VIRGIL POPESCU: ''Nu aş spune că urmează o criză imensă, este o criză economică suprapusă peste criza sanitară''

G.U.
Politică / 18 septembrie 2020

''Nu aş spune că urmează o criză imensă, este o criză economică suprapusă peste criza sanitară''

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, afirmă că în momentul de faţă ne aflăm într-o criză economică suprapusă peste criza sanitară, dar că nu se aşteaptă să urmeze "o criză imensă", informează Agerpres.

"Suntem în criză economică, dar suntem într-o criză care este suprapusă peste o criză sanitară. Nu aş spune că urmează o criză imensă, este o criză economică suprapusă peste criza sanitară", a declarat ministrul Energiei astăzi, într-o conferinţă de presă desfăşurată în localitatea argeşeană Bascov.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că întreprinderile mici şi mijlocii vor beneficia în continuare de susţinere.

"Aţi văzut primul pas pe care l-am făcut vizavi de întreprinderile mici şi mijlocii, de capitalul autohton, cu acel miliard de euro pe care dorim să-l introducem în economie până pe 31 decembrie. Lucrăm în momentul de faţă la direcţiile strategice şi suntem în negocieri foarte clare cu Comisia Europeană pentru Planul naţional de rezilienţă, practic vorbim de alte 30 de miliarde de euro (...) şi ne batem la Comisia Europeană şi cred că vom obţine acceptul acesteia (...) ca din acest plan de rezilienţă să fie finanţat un capitol special pentru întreprinderi mici şi mijlocii", a explicat ministrul Economiei.

Oficialul a afirmat, totodată, că îi încurajează pe întreprinzătorii români să-şi dezvolte afacerile inclusiv în afara graniţelor ţării.

"Încurajăm investiţiile străine în România, dar pe de altă parte (...) încurajez întreprinderile româneşti care vor să se ducă să investească ele în afară, la rândul lor, pentru că, de ce nu, putem şi vom putea să facem acest lucru sprijinind societăţile care doresc să se ducă să facă investiţii în altă parte", a mai spus Virgil Popescu.

Ministrul Economiei a vizitat, vineri, Fabrica de Combustibil Nuclear de la Mioveni şi două întreprinderi private din comuna Bascov, urmând să se deplaseze şi la Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeş.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Rolul lui Virgil Popescu este munca la sapa pentru relansarea industriei si a economiei romanesti, nu sa-si dea cu parerea in stil Orban sau Nelu Tataru despre una-alta, ca nu intereseaza pe nimeni. Nu de asta il plateste poporul, sa traga semnale de alarma ci sa puna mana pe sapa. E valabil si pentru Iohannis, Orban si restul gastii de impostori.

    1. criza vine dupa alegeri

    Una peste alta îs lesbiene : e ok a 3 - ia se exclude.

    Spuneti-i lu Virgil Popescu ca nu i-a cerut nimeni parerea... e hilar sa te trezesti vorbind aiurea, de unul singur cu voce tare ca si cand ai vorbi cu prietenii la o bere despre viitorul economiei mondiale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb