VIZITĂ INOPINATĂ, LA CEAS DE SEARĂ Toma Petcu a certat conducerea "Hidroelectrica"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 mai 2017

Ministrul Energiei Toma Petcu a fost, miercuri seară, în vizită de lucru la Hidroelectrica, admonestând conducerea companiei pentru nederularea investiţiilor şi întârzierea pregătirii listării companiei, potrivit unor surse din piaţă.

Conform acestora, Toma Petcu a ajuns la sediul producătorului de energie, după încheierea programului, solicitând o întânire cu Directoratul şi Consiliul provizoriu de Supraveghere. Ministrul i-ar fi reproşat actualului preşedinte al Directoratului, Ovidiu Aglieceru, lipsa investiţiilor şi faptul că nu a fost iniţiată încă oferta pentru cotarea companiei la Bursă, au arătat sursele citate. Acestea au mai precizat că lui Iulian Tudor, director de vânzări la Hidroelectrica, i-a fost reproşată situaţia din ianuarie, când preţurile energiei electrice au explodat, pe bursă. Nu ştim ce l-a făcut pe ministrul Energiei să reacţioneze abia acum, după patru luni de la explozia preţurilor energiei.

Se pare că ministrul Energiei a fost însoţit de consilierul său, Remus Vulpescu.

Vizita ministrului are loc după ce, recent, Ministerul Energiei a numit un nou Consiliu de Supraveghere provizoriu în ciuda criticilor din piaţa de energie şi ale acţionarului minoritar Fondul Proprietatea.

În aceeaşi zi cu alegerile de la Hidroelectrica, salariaţii au protestat împotriva noilor măsuri de restructurare/reorganizare a activităţii societăţii, precum şi a modului de conducere. Salariaţii au reclamat şi nerealizarea investiţiilor, a mentenanţei şi amânarea listării la bursă.

Atunci, Ovidiu Agliceru, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, a apreciat că este surprinzător comunicatul Sindicatului Hidrosind, care se referea la subiecte străine de salariaţi.

Domnia sa ne-a spus, pe 19 aprilie: "Vă rog să aveţi în vedere că programul de investiţii realizat pe anul 2016 a fost de peste 80 de milioane de euro mult mai mult decât oricare altă societate din energie din România anului 2016.

În ceea ce priveşte listarea la Bursă, Hidroelectrica şi-a îndeplinit la termen toate obligaţiile pe care le-a avut şi oricum aceasta nu se puteau efectua înainte de ieşirea definitivă din insolvenţă care a avut loc la 30 martie 2017 şi, dupa cum ştiţi, Hidroelectrica nu a plătit nici o despăgubire în cadrul proceselor cu «băieţii deştepţi»".

Ulterior, Nicolae Aurariu, preşedintele Sindicatului Hidrosind, ne-a transmis că salariaţii Hidroelectrica au motive să fie preocupaţi de investiţii şi de listarea companiei.

Ministerul Energiei a transmis, în luna aprilie, că este nemulţumit de actualii membri în consiliile de supraveghere şi de administraţie din companiile din portofoliul său, încercând să justifice candidaţii propuşi pentru pentru diverse companii, contestate vehement din piaţa de energie, din cauza lipsei de experienţă în domeniu.

Conducerea Ministerului Energiei s-a arătat nemulţumită şi de reprezentanţii statului în consiliul de supraveghere al "Hidroelectrica", întrucât compania a investit doar 42% din suma avută la dispoziţie anul trecut.

Astfel, în ceea ce priveşte "Hidroelectrica", din datele furnizate de conducerea companiei, rezultă că bugetul alocat investiţiilor pentru anul 2016 a fost de 637,4 milioane de lei. Aceste fonduri ar fi trebuit direcţionate pe trei segmente: pentru investiţiile aflate în derulare, pentru investiţii noi şi pentru modernizări şi retehnologizări.

Deşi, între timp, Ministerul a impus un nou CS, unii spun că Toma Petcu pregăteşte şi alte schimbări la Hidroelectrica, la nivel de executiv. Alte voci din piaţă susţin însă schimbari vor avea loc numai dacă directorii din companie le vor face necesare.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Prietene Agliceru se pare ca n-ai cotizat suficient și ți se taie craca! Ai creat în Hidroelectrica o atmosfera mai tensionata decât în perioada insolvenței! Ai cumpărat liderii Hidrosind după care ti-ai bătut joc de muncitori. Ai făcut la șefi salarii de mii de euro ca sa lovească cu biciul în muncitori! Ai făcut profituri istorice dar n-ai cumpărat nici măcar salopete la oameni! Ai oprit investițiile și ai distrus total Hidroservul! Ai dat afara oameni din teritoriu și ai angajat la București, pe salarii de la 1000 de euro în sus, funcționari pe criterii clientelare. Și alte porcarii ai mai facut...

    1. Tratarea cu "spatele"a angajatilor din sucursale(exploatere ) care prin munca si sanatatea lor au lucrat permament peste program si cu incalcarea grava a regulamentelor in vigoare s-au obtinut profitul istoric . Cum spunea cineva aceasta se numeste "GENOCID INDUSTRIAL"ASUPRA ANGAJATIILOR DIN HIDROELECTRICA

      Bine punctat Remus! MUNCITORI DIN TOATE CeNTRALELE UNITI-VA!

      Faptul ca trebuie sa asiguram si paza in timpul serviciului de tura este ilegala ! Se incalca regulamentele de exploatare! Stopati aceasta ilegalitate!

      Cand faci profituri istorice si la sclavi le da-i sfaturi...draga Aglicere*** sfarsitul tau este aproape!!!

      !

      FARA CHELTUIELI

      ASTA E POLITICA LUI AGLICERU SI A CS. 

      CAND INTREBAM DE SALOPETE SE FAC LICITATII , CAND INTREBAM DE AER CONDITIONAT SE FAC LICITATII 

      DE 4 ANI SE FAC LICITATII. SI BANII PEENTRU DOTARILE NOASTRE NU SE CHELTUIE SI SE BAGA LA PROFIT DIN CARE ISI IAU EI COMISION DE PERFORMANTA 

      BRAVO DONULE MINISTRU , TINEI IN BRATE, SA VII SA NE INTREBI DE CE S-A STINS BECUL 

    Sa fi salariat al Hidroelectrica ,inseamna sa fi sclav pe plantatie.Lipsa sali de mese ,toalete ca in eviul mediu nici cea mai mica preocupare privind conditile de munca .Lucru in zgomot ,trepidati ,si alti factori foarte nocivi, sanatati fisa postului foarte incarcata iar la plata nici un salariat din exploatare nu depaseszte 2.500lei negociat indiferent de vechimea sa .In timp ce alte societati demult au trecut de pragul a 2.500lei..Sclav pa plantatie = salariat Hidrooelectrica.

    1. Draga hidroenergetician, mai ai sa ceri femeie de serviciu si masina la scara. Daca ai constatat ca sala de mese si veceul sunt problemele din Hidroelectrica, faci un mare rau colegilor tai. Apoi ar trebui sa inveti sa scrii gramatical, altfel creezi impresia ca in Hidroelectrica lucreaza analfabeti.

      Ia spune James tată, ești băiat citit, care sunt problemele reale din HE! Spune-le să citească tot poporul! Sau domnia-ta nu prea ești cu poporul! Hidroenergeticianul le știe dar nu știe să le exprime. Dumneata le știi dar nu vrei să le expui! Așa-i?

      pentru JamesȘAre dreptate hidrotehnicianul, iar tu james esti un nesimtit .Eu mai adaug ca nu se asigura salariatilor pachete de sanatate, echipament de protectie, prima de vacanta subventionata partial de sindicat, mai nou nici aerul conditionat ce sa mai spunem de inexistenta echiparii WC cu folie pe colac si chicineta unde sa poti incalzi o mancare.In schimb managerii iau 1 miliard /an prime. .Astea sunt

      sa vezi ce sa crezi ? angajatul trebuie sa se priceapa la elctricittate nu sa scrie corect gramatical , scris care poate fii gresit fiindca nu toti au dexteritate la scris cu tstatura ca voi astia care nu mai stiu sa scrie cu pixul sau creionul

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb