Vlădescu: Ministerul Finanţelor va debloca sumele restante pentru agricultori

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 14 mai 2010

Vlădescu: Ministerul Finanţelor va debloca sumele restante pentru agricultori

Ministerul Finanţelor va debloca, până astăzi, toate plăţile restante din anul 2009 pentru agricultori, a declarat, ieri, ministrul de resort Sebastian Vlădescu, în urma unei întâlniri cu sindicatele din agricultură şi cu ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru. "În general, veştile din urma întâlnirii sunt normale. Am discutat foarte multe probleme care ţin de erorile noastre comune", a spus Vlădescu, citat de Mediafax.

El a adăugat că ministerul pe care îl conduce va rezolva în decurs de două zile plăţile pe cap de animal restante pe anul 2009. "Azi-mâine, Ministerul Finanţelor va debloca toate sumele restante pe anul trecut", a afirmat Vlădescu. Potrivit lui Ştefan Niculae, preşedintele Federaţiei Agrostar, restanţele de anul trecut la plăţile pe cap de animal se ridică la circa 400 de milioane de lei.

Vlădescu a mai spus că a discutat cu reprezentanţii agricultorilor şi despre un sis-tem de garantare a implementării fondurilor europene. "Ei doresc un grant european, ceea ce e imposibil", afirmă ministrul Finanţelor. Totodată, el a afirmat că s-a discutat şi despre ce este de făcut în zona irigaţiilor.

La rândul său, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a afirmat că se va căuta o soluţie pentru "a uşura" costurile în domeniul irigaţiilor. Ştefan Niculae a explicat că Ministerul Agriculturii a făcut demersuri ca furnizorii de energie, care le-au blocat accesul la energie proprietarilor de sisteme de irigaţii, să-i racordeze din nou, prin garantarea ministerului că sunt buni platnici.

Preşedintele AGROSTAR, Ştefan Niculae, a declarat, ieri, în urma întâlnirii cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, că agricultorii nu vor opri protestele până nu vor vedea în cont banii promişi de ministru pentru plăţile restante pe anul trecut.

"Nu renunţăm la proteste. Încercăm să ne recuperăm subvenţiile pe anul trecut şi să deblocăm fondurile europene. Până nu vedem banii în cont nu renunţăm la proteste", a spus Niculae.

"N-am obţinut nimic din această întâlnire în afara plăţilor restante. Am constat la această întâlnire că Ministerul Agriculturii nu făcuse niciun demers referitor la plăţile restante pe cap de animal", a adăugat liderul AGROSTAR.

El a mai declarat că, în ceea ce priveşte acciza la motorină, singurul lucru obţinut în urma discuţiilor a fost că va fi pus la punct un mecanism prin care să se înceapă plăţile în decurs de două săptămâni. "Dacă vom vedea blocaje referitoare la promisiunile făcute vom aduce din nou tractoarele în Piaţa Victoriei", ameninţă Ştefan Niculae.

Vlădescu: Avem pregătit un pachet legislativ pentru combaterea fraudei din agricultură

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat, ieri, în urma unei întâlniri cu reprezentanţii sindicatelor din agricultură, că instituţia pe care o conduce are pregătit un pachet legislativ prin care să combată frauda fiscală din agricultură. "Pachetul legislativ vizavi de frauda fiscală în agricultură este deja pregătit", a spus Vlădescu, întrebat dacă Ministerul Finanţelor pregăteşte o lege a taxării inverse în agricultură.

Potrivit Mediafax, el a adăugat că reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi cei ai patronatelor din domeniu studiază, în prezent, proiectul de act normativ. "Nu poţi să beneficiezi de subvenţii şi să nu plăteşti nimic la stat", a adăugat Vlădescu.

Prin taxarea inversă în industria alimentară, TVA se va încasa în magazine şi nu pe parcursul ciclului de fabricaţie a produselor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb