Virgil Metea, înlocuit din Consiliul de Administraţie Romgaz

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 noiembrie 2016

Virgil Metea, directorul general al Romgaz, nu va mai ocupa şi funcţia de administrator, după Adunarea Generală a Acţionarilor de ieri, reiese din raportul transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti.

Acesta, dar şi Ecaterina Popescu, au fost înlocuiţi, ieri, cu Florin Stoicescu, partener în cadrul Muşat şi Asociaţii, şi cu Florin Buzatu, fost administrator la SAI Muntenia Invest, în urma alegerilor ţinute prin metoda votului cumulativ.

Ziarul "BURSA" a scris, luni, despre nemulţumirile din piaţă legate de interferenţele Ministerului Energiei în companiile din subordine. Sursele noastre preconizau că Ministerul Energiei avea să îi înlocuiască, ieri, pe Virgil Metea şi pe preşedintele Aurora Negruţ, din cauza unor disensiuni, pe fondul discuţiilor despre livrarea gazelor către Elcen, intrată recent în insolvenţă, alături de Radet. Se pare însă că Aurora Negruţ a fost păstrată în CA.

Pe lângă aceasta, în boardul Romgaz au fost reconfirmaţi Aristotel Jude, Dumitru Chisăliţă, Petrus Antoninus Maria Jansen şi Gabriel Sebastian Tcaciuc.

Voci din piaţă au reclamat că noii candidaţi intraţi în CA nu au trecut prin procesul de recrutare, pe Ordonanţa 109 privind managementul profesionist în companiile de stat.

Profitul net al Romgaz a scăzut cu aproape 27% în primele nouă luni ale acestui an, până la 713,7 milioane lei, în timp ce cifra de afaceri a scăzut cu 18%, la 2,4 miliarde lei, activitatea producătorului fiind afectată de scăderea consumului de gaze, potrivit raportului transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Profitul net, în valoare de 713,7 milioane lei, este peste proiecţia bugetară, +15,5% (617,9 milioane lei), deşi în scădere faţă de perioada comparativă a anului 2015 (-26,8%)", arată raportul trimestrial al companiei.

Comparativ cu perioada similară a anului precedent, performanţele societăţii în primele 9 luni ale anului 2016 au fost afectate în principal de diminuarea cu circa 6% a cererii de consum a gazelor naturale pe piaţa din România, arată raportul trimestrial al companiei.

Producţia de gaze a companiei a scăzut cu 27%, la 3,03 miliarde metri cubi, faţă de 4,13 miliarde metri cubi în primele nouă luni ale anului trecut.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pai de inde i au scos pe astia doi? Ce i recomanda pe ei? Ce experienta au? Cum poti sa administrezi un obiectiv strategic cu niste nimeni?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb