VLAD VOICULESCU: ''Urgenţele de patologie non-COVID vor fi redirecţionate către spitale care nu oferă servicii de urgenţă''

G.U.
Miscellanea / 4 aprilie 2021

''Urgenţele de patologie non-COVID vor fi redirecţionate către spitale care nu oferă servicii de urgenţă''

Ministrul sănătăţii Vlad Voiculescu a anunţat că va lua măsuri de regândire a fluxurilor medicale şi de concentrare a tuturor forţelor pe îngrijirea pacienţilor cu COVID-19, menţionând că urgenţele de patologie non-COVID vor fi direcţionate către spitale care nu ofereau până acum servicii de urgenţă, precum cele de Ortopedie, ORL, Urologie, informează Agerpres.

"O măsură este regândirea şi optimizare a fluxurilor medicale. Este o măsură în curs şi care are două obiective, una este reducerea presiunii în UPU", a afirmat Vlad Voiculescu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, la numărul celor internaţi la terapie intensivă se adaugă pacienţi care se află mai mult decât ar trebui în UPU.

"Şi pentru a degreva Unităţile de Primiri Urgenţe vom încerca lărgirea Centrelor de evaluare pentru formele non-severe. Este un efort în care vom fi sprijiniţi de spitalul Monza, spitalul Victor Babeş şi spitalul judeţean Ilfov şi, probabil, Centrul de la Caraiman", a explicat Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că vor fi redirecţionate urgenţelor de patologie non-COVID către alte spitale care, până în prezent nu au oferit îngrijire de urgenţă, notează sursa citată.

"Cu alte cuvinte, anumite spitale de cronici, spitale care, deşi au baza materiale şi resursa umană pentru a oferi îngrijire urgenţelor, nu au făcut-o întotdeauna. Va trebui un efort din partea acestor spitale, cu specialităţi precum ortopedie, ORL, urologie, chirurgie, etc", a explicat Voiculescu.

El a mai spus că se va lua măsura concentrării tuturor forţelor pe îngrijirea pacienţilor cu COVID-19.

"Asta ar putea însemna amânarea unor operaţii elective, unor proceduri elective, ar putea să însemne că anumite spitale, secţii, o anumită parte a resurselor umane vor fi concentrate către tratamentul pacienţilor cu COVID-19. Evident că asta vine cu un cost, evident că aceste măsuri vin cu costuri care ţin şi de cei care deja au avut de suferit în urma acestei pandemii", a adăugat Voiculescu.

Ministrul sănătăţii a menţionat că există "o grijă deosebită" pentru pacienţii non-COVID, amintind în acest sens modificarea Ordinului 555 prin care s-au definit "fluxuri separate pentru îngrijirea pacienţilor non-COVID", conform Agerpres.

"În acelaşi timp, solicitarea noastră către toate spitalele este de a contribui la acest efort masiv pentru a putea gestiona acest ultim val care va pune o astfel de presiune asupra sistemului medical. Subliniez că sistemul medical nu poate duce pe umerii săi singur toată povara pandemiei. La fel ca în celelalte ţări, care au fost copleşite de explozia numărului de cazuri grave, ne confruntăm cu limite care ţin nu atât de investiţii cât de resursa umană. (...) Nu putem trage la infinit de aceeaşi oameni. Avem nevoie să evitaţi aglomerările, să purtaţi masca şi să rămâneţi în casă dacă nu este esenţial să ieşiţi. Avem nevoie de măsuri de igienă, precum spălarea mâinilor, şi avem nevoie ca oamenii să se vaccineze", a subliniat Vlad Voiculescu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Trebuie să fie o eroare. Eu am citit în comentariile de aici că nu ie virus, că ie conspirație, că calculatoarili are viruși nu oamenii.

    Câți oameni oare au murit (atât cei bolnavi de covid cât și cei cu boli cronice) din cauza covidioților iresponsabili care nu înțeleg gravitatea situaței cât și din cauza proastei gestionări și a lipsei infrastructurii medicale? 

    Covidioții propagandiști care fac lobby pe internet pentru eliminarea restricțiilor au sânge nevionvat pe mâini. Pseudo-creștinii aceștia ar trebui să redeschidă puțin Biblia și să cugete asupra durerii din inimile oamenilor ce și-au pierdut părinți, soți, frați și copii... 

    1. 1 - Sange nevinovat pe maini au idiotii (usr/pnl) care nu stiu sa gestioneze criza.

      2 - Restrictiile nu au acoperire in lege/constitutie iar viermii ca tine nu inteleg asta.  

      3 - De mirare ca amintesti de Biblie. Retardatii useristi se tem de Biblie. Probabil ca ai trecut peste spaima ca asa suna ordinele.

      4 - Celor care au murit nu au li s-a facut autopsie. Nu se stie cauza. Doar niste imbecili pot afirma din prostia lor care sunt cauzele deceselor. 

      Anonim idiot! Ce "scula" mea ai vrea sa gaseasca o autopsie la unul caruia i-au cedat organele?! Tu nici macar nu prea stii ce e o autopsie! Ati ajuns, cateva gunoaie umane, sa va dati cu parerea pe-aici, avand neuronii in moarte clinica! Daca erau cat de cat functionali, ati fi putut si voi sa va informati un pic, dar nu, voi o tineti langa cu conspiratiile si vaccinuri cu cipuri. Pun pariu ca esti convins ca Pamantul e plat!

      Like!!!

    Deci puiul de securist vrea să trateze urgențele non-Covid în spitale care nu au urgență și ATI, adică moarte aproape sigura pentru pacienții respectivi, ceai in loc de medicamente.

    Ăștia ii lasă pe oameni să moară cu zile dacă nu au Covid.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb