VIORICA DĂNCILĂ, PSD:  "Conducerea PNL consideră că tăierea salariilor a fost o decizie bună"

Gabriel Tănase
Politică / 29 noiembrie 2016

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Facebook)

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Facebook)

Viorica Dăncilă, liderul eurodeputaţilor social-democraţi români, consideră că modul în care preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a denunţat USL reprezintă o asumare a regimului Băsescu drept parte din istoria "noului PNL".

Într-un comunicat de presă trimis Redacţiei, Viorica Dăncilă mai spune că prin acest mesaj de atacare a proiectului USL, PNL îşi asumă astăzi politici precum tăierea salariilor.

"Mesajul Alinei Gorghiu este profund dezamăgitor, dar mai ales ipocrit şi cinic. Dezamăgitor, pentru modul în care un politician de prim-plan ajunge să denunţe un proiect care a făcut bine românilor. Ipocrit, pentru că doamna Gorghiu îşi datorează mare parte din ascensiune bătăliei duse de USL în anii trecuţi, la care a participat, şi de care acum se detaşează. Cinic, pentru că mesajul conform căruia USL a fost o «greşeală şi o minciună», înseamnă, de fapt, că politici precum tăierea salariilor sunt astăzi agreate de liberali. Se confirmă că singurul lucru care a mai rămas din PNL este numele. Acest nume este acum doar o acoperire pentru cei din PDL. Vorbim despre pedeliştii care au participat, inclusiv din postura de premieri, la aplicarea unor politici în urma cărora au suferit milioane de români. În aceste condiţii, devine foarte clar pentru toţi românii care ar urma să fie direcţia unei guvernări susţinute de PNL - către dezastru economic şi social", a afirmat Viorica Dăncilă.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni că USL a fost o greşeală pentru partidul pe care îl reprezintă.

"Sunt momente în destinul recent al PNL pe care ar fi trebuit să le recunoaştem ca greşeli, mai repede decât acum, USL-ul este unul dintre momentele acelea. Au fost şi altele. (...) Categoric, ideea de USL a fost o greşeală, nu poţi să te aliezi cu PSD-ul şi să crezi că vei rămâne neviciat, nevătămat şi neatins de tarele PSD, dar este istorie", a spus Alina Gorghiu, într-o emisiune televizată, potrivit Agerpres.

Ea a susţinut că, din păcate, USL a fost "doar un cadou frumos împachetat, dar înăuntru a fost găunos totul".

Întrebată dacă experimentul USL s-ar putea repeta, Alina Gorghiu a precizat că s-ar uita "foarte tare ca PNL să rămână PNL, să nu fie o roată la căruţa PSD, partid care a vrut toată puterea şi a scos PNL de la guvernare".

"Ştiţi pentru ce a fost făcut USL? Împotriva domnului Băsescu şi a regimului Băsescu. Ştiţi cine a fost primul din USL care a semnat pactul de coabitare cu Traian Băsescu: Victor Ponta. Ştiţi ce se întâmplă astăzi între Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Traian Băsescu: acelaşi lucru, o frăţie puternică. Alegerile locale ne-au arătat exact acest lucru în toată ţara. Întrebaţi-o pe Firea cu cine are majoritate în CGMB. De la Bucureşti şi până în Timiş se întâmplă ca PMP să aibă majorităţi cu PSD", a completat liderul PNL.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dolarul creste ,una alta se scumpesc ,la apa se plateste apa de ploaie pe facturi cu mai nou drept de executare silita , energia solara si eoliana nu aduce nicio reducere la plati gazele se factureaza in Kilowati( cine-i verifica) medicamentele n-au nicio limita de pret etc .Una peste alta toata lumea face ce vrea cand e de Incasat bani Intrebarea grea este MARITI PENSIILE SAU NU (nu pe cele speciale evident)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb