VIOLETA ALEXANDRU, DESPRE PLATA PENSIILOR: "Având banii în cont, am cerut băncilor să dea drumul plăţilor"

D.B.
Miscellanea / 13 ianuarie 2020

"Având banii în cont, am cerut băncilor să dea drumul plăţilor"

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, precizează, într-o postare pe Facebook, că a cerut băncilor săptămâna trecută să plătească pensiile, având în vedere că banii erau în conturi. Ea explică procedurile greoaie care există pentru virarea pensiilor şi anunţă că le va schimba. "Ce mă interesează pe mine: să ajungă banii cât mai repede la pensionari", a spus ministrul, afirmând că PSD ar vrea să existe întârziri la plata pensiilor ca să poată comenta, potrivit News.ro.

"Având banii în cont, am cerut săptămâna trecută băncilor să dea drumul plăţilor. Ele plăteau la 2 zile după ce intrau banii. Acesta este sistemul moştenit de la PSD. Dacă această a doua zi cădea în week-end, plăteau după week-end. Am considerat important ca pensionarii să primească pensiile vineri, din moment ce băncilor le intraseră banii de joi. Unele sucursale ale băncilor au afirmat că plătesc luni, pentru motivul mai sus invocat. Nu am fost de acord din moment ce aveau banii în cont. Celor despre care am ştiut, le-am transmis că nu văd motiv pentru care dau drumul la plăţi în ultimul interval şi nu în primul. Dacă facem un efort pentru pensionari, îl facem toţi. Astăzi am tras linie şi am văzut cine a plătit şi cine nu. Mâine am convocat o discuţie şi voi lua decizii", a scris, luni, pe Facebook, Violeta Alexandru

Aceasta afirmă că social-democraţii sunt deranjaţi de faptul că lucrurile se mişcă repede.

"Ar dori să am întârzieri ca să aibă ce comenta. Se bucură de orice ocazie care îmi creează dificultăţi şi, implicit, ca să spunem lucurilor pe nume, ei de fapt se bucură când suferă pensionarii. Cât cinism", a mai scris ministrul Muncii.

Potrivit acesteia, la Poştă, "lucrurile se mişcă altfel decât în cazul plăţilor pe card".

"Personal încurajez pensionarii să ia în considerare primirea banilor pe card (sigur, nu este nimeni absurd, sunt zone rurale în care această posibilitate este astăzi, din considerente tehnice, inaplicabilă). Încurajez, nu condiţionez! Poşta a început plata pensiilor. Imediat ce a primit banii (şi banii nu au putut fi primiţi decât după ce s-a încheiat luna decembrie şi a început ianuarie). S-a lucrat şi în week-end în rural, se continuă cu toată forţa din această dimineaţă", a mai anunţat Alexandru.

Ministrul a precizat că, în paralel, alături de noul Preşedinte al Casei Naţionale de Pensii Publice, Laurenţiu Ţenţ, se parcurg toate contractele Casei pentru plata pensiilor.

"Ne uităm, alături de jurişti, la termene de plată după intrarea banilor în cont, la comisioane, acolo unde există. Ce mă interesează pe mine: să ajungă banii cât mai repede la pensionari! În această lună, după sărbători şi după cum voi decide, şi în viitor. Le rezolvăm pe toate. Când sunt probleme, ele sunt generate de procedurile greoaie lăsate de ei sau de cei care îi servesc astăzi din sistem şi care fac orice ca să genereze probleme", a mai precizat Violeta Alexandru.

Sâmbătă, la miezul nopţii, Violeta Alexandru a anunţat, într-o potare pe Facebook, că mare parte din pensii au fost plătite.

Pentru anunţul târziu, social-democratul Liviu Pop i-a ceut demisia.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Esti incompetenta, coana prostuta ce esti. Ce ai facut pana joi? De ce nu ai virat banii mai repede catre banci? Nu mai da vina pe PSD, (...) ce esti. Joi era 9 ian. Pe vremea PSD, banii erau deja la pensionari. Proasta creatura ce esti.

    1. Comenteaza si un idiot securist psd-ist.o duzine de lătrăi nesimtit care im curand vom scapa de voi.

      (...), este singura solutie pentru a scapa de ei. Dar ce facem, ramanem cu prostii astia sa ne guverneze? Cum de ti-ai dat tu seama ca mesajul de la pct. 1 a fost postat de un "securist" si nu vezi haosul din capul lui madam Alexandru, daca tot vrei sa pari destept? Mai, oameni buni, cine va intuneca mintile? Aveti orbul gainilor si nu vedeti ca unii ministrii din Guvernul Orban, in frunte cu seful lor nu au minte nici sa treaca strada? Ce aveti cu PSD-ul? Sunt multe jigodii in acest partid, dar au si cei mai valorosi specialisti, in toate domeniile. Oricand , PSD-ul poate da Romaniei 3-4 guverne, insa PNL s-a cacait 3 saptamani pana a gasit pe ministrii care formeaza actualul guvern si majoritatea isi dau cu stangul in dreptul. Vai tara bogata, pe ce maini ai incaput. Nu vreau sa ma mai intind la comentarii, dar cei care cititi acest mesaj va rog sa retineti: aceasta este ultima data cand PNL mai detine puterea in Romania. Ei vor avea soarta PNTCD, vor dispare definitiv de pe arealul politic al Romaniei si aceasta se va intampla foarte curand.

      Pensia a intrat absolut la timp -azi ,13 ale lunii ,asa cum intra mereu. Restul comentariilor ,intirzieri si celelalte sunt intunecari ale mintilor, prostii ale specialistilor ( din psd)

      A iesit un latrau nemernic securist, ticalosit al sistemului. La cotetul porcilor cu tine.

      ...

      Bravo mah Urania. Mai baga ceva preziceri, cam citi ani crezi ca mai traieste idolul tau Iliescu ?

      Proasta estu cu cine te-a facut. In plus si idioata!.

      Ai gresit psd-ista (ca sa nu-ti zic altfel > este ultima data când PSD a mai detinut puterea in Romania.

      Ma bucur sa citesc comentsru unui citit in stele care stie ca liberali vor disperarea si alte cele .M ar interes si pe mine sursa acestor intelepciuni.

    Sunt din Alba Iulia ,sotul meu LAZEA SILVIU ,DESI ARE VECHIME INTEGRALA CERUTA IN 2008.2010 , ,33.8 LUNI , COTIZATI , ARE O PENSIE DE 770 ,LEI ,PRECUM.ASISTATII.

    IN PREZENT ARE 75 DE ANI ,NU AJJNGE PENSUA NICI PT MEDICAMENTE .

    VA MULTUMESC . 

    1. Stimata doamna,

      Scrieti o scrisoare de o pagina ministrului despre situatia dvs, trebuie sa va rasounda in 30 de zile.

      Aici la ziarul Bursa doar puteti comenta. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb