Vinurile de Cotnari au cîştigat trei medalii la Ljubljana

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 14 iunie 2006

În vitrina cu trofee a SC "Cotnari" SA Iaşi şi-au făcut loc trei noi medalii, obţinute la Concursul internaţional de vinuri "Ljubljana 2006", una dintre cele mai vechi competiţii organizate de Oficiul Internaţional al Viei şi Vinului. Astfel, conform declaraţiilor domnului Constantin Deleanu, directorul general al SC "Cotnari" SA, Grasa de Cotnari din 2002 a fost premiată cu aur, iar Grasa de Cotnari din 2000 şi cea din producţia anului 1984 au primit medalii de argint. Acestea au fost, de altfel, şi singurele distincţii primite de România în acest concurs la care au participat 500 de vinuri din 25 de ţări ale lumii.

"Aceste premii vin să confirme calitatea vinurilor noastre, premiate în ultimii ani la toate concursurile internaţionale la care am participat. Nu ne este frică de vinurile din import care vor invada piaţa românească după integrarea în Uniunea Europeană. Chiar dacă producţia ultimilor ani a fost de peste 8.000 kg/ha, facem din ce în ce mai greu faţă cerinţelor cantitative ale pieţei", a declarat directorul general al SC "Cotnari" SA Iaşi.

Anul trecut, din podgoria ieşeană au plecat spre consumatori, atît pe piaţa internă, dar şi la export, peste 9,5 milioane de sticle de vin, aproape jumătate din această cantitate fiind Grasa de Cotnari, sortiment care, de altfel, a obţinut şi distincţia de "Cel mai vîndut vin al anului" la "Gala vinului românesc" de anul trecut. Deşi piaţa românească este destinatarul celei mai mari părţi din producţia SC "Cotnari" SA, peste 10% din aceasta s-a putut savura în ţări ca Statele Unite, Canada, Norvegia, Grecia, Italia sau Spania şi, începînd de anul trecut, Japonia. În ce priveşte recolta anului trecut, de pe cele 1.200 de hectare plantate cu vie pe rod administrate de societate, s-au obţinut peste 10 milioane de kilograme de struguri, din care s-au obţinut circa 6,5 milioane de litri de vin.

SC "Cotnari" SA, unitate care exploatează vestitele podgorii de la Cotnari începînd din 1948, a consemnat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 50 milioane RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb