Viorica Dăncilă, nominalizată de PSD pentru funcţia de premier

A.S.
Ziarul BURSA #Politică / 16 ianuarie 2018

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Facebook)

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 18:15 Viorica Dăncilă despre preluarea mandatului de premier: "Am o fire optimistă şi echilibrată şi trebuie să gândesc pozitiv"

Viorica Dăncilă a declarat astăzi că are experienţa necesară pentru a prelua funcţia de premier, de care nu se teme, pentru că are o fire "optimistă" şi "echilibrată", adăugând că "trebuie să gândească pozitiv".

Dăncilă a făcut această precizare la sediul central al PSD, întrebată dacă nu îi este teamă că va sta puţin la Guvern, având în vedere antecedentele Guvernelor Grindeanu şi Tudose.

Ea a precizat că, înainte de a preluat mandatul, va discuta cu ex-premierul Mihai Tudose, dacă va fi desemnată de preşedintele Klaus Iohannis.

"Categoric, voi discuta cu toată lumea, toţi sunt colegii mei", a spus Dăncilă.

Chestionată ce o recomandă pentru această funcţie, Viorica Dăncilă a răspuns: "Preşedintele partidului a făcut declaraţii în acest sens".

Întrebată ce proiecte are în Parlamentul European, ea a răspuns că acestea sunt pe site şi va răspunde la toate întrebările când şeful statului va fi de acord cu desemnarea sa.

"Proiectele din PE sunt pe site, toate rapoartele, luările de cuvânt, toată activitatea. Voi răspunde la toate întrebările după ce domnul preşedinte va fi de acord cu desemnarea mea. E prematur să spun acum", a susţinut Dăncilă.

V.D.

----

Actualizare 18:00 Viorica Dăncilă a sponsorizat PSD în perioada alegerilor europarlamentare 2014, cu peste 100.000 de lei

Viorica Dăncilă face parte din primii doi mari finanţatori ai PSD din perioada alegerilor europarlamentare 2014, an în care a contribuit cu suma de 114.402 lei, arăta o investigaţie a gherilaurbana.ro, în 2017.

Atât Viorica Dăncilă cât şi soţul acesteia au lucrat la OMV Petrom. Sucursala OMV Petrom SA din judeţul Argeş este manageriată din anul 2009 de Cristinel Dăncilă. El manageriază operaţiunile de extracţie a produselor petroliere pe teritoriile judeţelor Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman.

V.D.

------

Actualizare 16:10 Dragnea: "Am spus că nu vom mai merge niciodată la Cotroceni în actualul mandat"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat astăzi, la finalul Comitetului Executiv, că din delegaţia care va merge miercuri la consultările de la Palatul Cotroceni vor face parte el, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, un alt membru PSD şi doi membri ALDE.

El a mai spus, referitor la declaraţia sa după numirea lui Mihai Tudose în funcţia de prim-ministru, că nu va mai merge la Cotroceni, că nu s-a gândit că va mai fi nevoie să meargă din nou.

"Am discutat subiectul ăsta astăzi pentru că da, am spus că nu vom mai merge niciodată la Cotroceni în actualul mandat. Dar când am spus-o, nu m-am gândit că o să mai fie nevoie mergem la o nouă rundă de consultări", a afirmat Dragnea.

V.D.

------

Actualizare 14:45 Ioana Andreea Lambru, noul secretar general al Guvernului.

Ioana Andreea Lambru a fost numită în funcţia de secretar general al Guvernului, printr-o decizie semnată de premierul Mihai Tudose, publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Aceasta deţinea funcţia de secretar general adjunct al Guvernului. Ea o va înlocui în funcţie pe Roxana Cezarina Bănică.

Roxana Cezarina Bănică a fost eliberată, la cerere, din funcţia de secretar general al Guvernului, potrivit unei alte decizii publicate în Monitorul Oficial.

(A.C)

Actualizare 12:37

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Fifor în funcţia de prim-ministru interimar.

Preşedintele a spus că va demara consultări cu partidele, începând de mâine.

Acesta a făcut o scurtă declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, în care a anunţat că premierul Mihai Tudose i-a înaintat demisia din funcţie şi că a acceptat-o, potrivit News.ro.

Klaus Iohannis a declarat: "Această situaţie în care s-a ajuns mă nemulţumeşte profund şi mă îngrijorează. Iată că la un an de la alegeri, avem deja două guverne PSD eşuate. Acum, evident că este nevoie de un guvern pentru a scurta cât se poate de mult situaţia de incertitudine. Eu vreau să avem o procedură rapidă, care va duce la stabilirea unui nou guvern, fiindcă această nesiguranţă politică nu trebuie să degenereze în instabilitate politică şi, mult mai important, vreau să previn posibile urmări economice negative ale acestei crize generate iarăşi în interiorul PSD".

Acesta a adăugat: "Iar pentru o procedură rapidă, am decis să convoc consultări cu partidele parlamentare pentru mâine. Voi trimite chiar acum invitaţiile de participare la consultări".

(A.C)

------------

Actualizare 10:47

Mihai Fifor, Claudiu Manda şi Ecaterina Andronescu sunt numele vehiculate pentru preluarea funcţiei de premier.

Actualizare 07:05 Vicepremierul Marcel Ciolacu a demisionat şi el: "Mă voi întoarce cu fruntea sus în Parlament"

Actualizare Premierul Mihai Tudose şi-a anunţat demisia

Tudose a spus că pleacă cu fruntea sus

Manda: CExN nou pentru propunerea de premier, astăzi

Dragnea: "La CExN, eu nu mai fac nicio propunere"

Actualizare 07:05 Vicepremierul Marcel Ciolacu a demisionat şi el: "Mă voi întoarce cu fruntea sus în Parlament"

Şi vicepremierul Marcel Ciolacu şi-a înaintat demisia din funcţia deţinută în Guvern, luni seară, mulţumindu-le colegilor săi din Cabinetul Tudose şi susţinând că se va întoarce "cu fruntea sus" în Parlament, unde va continua să se "dedice serviciului public în beneficiul României".

Într-un mesaj postat pe Facebook, Ciolacu, unul dintre susţinătorii premierului rămas fără sprijinul politic al PSD şi prieten al acestuia, îi mulţumeşte lui Mihai Tudose şi colegilor din Guvern şi explică traseul său politic în perioada care urmează.

Marcel Ciolacu a declarat:"Mulţumesc premierului Mihai Tudose, întregii echipe guvernamentale şi tuturor colegilor mei pentru modul exemplar în care am colaborat în această perioadă. A fost un efort extraordinar pentru a duce la îndeplinire angajamentele din programul de guvernare cu care am câştigat alegerile. Avem o creştere economică record, am crescut salarii şi pensii, avem cea mai mică rată a şomajului şi am demarat investiţii majore în infrastructură. Sunt rezultate bune care oferă viitorului guvern o bază solidă pe care să construiască în continuare astfel încât să aducă prosperitate românilor".

-----------

Premierul Mihai Tudose a anunţat, luni seară, la finalul CEX PSD, că demisionează, pentru că aşa a decis partidul. El a spus că pleacă cu fruntea sus. "Îmi dau demisia în seara asta sau mâine dimineaţă. Domnul vicepreşedinte Stănescu preia programul", a anunţat premierul Mihai Tudose, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, care a durat mai bine de cinci ore.

El a spus că partidul a hotărât că este nevoie de un alt Guvern şi că va pleca cu fruntea sus.

"Poate am şi eu vina mea. Aşa a hotărât partidul, îmi asum, CEx-ul a spus că e loc de mai bine", a declarat Mihai Tudose.

Întrebat ce îşi reproşează, el a răspuns: "Îmi reproşez că nu am făcut mai mulţi kilometri de autostradă, că nu am făcut mai multe spitale, dar vedeţi, astăzi am avut un eveniment fericit, o investiţie de 500 de milioane aproape. Plec cu fruntea sus, nu am închis anul prost, nu regret nimic, colegii au apreciat activitatea guvernamentală".

Premierul Mihai Tudose a fost învestit în funcţie în 29 iunie 2017, după demiterea Guvernului Grindeanu, la şase luni de la învestire, prin moţiune de cenzură a PSD.

Claudiu Manda a anunţat, luni seară, că marţi la ora 11.00 va avea loc o nouă şedinţă a Comitetului Executiv al PSD pentru a nominaliza noua propunere de premier.

"Avem în continuare majoritate şi sigur vom avea prim-ministru şi Guvern", a susţinut Manda.

El şi-a exprimat convingerea că preşedintele Klaus Iohannis va face noua nominalizare de premier tot din partea PSD.

Dragnea: "Se pare că am mână proastă"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seară, că se pare că el are "mână proastă" şi, prin urmare, la Comitetul Executiv Naţional (CExN) de astăzi, în care se va stabili nominalizarea de premier a partidului, nu va face nicio propunere.

Dragnea a fost întrebat cum garantează PSD că peste 6 luni nu schimbă iar Guvernul, Liviu Dragnea a răspuns, conform news.ro: "Am discutat asta. Se pare că eu am mână foarte proastă (...) Le-am spus colegilor mei astăzi că eu nu voi face nicio propunere. Prima dată, la Sorin Grindeanu, eu am făcut propunerea, ei au votat-o. La Tudose am avut o discuţie cu fiecare în parte, pe cine ar vede, pe cine n-ar vede (sic!). Mâine (n.r. azi) au nu voi face nicio propunere".

El a mai declarat că ar trebui menţinută actuala structură a Guvernului.

Întrebat dacă va rămâne în Guvern Carmen Dan, Dragnea a răspuns că va decide CExN. El a spus că tot CExN va face şi evaluarea miniştrilor şi va decide cine rămâne şi în viitorul Guvern.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a mai declarat că el le-a reproşat unor miniştri că "au plimbat minciuna" şi a avertizat că nu va mai accepta aşa ceva.

"Eu am reproşat astăzi unor miniştri faptul că au plimbat minciuna dintr-o parte în alta si i-am avertizat că nu voi mai accepta asa ceva. I-am rugat pe colegi să faca un efort şi să înţeleagă că a fost suficientă această perioada de declaraţii publice, scrisori, propuneri, înainte să se discute despre asta în CEx", a declarat Dragnea în conferinţa de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

Întrebat despre ce miniştri este vorba, el a răspuns: "Nu o să îi mai vedeţi şi o să vă daţi seama".

.........

Bătălia de la vârful conducerii PSD nu va zdruncina electoratul social-democrat, consideră analiştii politici consultaţi de ziarul BURSA. Aceştia ne-au declarat: "Cetăţenii pro-PSD au primit bani în plus la pensii şi salarii şi sunt mulţumiţi. Electoratul PSD nu are altă ofertă. Acesta este şi motivul pentru care cei de la conducerea PSD se bat între ei pentru putere: sunt convinşi că nu pot fi scoşi din joc de altă formaţiune politică. Având legile electorale actuale, se poate conduce o ţară cu 30% din voturile exprimate. Conducerea PSD poate să facă toate aranjamentele pe care le doreşte. PSD nu este structurat în vreun fel, nu există alţi lideri, altă echipă. Dacă stăpâneşti bazinul electoral din judeţ, eşti jupân şi important în PSD, nimeni nu te poate înlocui".

Un sondaj CURS (Centrul de Sociologie Urbană şi Regională) de la finalul lunii noiembrie 2017 preciza că PSD ar obţine 43% dintre voturile electoratului, în scădere uşoară faţă de noiembrie 2016, anul în care a câştigat alegerile. Pe locul doi în opţiunile electoratului se afla PNL - 27%, în creştere cu 7%, iar pe locul trei era ALDE - 9%.

În opinia unor analişti politici, avem de-a face cu o luptă pentru putere internă, pe de o parte Liviu Dragnea, preşedintele actual al PSD, şi o mare parte a organizaţiilor de partid, iar, pe de altă parte, premierul Mihai Tudose, alături de Marian Oprişan, Adrian Ţuţuianu, preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălau şi vicepremierul Marcel Ciolacu.

"Probabil vom avea o reorganizare a Guvernului, aşa cum vrea Mihai Tudose, dar cu oameni impuşi de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Se reaşează raporturile de forţe în PSD", ne-au mai spus analiştii poltici.

Scandalul de la conducerea PSD a luat amploare după ce Mihai Tudose a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pe care a acuzat-o că minte.

Aseară, la închiderea ediţiei, şedinţa CEX a PSD nu se terminase.

Surse politice anunţau că aproape 40 de filiale judeţene au cerut retragerea sprijinului politic pentru Mihai Tudose.

Klaus Iohannis a declarat că, în cazul în care PSD îşi va demite din nou Guvernul, după 7 luni, îşi va pune semne serioase de întrebare dacă social-democraţii mai au capacitatea de a guverna.

Opinia Cititorului ( 62 )

  1. „Eram in biroul lui Nastase cind Mitrea cu Oprisan l-au racolat pe traseistul Dragnea, pe care-l adusesera sa ni-l prezinte. Nu-l stiam. Am facut cunostinta atunci cu un om modest, simplu, venit dintre tractoare, de la Teleorman. Avea in picioare ciorapi si sandale, era imbracat cu camasa alba si geaca din imitatie de piele. Asa a intrat Dragnea in PSD”, a povestit Cozmin Gusa.

    1. [Mesaj eliminat conform regulamentului]

      In curand Gusa o sa se revolte impotriva proxenetismului. Unde se intampla ceva hop si Gusa cu bicicleta lui. Asa poate se convinge ca nu a murit, ca mai reprezinta ceva in afara de reprezentantul unei insolvente de servicii . Ma intreb daca Gusa iese la pensie tot cu pensie speciala.

      Omul sfinteste locul, iar Dragnea a aratat la Teleorman si la Teldrum cum "sfinteste" el locul.

      In ceea ce priveste electoratul PSD, o parte a acestuia s-a desteptat in cele din urma, o alta parte a fost trezita de insistentele copiilor si ale nepotilor iar restul (prostimea pura) a ramas neclintita. Oricum, electoratul PSD-ului s-a subtiat. 

      Insa nu electoratul PSD-ului este cheia problemei ci electoratul nedecis sau dezamagit care nu s-a prezentat la alegeri in mod constant. Ei bine, acel electorat S-A TREZIT acum pentru ca a realizat in cele din urma ca nu este lipsit de importanta cine ne conduce si ca nu este tot una care dintre "relele" din politica noastra asigura guvernarea. Acum a devenit evident pentru multi dintre cei nedecisi ca alegerile nu sunt pentru a votat sfinti (nu avem asa ceva in politica autohtona) ci pentru a stopa raul suprem votand raul mai mic si mai putin nociv (din lipsa de alternativa mai buna). Daca ei stau deoparte la alegeri asteptandu-l pe Fat-frumos sa candideze, atunci altii vor decide ce diavol politic ne conduce iar ultimele alegeri tocmai au dat castig de cauza diavolului suprem. Avand in vedere proasta calitate a clasei politice autohtone (rezultat al unei educatii fundamentale precare), votul nostru nu poate fi unul "pro" pentru un partid anume ci unul "contra" impotriva partidului cel mai nociv. Asta este situatia trista in care ne aflam - nu avem pe cine vota, insa avem pe cine blama. Niciodata nu am avut sansa sa votez pentru ca am crezut pe deplin in vreunul dintre candidati (nu am avut asemenea politicieni) ci pentru ca alternativa mi se infatisa mai periculoasa si mai nociva pentru tara.  

      Situatia trebuie clarificata (al treilea guvern intr-un an este deja prea nociv chiar si pentru noi, si nu putem continua pe linia asta intrucat asa nu se poate cladi nimic durabil in tara).

      Ar trebui sa mergem din nou la urne pentru ca numai votul poate face lumina. Cu manifestatii si schimbari de guverne sezoniere nu mai putem continua. 

      Vanat, ai dreptate, comentatiul tau e echilibrat si rezonabil. Asa stau lucrurile, de acord.

      Pe de alta parte sperantele noastre ar trebui sa se indrepte si spre educarea celor care isi pun ochelarii de cal la vot, nu doar spre nihilisti. Altfel trece prea mult timp pana cand lucrurile incep sa se schimbe fundamental. 

      Sper ca presedintele sa nu accepte si un al treilea mandat (intr-un an si un pic) din partea PSD-ului si sa mergem din nou la urne. Este singura sansa pentru Johannis de a ramane in politica. Orice alta varianta il scaote definitiv din carti pentru un nou mandat caz in care opozitia actuala trebuie sa isi caute un alt reprezentant pentru ca acesta este obiect de decor. Ne asteapta vremuri grele: - de o parte avem un grup de infractori care in incearcarea de a scapa de justitie sacrifica orice nu le apartine (inclusiv viitorul propriei tari) iar de cealalta parte avem un presedinte si o opozitie somnolenta, fara vlaga si fara vizibilitate.

      A treia putere economica a lumii, o natiune cu o cultura deosebita, si-a indreptat atentia (de care multe tari ar fi onorate) catre salbatica Romanie. Din pacate (pentru noi) reprezentatul Japoniei (nimeni altul decat seful guvernului) a gasit usile inchise la guvernul "puternicei" Romanii. Imputitii astia din PSD nu au avut nici macar minimul de decenta si de respect pentru tara asta si pentru oaspetele ei de seama, ca sa amane manifestarea asta de canibalism intern PSD-ului cu cateva zile. Atat de mult conteaza tara asta pentru Dragnea si PSD - nici cat o ceapa degerata. Pentru imputiti astia (cum bine i-a numit o romanca intr-un reportaj televizat) Romania nici macar nu exista!! Doar puterea, banii (fondurile) si cumetriile exista pentru ei. Asa s-au format, asa gandesc si asa se perpetueaza liderii acestui partid 

       

      Adevarul este in alta parte: de o parte avem un grup de infractori care in incearcarea de a scapa de justitie... de cealalta parte, alt grup de infractori care incearca sa le dea cu justitia in cap celor din primul grup. Opozitia si presedintele nu sunt cu nimic mai breji.

      Inteleg ca Dragnea si Tariceanu sunt curati, ca au facut averea absolut transparent si cinstit si ca justitia este vinovata ca le cere socoteala. Nu este vina lor ci a presedintelui si a opozitiei ca a pus justitia pe ei. In tara asta nu mai sunt vinovati infractorii ci justitia ca ii urmareste. Din moment ce ai recunoscut ca Dragnea si Tariceanu alcatuiesc un grup de infractori, nu este logic si firesc ca acestia sa fie anchetati, judecati si condamnati? Nu acesta este cursul firesc intr-o societate sanatoasa? De ce aceasta actiune normala trebuie catalogata ca fiind a unui "stat paralel" sau a opozitiei etc.? Nu au fost condamnati si membrii ai opozitiei? Justitia este controlata de presedinte? Daca este asa, Dragnea ar fi fost condamnat deja (mai ales ca in cazul lui nu este necesara fabricarea vreunui dosar pentru ca si l-a fabricat singur prin actele infractionale savarsite deja).

    Cearta din PSD pe mine m-a clintit si-i PORT PICA lui DRAGNEA! Mai bine Partidul l-ar demite din functia de Presedinte al PSD.

    A ajuns un SANTAJIST ORDINAR, LIVIU DRAGNEA= OMUL MOSCOVEI sa conduca un PARTID si o TARA ! Sa-mi bag PICIOARELE !

    [ răspunde la această opinie ] 

    Bre, SCAPA-ne de matale !

    Cara-tee, Lasa-neee 

    Huoo HARCIOG MINCINOS TRANTITOR de GUVERNE si OMUL MOSCOVEI ce esti!

    [ răspunde la această opinie ] 

    Imi vine sa ma apuc de VOODOO; sa iau frumos niste LUMANARI, sa le vopsesc in negru si sa ma rog PENTRU BINELE ROMANIEI SA CRAPE DRAGNEA ; alta metoda de a SCAPA TARA de acest INDIVID NOCIV si NEFAST+ DICTATOR + SANTAJIST ORDINAR+ OMUL MOSCOVEI NU GASESC!

    Sa-mi BAG PICIOARELE ! 

    Crezi ca Diavolul o sa te asculte pe tine? Sa dea DUMNEZEU sa scapam de MUSTACIOSUL-SEF care BEA TUICA PROASTA de TELEORMAN!

    Din cauza MUSTACIOSULUI au crescut TOATE PRETURILE ca s-a bagat el peste Guvern. 

    O mai fi IOHANNIS prost sa-i mai numeasca un Prim-ministru???!

    MAI BINE ANTICIPATEEEEEEEE! 

    D-nule IOHANNIS sa nu FITI FRAIER!

    SA nu mai numiti premieri propusi de DRAK_NEA= OMUL MOSCOVEI; altfel dati Tara pe MANA RUSILOR! 

    D-nule Codrin Stefanescu, asa sunteti voi "UNITI"??? V-au IRADIAT RUSII cu ARMA PROSTIEI la CAP de v-ati dat IARASI TOT voi JOS al II-lea GUVERN?

    SUNTETI NISTE IDIOTI care RECIDIVEAZA! V-ati P££££ pe VOTURILE NOASTRE!

    FRAIER ar fi IOHANNIS sa va accepte un nou Premier! 

    . Romania, faraaaaaa DRAK_NEA!

    (mesaj trimis de Jos Santajistul Ordinar! în data de 15.01.2018, ora 23:22)  

    D-nule IOHANNIS sa nu FITI FRAIER!

    SA nu mai numiti premieri propusi de DRAK_NEA= OMUL MOSCOVEI; altfel dati Tara pe MANA RUSILOR! 

    PAZEA! E PERICOL! 

    HAOS , LIPSA GUVERNARII! î

    A ajuns un SANTAJIST ORDINAR, LIVIU DRAGNEA= OMUL MOSCOVEI sa conduca un PARTID si o TARA ! Sa-mi bag PICIOARELE ! 

    Va dati seama ca la PREZIDENTIALE NU o sa AVETI nici o SANSA CU LIVIU DRAGNEA PRESEDINTE, NU?

    Doamne Fereste si Drakul Vrajeste vine Tovarasa Olguta Vasilescu PREMIER, fiindca Romania asta MERITA!

    Nene MAKE, ne-ai promis ca Dragnea e numai alb-negru, dar ni l-ai facut rosu!

    Ma PISS in "ECHILIBRUL VOSTRU"!

    Va dati seama ca la PREZIDENTIALE NU o sa AVETI nici o SANSA CU LIVIU DRAGNEA PRESEDINTE, NU?

    1. Nu o sa fie Dragnea ci una dintre fufele lui.

    Partid de interlopi, fufe, analfabeti si derbedii, au facut cel mai mare rau Romaniei!La puscarie cu ei!!!!!!!!!!

    1. de ce vedem doar PSD ca Partid de interlopi, fufe, analfabeti si derbedii......dar restul societati cum este organizata? cum functioneaza? ( sistemul juridic, medical, politie, administratia de stat, firmele unde statul este actionar majoritar, etc, etc, sunt conduse oare de "interlopi" ?? ??? dar cine sunt interlopi?? noi toti acceptam sa ne "prostituam" pentru a ne fi mai bine azi, pentru ca ziua de maine nu ne intereseaza

    Asa este cand justitia nu isis face datoria si ii taraganeaza procesele acestui INFRACTOR si PUSCARIAS NOTORIU!!!URGENT, DRAGNEA LA PUSCARIE!!!

    1. Ai omis sa spui: acestui SANTAJIST ORDINAR si OM al MOSCOVEI care a BAGAT VRAJBA intre TOATE INSTITUTIILE STATULUI ca sa ne MEARGA PROST si sa CREASCA TOATE PRETURILE!

    nu am nimic cu alegatorii psd ( sunt fanatici comunisti sau saraci in duh), cei mai periculosi sunt cei care nu merg la vot, care stau la cotitura oricum mi e sila de 80% din romani.

    1. pai daca ti-e sila de 80% din romani n'ar fi mai bine sa te duci in p.m.? nu de alta, da' s-ar putea sa ti se aplece, lighioano !!

    baba se scarpina.

    Acoperirea nu faceri nimic? 

    Fara politicieni de loc nu se poate?

    Oricum nu au nici o treaba cu domeniul.

    Tolstoi a propus specialist pe domeniul lui, azi ne conduce el de goagale cu 8 clase ca trenul pe vremea lui Ceasca urmeaza specialisti cu 2 clase gen ministru invatamantului certat cu limba romana. 

    dragnea ar trebuii sa preia zicala lui base.....v.am ciuruit

    Pe bsescu il interesa doar elene udrea ,pe dragnea doar carmencita dan. Astia sunt barbati de stat.Ii doare in cot de tara !

    Cum se face ca, a picat guvernul cu cateva zile inaintea unei mari manifestatii impotriva Guvernului, Psd-ului si a clicii din jurul lor. Oare sambata vom manifesta si pentru o justitie dreapta pentru omul de rand?

    Dragnea conduce partidul cum este condus boul cu veriga-n nas. Si PSD are mai multe verigi in nas:

    - Cica Dragnea a fost votat de tot natul. Chiar sa fi fost votat de peste 500 mii de pesedei, sau este o legenda, un "mit" al zileelor noastre? Daca-i asa s-a da jos cind o vrea el!  

    - cica vreo 19 organizatii judetene au conduceri interimare, care asteapta definitivatul din partea sefului, deci se simt obligate sa voteze cu Dragnea.  

    - conducerile alesii din toate structurile partidului sunt intesate de infractori dovediti sau inca nu, care asteapta ca Dragnea "sa-i faca prin lege oameni cinstiti", dupa cum le-a promis. Si o va face! Acest "mic amanunt" explica marea putere a lui Dragnea.  

    Lor si-au dat salarii de nu mai stiu ce sa faca cu banii, celorlati, salariati sau pensionari, le-au dat ceva maruntis topit de inflatie si dobinzi. Acum urmaresc sa inlantuiasca justitia si s-o lege de caruta lor, cum isi leaga tiganii javrele de caruta cu coviltir. Adica sa devina imuni in fata Justitiei, orice porcarii au facut sau vor face.

    Dragi romani, urmeaza vijelia care ne va face pentru cine stie cita vreme sclavii structuri politice. Singura noastra scapare este organizare societatii civile, in asa fel incit ea sa poate fi oricind mobilizata pentru realizarea de mari demonstratii, in sprijinul celui sau celor care vor ridica cu hotarire steagul revoltei impotriva acestei iobagii "moderne". 

    1. Da, ar rebui sa votam si noi ca elvetienii.

      sau sa jumulim gaina si sa belim capra neagra rugandu-ne sa CRAPE Dragnea!

      Sa manifestam cat se mai poate la Cotroceni ca sa nu-i numeasca Iohannis al III-lea Guvern acestui SANTAJIST ORDINAR, MUSTACIOS-sef si OMUL MOSCOVEI ce este!

      Asa este, daca Iohannisi numeste acum GUVERNUL DRAGNEA 3 inseamna ca e un MARE FRAIER!

    Majoritatea comentariilor sunt conforme cu regulamentul impus de Make.

    În ciuda limbajului indecent, tematica SRI este respectată. 

    1. .....taci mai PSD-istule....din ce structura faci parte ??? comunistoida sau ,ce-l care sta cu mana intinsa pentru 1 kg. de orez

      .... 

      Taci tu basisto ...Toata liota de basisti, cu catalin avramescu la loc de cinste, dar si cu ipochimenii sebastian lazaroiu, cu penibilul mihai neamtu, cu t*z*a*t*z*a* monica mocovei, cu traian ungureanu si alti guristi de teapa lui grigore cartianu sau "nasul" radu moraru ori cu "specialista" de udroaica AU AVUT TIMP DESTUL sa isi exhibe "performantele" ... Tovarasul avramescu nu suporta comentarii, BASISTII habar nu au care e situatia REALA a romanilor,cum isi "ling ranile" de dupa anii dezastrului basist... Toata liota asta de zarzavagii, in frunte cu greierul chirila n-a pus vreodata piciorul pe la Dorohoi , Strehaia, Sarica Niculitel ori Rosiorii de Vede ! Moftangii ce umplu crasmele din Centrul Vechi ne dau lectii cand de fapt are trebui sa fie luati de guler si azvarliti pe scari... Crede cineva ca ROMANUL UITA DE ROSIA MONTANA ? De incercarile de exploatare a gazelor de sist de la Barlad ? De Mosia Nana ?De "preacinstitul si preacuratul " Emil Boc , dovedit shpagar al infractorului doctor Lucan ce sa mai zicem ? Nuuu, useristii si penelistii s-au priceput de minune la GARGARE cu pioneze, inca de pe timpul tzapului emil constantinescu cu ai sai 15000 de "specialisti" ! Acum ,cand toti au luat-o pe drumul spre "groapa" al penetzecedeului schelalaie la Occident , sa le salvezele ultimele farame din ciolanele la care inca mai rod... Dar nu-i mai salveaza NIMENI ! Istoria in curand va dovedi cum serviciile secrete americane l-au pus pe iohannis la conducere, in cardasie cu grupul bilderberg si cum soros face pasi tot mai pronuntati inspre RUPEREA ARDEALULUI ! Asa ca TIMPUL DREPTEI S-A TERMINAT in Romania ; pentru foarte multi ani !!!

      prostii au idei putine , da' fixe

      Va imbatati cu apa rece ca de fiecare data ; PSD-ul CASTIGA ORICE ALEGERI +SUSPENDAREA PRESEDINTELUI cand vor MUSCHII NOSTRI ! Dasfidania !

      Om fi noi prosti, dar prostia voastra e INFINITA ! Voi ATI BATJOCORIT TOATE VALORILE NATIONALE, incepand cu EMINESCU acum 10 ani in fituica "Dilema" lu plesu si a zbanghiilor liiceanu si hr patapievici ! Va bateti joc de SPIRITELE NATIONALEcum au fost OCTAVIAN PALER, MARIN SORESCU, DAN PURIC , DUMITRU FARCAS sau GHEORGHE ZAMFIR , iar voi cu satanistii muzicii rock, importati de la americano-sionisti aveti pretentii sa castigati alegerile ? Cand VOI SCUIPATI PE ALBA IULIA si pe MANASTIREA CURTEA DE ARGES,SIMBOLURILE SFINTE ale romanilor ??? Cand BISERICA ORTODOXA ESTE UMILITA DE HAIMANELELE ROCKULUI SI DE DERBEDEI ??!!?? Pieriti in fiece secunda din ochii taranului roman UMILIT DE CLICA BASISTILOR !!! V-ati batut joc de parintii vostri destul, dar veti fi arsi cum se cuvine ! Si tarile vecine s-au saturat sa fie UMILITE de anglo-americani si de sionisti, uitati-va la patriotii din Ungaria, Polonia samd Pe sarbi ori pe greci , fratii nostri ortodocsi nu ati putut sa va bateti joc, caci in Serbia ori Grecia PRAFUL SE ALEGEA DE VOI !!!

      Lili de la SRI, eu nu te intreb din ce structuri faci parte, e clar.

      Sandi Matei, pensionarul cu handicap este unul dintre tinerii frumoși și liberi. Probabil și tu ești înstărit. :)))

      Înainte de sponsorii SRI, Bursa aborda subiecte ceva mai financiare. De asta se îmbină acum propaganda securistă fără o lețcaie cu cititorii mai vechi. 

      Deci recunosti ca esti OMUL MOSCOVEI si OMUL LOIAL al lui DRAK_NEA =SANTAJISTUL + MUSTACIOSUL-SEF al PSD?

      psd era cat pe ce sa reduca pragul limbilor minoritare de la 20% (oricum prea ridicat) la 10% si sa maghiarizeze o parte din Ardeal si tu ne tii predici psd-iste ? RUSINE!!

    adevarul este ca nimeni nu-i iarta lui dragnea k.o. pe care l-a "manageriat" cu restul esichierului!

    Dragnea: "Se pare că am mână proastă" 

    Intrebare: daca si mintea ?!. 

    1. Haha

      Inginer pe vremea aia nu, acum sunt doctori gen Ponta si in libertate. 

    Romania l-a pierdut pe romulan. 

    1. Da, dar a ramas cu un SANTAJIST ORDINAR, DRAK_NEA = OMUL MOSCOVEI care provoaca INTENTIONAT INSTABILITATE in TARA ca sa CREASCA PRETURILE de CIUDA ca are el DOSARE.

      Am scris DRAK_NEA de la DRAC. 

      Asta-i DRAKUL care face rau Romaniei dupa TREIMEA SPURCATA=BLONDA+CHIORUL+ PITICUL alta clica de  

      MAFIOTI TRADATORI. 

      Iar IOHANNIS acum ar trebui sa CONDITIONEZE Numirea Guvernului de DEMISIA lui DRAK_NEA din functia de Presedinte PSD si de Presedinte al Camerei Deputatilor. 

      Daca IOHANNIS face jocul lui DRAK_NEA acum NENOROCESTE TARA!

      Mai BINE ANTICIPATEEEE! 

    dragnea a mai scos din dulapurile psd o marioneta, care n-a facut in viata ei nimic. Nu m-ar mira ca nici farfuria din care tocmai a mancat sa nu fie in stare sa o spele, dar va reprezenta Romania la cel mai inalt nivel la intalnirile internationale. Sper ca Iohannis sa nu accepte numirea.

    ALLAH, ALLAH, Scapa-ne de AYATOLAH

    [ LIVIU DRAGNEA] 

    Psd mai are voie sa semneze in numele meu datorie externa?

    Intreb bancile ca premieru' semneaza ca primaru' ! 

    Pf trebuie sa ai minim 6 luni la un patron pentru un imprumut de 10 000 ron atuci pentru milioane de euro ca leul e de decor cat trebuie sa fie? 

    Bursa va rog intrebati Arb-ul si Bce-ul in numele meu.

    Multumesc anticipat. 

    Un gunoi, sa radem cu koorul....

    1. Hotule, te drept IO? nu vezi ca am postat la 27? Te voi da in judecata. 

    Dragnea nu va mai merge niciodata la Cotroceni, Iohannis nu va mai numi un prim ministru PSD-ist ........

    Rezolvarea: vine Cotroceniul la Dragnea si prim ministru il numesc tot ei, PSD-istii. 

    1. In plus, presedintele l-a desemnat ca prim ministru interimar pe Fifor.

      Va fi Vifor in tara, la munte avalanse,in delta uragane, in Ilfov Beline/deci va fi bine.  

      Cuvantul de onoare.

    Surse politice anunţau că aproape 40 de filiale judeţene au cerut retragerea sprijinului politic pentru Mihai Tudose. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb