VIORICA DĂNCILĂ: România încurajează oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite

D.D.
Politică / 18 martie 2019

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a participat, duminică, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a Memorandumului de Înţelegere între compania guvernamentală Dubai Ports WORLD din Emiratele Arabe Unite şi Ministerul Transporturilor din România. Dăncilă a spus că România încurajează oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite să investească în ţara noastră.

"Astăzi deschidem calea unei colaborări mai extinse în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport, în contextul semnării la inceputul lunii februarie 2019, a acordului de concesiune pe termen lung pentru operarea Terminalului de containere din Portul Constanţa. Experienţa dumneavoastră în acest domeniu va fi cu siguranţă un factor esenţial de acum înainte. Portul Constanţa are pentru noi o importanţă majoră. Are o poziţie strategică şi are un potenţial uriaş, care din păcate nu a fost folosit până acum la nivelul la care ar fi putut fi. Prin programul nostru de guvernare ne-am propus să devină port regional. De aceea, orice investiţie este mai mult decât binevenită. Este esenţial ca această zonă să devină dinamică şi să dobândească locul pe care îl merită la nivel internaţional. Suntem interesaţi de o prezenţă substanţială a companiilor emirateze în acest sector şi încurajăm oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite să investească în România", a declarat premierul Viorica Dăncilă, informează News.ro.

Şeful Executivului a reconfirmat sprijinul Guvernului de la Bucureşti pentru consolidarea relaţiilor între mediile de afaceri dintre cele două state şi a evidenţiat că ţara noastră are "un mediu de afaceri atractiv, îmbunătăţit prin schimbări legislative, precum cele aduse legii privind parteneriatul public-privat".

În cadrul vizitei de lucru pe care premierul Viorica Dăncilă a efectuat-o în Emiratele Arabe Unite, în octombrie 2018, autorităţile române şi cele emirateze au agreat de comun acord instituirea unui cadru mai strâns şi mai activ de colaborare şi coordonare la nivel guvernamental şi astfel s-a convenit ridicarea relaţiei bilaterale la nivel de parteneriat economic strategic.

În acest sens, a fost adoptată "Declaraţia comună privind stabilirea unui parteneriat economic strategic între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite".

Semnarea acordului de duminică seara a avut loc în contextul vizitei la Bucureşti a sultanului Ahmed Bin Sulayem, preşedintele Dubai Ports, Vămi şi Zona Liberă şi preşedinte al Autorităţii Maritime a oraşului Dubai. Memorandumul a fost semnat din partea României de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi din partea Emiratelor Arabe Unite de sultanul Ahmed Bin Sulayem.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Oare între sutele de angajați de la Guvern nu este nici unul care să-i învețe pe demnitarii români cum trebuie să se îmbrace și să se poarte la evenimentele oficiale la care reprezintă țara noastră ? :(

    Vezi poziția picioarelor "șefului" din dreapta imaginii, lungimea mânecilor de la costum care expun un ceas cu gust îndoielnic, etc.

    Comparați toate acestea cu cele ale demnitarului din stânga ! 

    1. Hai ca nu te-ai prins! Cea mai tare este asazisa femeie, pe care o striga "Vasilica", stand in picioare fara talanga la gat, uitandu-se la poarta noua, in spatele barbatilor asezati sa semneze. Ea asteapta patriotic ora de muls.

      :)

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb