste reproşuri, a punctat Orban.
• Premierul Ungariei: "Ne vom folosi de toate mijloacele ca să ne exprimăm solidaritatea cu Polonia în faţa inchiziţiei UE"
Viktor Orban a mai declarat ieri la Băile Tuşnad că ţara sa se va folosi "de toate mijloacele" pentru a-şi exprima solidaritatea cu Polonia şi cu polonezii, pe fondul "inchiziţiei" împotriva acestui stat.
Premierul Ungariei a afirmat: "Ungaria va continua să-şi promoveze interesele naţionale şi din cauza prieteniei cu Polonia şi din cauza intereselor comune. Trebuie să spunem clar, această inchiziţie împotriva Poloniei nu va avea rezultate pentru că noi, Ungaria, ne vom folosi de toate mijloacele ca să ne exprimăm solidaritatea cu Polonia şi cu polonezii".
Orban s-a referit la ultimele reacţiile venite din partea Comisiei Europene şi a Departamentului de Stat American, pe fondul adoptării legii privind reforma Curţii Supreme poloneze, despre care opoziţia din Polonia susţine că va slăbi independenţa sistemului judiciar.
• Viktor Orban: "Alegerile parlamentare de anul viitor din Ungaria au şi o miză europeană"
Premierul Ungariei a punctat ieri că alegerile parlamentare care vor avea loc anul viitor în ţara vecină au şi o "miză europeană".
Viktor Orban a menţionat că, prin măsurile luate, Ungaria a reuşit să înfrâneze valul de migraţie către Europa şi, în context, a subliniat că atât timp cât el va fi premier şi va conduce partidul de guvernământ, gardul ridicat la graniţa Ungariei "va rămâne acolo unde e".
Orban şi-a continuat ideea spunând că "se aud voci" potrivit cărora dacă socialiştii vor veni la putere în urma alegerilor de anul viitor, vor demola acel gard şi vor lăsa emigranţii să intre în Ungaria şi în Europa, deci vor ajuta "la acel proces de amestecare a populaţiei autohtone europene cu cea musulmană".
Premierul Ungariei a susţinut că există anumite "puteri" care vor să slăbească şi să înlăture guvernul de la Budapesta pentru a putea elimina obstacolul din calea fluxului migraţionist, făcând trimitere directă la simpatizanţii magnatului George Soros şi la "birocraţii de la Bruxelles".
Viktor Orban a afirmat că de la Tratatul de la Trianon, semnat în anul 1920, Ungaria nu a fost niciodată până acum atât de aproape de a deveni o "ţară puternică, mândră şi stabilă" şi de a-şi "recăpăta aprecierea de sine".
Potrivit traducerii oficiale asigurate de organizatori, Orban a spus: "Dacă nu vom câştiga alegerile, putem pierde absolut tot pentru ce am lucrat şi am muncit în anii trecuţi, vor veni vremuri în care nu vom putea construi nimic. (...) Sunt convins că dacă va veni un guvern meschin (...), care va servi puterilor globaliste, Ungaria va pierde pentru multe decenii de acum înainte".
În opinia sa, nu numai Ungaria va avea de pierdut, ci şi maghiarii din afara graniţelor acestei ţări, care nu vor mai beneficia de sprijinul pe care l-au primit până acum de la Budapesta.
La finalul Universităţii de vară "Tusvanyos", Orban a mai spus: "Vreau să vă rog să vă înregistraţi şi să participaţi la alegeri. Nu staţi pe tuşă, intraţi pe teren, pentru că aveţi un cuvânt greu de spus, un cuvânt decisiv în ce priveşte rezultatul alegerilor din Ungaria".
• Orban: "Ungaria va continua să îşi promoveze interesele naţionale"
Viktor Orban a mai declarat ieri că politica internă şi externă a Guvernului de la Budapesta este subordonată interesului naţional, iar Ungaria urmăreşte să aibă relaţii "cât se poate de bune cu fiecare ţară care o interesează".
Răspunzând unei întrebări din public referitoare la orientarea către Vladimir Putin sau Donald Trump, Orban a spus că nu este genul "care are un idol". "Steaua noastră călăuzitoare este interesul naţional', a subliniat el, adăugând: "Prin urmare, Ungaria trebuie să aibă relaţii cât se poate de bune cu fiecare ţară care o interesează şi o poate ajuta să îşi atingă obiectivele printr-o relaţie reciproc avantajoasă".
Orban a menţionat că partidul de guvernământ din Ungaria a promovat "cu tenacitate" politica naţional-patriotică, iar 2010 a fost un an decisiv în ce priveşte recăpătarea "stimei de sine şi a viitorului" acestei ţări.
Printre măsurile luate în acest scop s-au numărat renunţarea la împrumuturile de la Fondul Monetar Internaţional şi de la Banca Mondială şi sprijinirea investitorilor şi companiilor autohtone. Viktor Orban a precizat: "Guvernul socialist ne-a conectat la aceste aparate de ventilaţie. (...) În 2010 am zis că avem nevoie de independenţă, nu avem nevoie de acel aparat. (...) Nu poţi să vorbeşti despre o ţară puternică dacă eşti la cheremul instituţiilor financiare care te creditează. (...) Din fericire, am reuşit să ieşim din acest impas şi am păşit pe calea creşterii economice".
Premierul Ungariei a spus la Universitatea de Vară că Executivul de la Budapesta are în vedere şi crearea unei armate puternice, care să poată răspunde oricărui atac, iar în acest scop a lansat un program de dezvoltare a industriei militare şi a armatei.
El a reiterat ideea că, în afara trupelor NATO şi a celor americane, Uniunea Europeană are nevoie de o forţă armată proprie capabilă să îşi apere ţările membre.
Printre altele, Orban a mai declarat că el crede "cu tărie" că ţările din Balcanii de Est trebuie integrate cât mai repede în structurile europene, în mod prioritar Serbia.
Premierul Ungariei a abordat şi problema autonomiei maghiarilor din Transilvania, precizând că poziţia sa cu privire la această chestiune e cunoscută şi că "sprijină autonomia în loc de ceva mai bun".
Viktor Orban a participat ieri la conferinţa "Europa Centrală, un punct sigur!?", care a încheiat cea de-a 28-a ediţie a Universităţii de Vară "Tusvanyos" de la Băile Tuşnad, organizată de Consiliul Tineretului Maghiar (MIT) şi Fundaţia Pro Minoritate şi care s-a desfăşurat anul acesta în perioada 18-22 iulie.
1. Hello
(mesaj trimis de anonim în data de 23.07.2017, 07:52)
Easier with the piano on the stairs !!!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.07.2017, 12:45)
sau cu pianul din Ardeal?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.07.2017, 08:44)
Uite,dom'le ,unul care tine cu boborul!