Temerile social-democraţilor sunt fără suport real, susţine Virgil Popescu, ministru al Energiei în Cabinetul Cîţu şi fost ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri în guvernările Orban. Domnia sa afirmă că este unul dintre iniţiatorii proiectului legislativ şi că trebuie abrogată legea 137/2020 "care nu are nicio justificare economică".
"Vorbim despre listări la bursă ale unor pachete minoritare de acţiuni şi nu despre privatizare. O listare nu se face de pe o zi pe alta.
Este un proces care durează, pentru că avem nevoie de un intermediar, care este o bancă de investiţii şi de urmat mai multe proceduri. În privinţa temerii că prin listare ar putea fi vândute companiile strategice, amintesc că în programul de guvernare aprobat de Parlament scrie că statul va păstra controlul strategic al companiilor din domeniul energiei. Eu sunt adeptul listării unor pachete minoritare de acţiuni, dar sunt şi adeptul menţinerii controlului strategic al statului în cazul companiilor din domeniul energetic", ne-a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.
El s-a declarat nemulţumit de faptul că fostul Parlament dominat de coaliţia PSD-ALDE-Pro România a blocat demersurile efectuate pentru listarea unui pachet de 10% din acţiunile pe care statul român le deţine la compania Hidroelectrica şi pentru vânzarea activelor unor companii publice care se confruntă cu grave situaţii financiare. De aceea, ministrul Energiei consideră că abrogarea legii 137/2020 este necesară şi va reprezenta o gură mare de oxigen pentru companiile de stat aflate în dificultate financiară în această perioadă.
1. fără titlu
(mesaj trimis de ionel în data de 18.01.2021, 11:25)
draga Popescu Galagie, sunteti o gasca de tradatori. Si incompetenti. Va trebuie bani pentru cu totul alte lucruri decat investitii. Ce investitii ati facut in mandatul lui Orbete ??????
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.01.2021, 12:20)
Cum ce ?investitii in buzunarul lor
2. COMPETENȚĂ și VIRTUTE
(mesaj trimis de anonim în data de 18.01.2021, 11:57)
FĂRĂ ELE = NINIC
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.01.2021, 13:59)
Cred ca in locul vostru trebuie adusi niste manageri competenti,nu distrugatori si escroci.
4. Privatizare
(mesaj trimis de Vasile în data de 18.01.2021, 14:10)
Statul își poate menține controlului nu neaparat cu 80la suta ci și cu 55 la suta.avem nevoie de concurenta și management performant. Trebuie sa atragem investitori serioși,atenți la aspectele financiare, nu de directori puși de stat, preocupați numai de sifonari și aranjamente păguboase ( Iernut).
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.01.2021, 10:12)
Corect!!!
5. Ce control strategic?
(mesaj trimis de Cristian în data de 18.01.2021, 18:00)
Ce control strategic? Nu s-a scumpit curentul cu cât nu face, cu 30% și sta lumea și tremură in frig pe la centrele Enel de frica facturii?
Ce control strategic. Corporațiile iau pielea de pe in în România
5.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.01.2021, 21:32)
controlul a fost deja dat altor companii: EON, ENEL, CEZ, Petrom. Nu a explicat nimeni de ce dupa liberalizare, daca nu completezi un contract se scumpeste curentu cu pana la 29 la suta si de ce 29 la suita si nu 290 la suta. Am consultat preturile de pe anre.ro si am vazut preturi pe piata libera(?????!!!) care variaza fffffmult. De ex: Hidroelectrica 0,66 lei pe kwh, SC ENERGY NETWOEK SRL 1,18 LEI KWH. Daca inchei contractul cu Hiroelectrica cu 0,66 lei kwh, trebuie sa completezi rubrica de comparatie cu actualul furnizor de ex EON, si rezulta ca factura la EON este mai mare cu 19,60 la suta desi pretul de furnizare al EON este 0,265 lei/kwh). Celelte preturi(trensport, cogenerare, cerificate verzi, TVA , sunt reglementate) si atunci de unde vin aceste variatii neexplicabile in nici un fel.