Vivre Deco - pierdere de 14,2 milioane lei, la jumătatea anului

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 2 octombrie 2023

Vivre Deco - pierdere de 14,2 milioane lei, la jumătatea anului

"În ciuda restricţiilor impuse de insolvenţă, conducerea societăţii a reuşit să reprofileze cu succes activitatea comercială spre modelul marketplace" se menţionează în raportul companiei

Vivre Deco, companie aflată în insolvenţă, a raportat, pentru primele şase luni ale anului, o pierdere de 14,2 milioane de lei, cu 23,8% sub cea de la jumătatea anului trecut, în timp ce veniturile au fost doar de 6,7 milioane lei, faţă de 73,8 milioane în intervalul ianuarie - iunie 2022, conform raportului companiei publicat, vineri, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

"Rezultatele financiare din primul trimestru au fost marcate de intrarea în insolveţă a societăţii la sfărşitului primului trimestru, în data de 6 martie 2023", se menţinează în document.

În aceste condiţii, Vivre Deco a fost în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea de comerţ în cont propriu (retail) din cauza blocajelor în parteneriatele cu furnizorii de marfă şi curieri afectaţi de insolventă. De asemenea, Vivre nu a putut să îşi desfăşoare activitatea de comerţ în cont propriu (retail) în pieţele din afara României deoarece compania a pierdut codurilor de TVA necesare, potrivit emitentului.

Totodată, Vivre nu a putut să continue eforturile de promovare a produselor comercializate prin intermendiul platformelor media dominante în spaţiul online (Google, Facebook) din cauza datoriilor acumulate către furnizori. "Această situaţie a fost remediată în a doua jumatate a semestrului", se menţionează în raport.

Pe de altă parte, potrivit companiei, costurile operaţionale (salarii, chirii şi alte costuri fixe) au fost reduse drastic, aferente noului nivel de activitate.

"În ciuda restricţiilor impuse de insolvenţă, conducerea societăţii a reuşit să reprofileze cu succes activitatea comercială spre modelul marketplace (vănzări pe platforma Vivre a produselor listate de către terţi şi comisionate de societate) care generează profit operaţional (i.e. raportând veniturile din activitate la costurile directe) dar la un volum de activitate considerabil mai mic", se menţionează în raport.

În primele şase luni ale anului, Vivre Deco a înregistrat o EBITDA negativă de 2,4 milioane de lei, generată în principal de pierderile înregistrate din activitatea de comerţ în cont propriu (retail) în primele două luni ale anului prin aplicarea unor discounturi substanţiale stocurilor cu mişcare lentă. "Această activitate a încetat în trimestrul al doilea, urmând ca stocurile existente să fie lichidate prin intermediul procedurii de insolvenţă", se menţionează în raport.

De asemenea, costurile activiăţii de retail au fost eliminate în proporţie de peste 70% în primul semestru prin rezilierea de contracte pentru prestaţii externe şi reducerea personalului, conform companiei.

"Activitatea curentă (marketplace) a societăţii, deşi genereaza un venit lunar considerabil mai mic faţă de activitatea de retail, este profitabilă la nivelul EBITDA", se menţionează în document.

Pentru jumătatea anului, Vivre Deco a raportat o pierdere din exploatare de 11,5 milione lei, sub cea din primele şase luni ale lui 2022, de 16,9 milioane lei.

"De-a lungul perioadei analizate, rezultatul din exploatare a înregistrat valori negative în special din cauza factorilor prezentaţi cu impact asupra EBITDA şi, adiţional, ca urmare a ajustarilor contabile cauzate de intrarea în insolvenţă a societăţii, respectiv recunoaşterea costurilor de dezvoltare software din 2022 ca fiind cheltuieli curente în integralitate în exerciţiul financiar curent", conform raportului.

Compania are listate în Sistemul Multilateral al BVB două emisiuni de obligaţiuni, în valoare totală de 10,45 milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cine a cumparat pe nimic obligatiunile ?

    Tzeapa Tradeville, Andrei Siminel, Monica Cadogan. ASF doarme. Tanase doarme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb