VLADIMIR PUTIN: "Corectitudinea morală şi istorică este de partea Rusiei"

M.C.
Internaţional / 31 decembrie 2022

"Corectitudinea morală şi istorică este de partea Rusiei"

"Corectitudinea morală şi istorică" este de partea Rusiei, a declarat astăzi preşedintele rus Vladimir Putin, în mesajul de Anul Nou, în plină ofensivă în Ucraina şi în plină criză cu Occidentul, relatează AFP, conform Agerpres.

Potrivit lui Putin, anul 2022 a fost bogat "în evenimente cu adevărat decisive şi importante" care "pun bazele (...) adevăratei noastre independenţe".

"Pentru asta luptăm astăzi, protejându-ne poporul în propriile teritorii istorice, în noile entităţi constitutive ale Rusiei", a adăugat el în acest mesaj transmis de televiziunea publică.

Putin a mai declarat că Rusia nu va ceda în faţa încercărilor Occidentului de a folosi Ucraina ca instrument pentru a o distruge.

Separat, într-un mesaj de condoleanţe transmis Papei Francisc şi făcut public de Kremlin, Putin a salutat memoria fostului papă Benedict al XVI-lea după decesul acestuia anunţat sâmbătă de Vatican.

"Benedict al XVI-lea a fost o personalitate religioasă şi de stat eminentă, un apărător hotărât al valorilor tradiţionale creştine", a adăugat liderul de la Kremlin.

"Voi păstra pentru totdeauna amintiri luminoase cu el", a mai spus Putin.

Preşedintele rus se prezintă ca un apărător al valorilor conservatoare, denunţând mereu declinul moral al Occidentului, în special datorită acceptării comunităţii LGBT.

Anterior, Patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse a salutat la rândul său memoria fostului papă Benedict al XVI-lea, un apărător al "valorilor tradiţionale".

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Traiasca UKRAINA libera si independenta ! Afara cu invadatorii rusi! Putin este un criminal si trebuie judecat . Rusia este stat terorist si trebuie sa fie pusa la punct de tarile democratice .

    1. fUkraina nazista trebuie sa fie denazificata, demilitarizata si trebuie sa cedeze teritoriile furate de acum 80 de ani. Bucovina sa revina Moldovei, regiunile de vest Poloniei, unele Ungariei si o treime Rusiei.

      le iau russii pe toate si apoi mai asteptam 1000 de ani sa le primim inapoi

      daca ai pune mana pe cartea de istorie ai vedea ca nu e cum zici matale.

      studiaza te rog radacinile statului ucrainean si cum si in ce conditii a aparut.  

      dupa aia coreleaza cu modul agresiv si violent in care ucraina se poarta cu vecinii (inclusiv cu Romania) ... sau ai uitat de stilul agresiv-superior al ucrainei cu Romania cu canalul Bastroe? sau ai uitat ca in razboiul transnistrean peste 70% din trupe erau ucrainiene (ca sa blocheze unirea iminenta a Moldovei cu Romania) ? sau ai uitat de pretentiile ucrainei fata de Romania din prima decada de dupa 1989 ???  

      Romania sustine acum ucraina pentru ca asa i se impune " de la stapanire" - nu datorita propriilor interese si propriilor viziuni (prezente la nivel popular, dincolo de ce se arata la tv).

      Asta da ,un comentariu de nota 10,....in plus eu cred ca Romania fara nici o retinere ar trebui sa ceara alipirea teritoriilor romanesti detinute de statul artificial ex sovietic numit Ucraina,totul trebuie facut chiar si fara acceptul stapanilor de peste ocean.

    Omul e tinut la curent, chiar foloseste ultima varianta manualului de propaganda.

    1. Putin e dezinformat constant de un cerc de 25-50 oameni din jurul lui.

      Saracul nici nu are acces la net. Zici ca e copil de sub 10 ani controlat de parintii din jurul lui :)))

      Cand da sa intre pe net... ii apare un pop-up cu " informare acces - control parental" ... ca nu il lasa aia din jur de il controleaza sa acceseze netul :)))  

    Despre corectitudine morala, sa vedem desfasurarea lucrurilor.

     

    1) Sursa conflictului este lovitura de stat din 2014 venita dupa atingerea unui acord intre reprezentantii oficiali de la Kiev si reprezentantii societatii civile aflate pe strazile de la Kiev, si reprezentantii UE. La cateva zile dupa semnarea acordului, SUA a manipulat o minoritate extremista de orientare nazista care sa dea lovitura de stat (Nuland spunea: "Yatse sa fie premier. Fuxx the EU"). Acest lucru contrazicea textul memorandumului de la Budapesta privind interferenta si atragerea Ucrainei intr-un bloc militar. 

    2) Sursa conflictului militar o reprezinta miscarea nazista ajunsa la putere ilegitim la Kiev dupa aceasta lovitura de stat care a inceput eliminarea tuturor drepturilor minoritatii ruse. A inceput o derusificare fortata a vietii sociale. A interzis limba rusa ca limba oficiala, pe langa cea ucrainiana, din regiunile din est, etc. Asta a dus la o miscare separatista in urma careia Crimeea a votat legal sa paraseasca Ucraina. In Odesa minoritatea rusa a fost macelarita (arsa de vie) si terorizata de instalarea in oras a teroristilor nazisti de la Azov, asa cum s-a petrecut si la Mariupol, devenit cartier general al nazistilor. Iar in Donbas protestele s-au transformat in insurectie militara cu ajutorul armelor trimise de Rusia peste granita. 

    3) Germania si Franta au moderat un acord de pace intre separatistii din Donbas si guvernul de la Kiev, numit acordurile de la Minsk din 2015 care au fost parafate si de o rezolutie obligatorie a Consiliului de Securitate al ONU. In 2022, Merkel a dat trei (da, trei, separate de 2-3 saptamani, doua in Germania, unul in Italia) interviuri in care a recunoscut pe fata ca acele acorduri au fost negociate cu rea credinta si au fost menite doar sa castige timp pentru ca NATO sa inarmeze Ucraina pana in dinti. Presedintele Ucrainei, Poroshenko a spus acelasi lucru, ca Ucraina nu a intentionat niciun moment sa le implementeze, deci sa caute pacea. 

    4) In continuare, NATO sponsorizeaza o politica ultra-nationalista a regimului de la Kiev, cel mai recent confirmata de legea minoritatilor care a starnit chiar si protestul celui mai vasal stat al NATO, Romania. MAE al Romaniei a trimis o nota de protest catre guvernul de la Kiev. Si nimic. Kievul va continua politica de ucrainizare fortata a minoritatilor, de celebrare a criminalilor de razboi precum Bandera. Si pentru acest motiv, Israelul nu mai ofera niciun fel de suport, nici macar umanitar, cu exceptia unor ajutoare pentru copii, catre regimul de la Kiev, dupa ce negociase febril pacea pana in martie 2022. 

     

    Asta este tot ce trebuie sa stiti despre razboiul din Ucraina. Cine da arme Ucrainei sprijina un regim foarte apropiat de cel ajuns la putere candva prin 1933 in Europa. Asta s-a vazut si in declaratia adoptata de plenara Adunarii ONU privind incriminarea promovarii nazismului si incurajarea statelor de a adopta masuri contra revigorarii acestui curent de manifestare. 120 de state de pe planeta au votat pentru. 50 de state, prietenii Ucrainei, inclusiv Ucraina si SUA, au votat contra.

    1. Rusia trebuie sa respecte memorandumul de la Budapesta prin care recunoaste granitele Ukrainei.

      Asta este tot ce trebuie sa stiti despre razboiul din Ucraina. 

      Ucraina trebuie sa respecte vointa poporului care a decis ca nu mai doreste sa fie macelarit de guvernul de la Kiev si a votat separarea de Ucraina si unirea cu Federatia Rusa. Precedentul Kosovo sta in picioare. Asa ne-a spus NATO.

      Vorbesti de asa zis-ul referendum cu urna mobila plimbata de persoane inarmate?

      Aia e vointa ocupantilor rusi nu a poporului ucrainian

      Precedentul Kosovo nu sta in picioare pentru ca Kosovo nu a fost alipit la o alta tara. 

    Putin, Putin.... prietene...

    nu ai inteles ceva.  

    Sunt de acord ca acele cateva 3-4 regiuni din estul Ucrainei sunt locuite de rusi si sunt traditional istoric ale Rusiei. Adevarul istoric e adevar istoric. Asa cum Ucraina contine si teritorii ale Poloniei si Romaniei.  

    Dar nu le iei ma tata, ma, cu arma in mana ca ultimul mujic nenorocit! E secolul 21 si altfel se lucreaza!  

    Se ia un stat, se executa 10 ani sau mai mult actiuni de destructurare statala si dezidentizare (vezi cazul Romaniei din 1989 incoace) si la un moment dat acele regiuni vor vrea ele sa se desprinda natural de stat si sa fie autonome / sau sa adere la alt stat.  

    Din acest punct de vedere miscarea revolutionara care urmeaza in Romania e un act de mare sanatate al Romaniei si romanilor in fata actiunilor detractante la adresa Romaniei !  

    Dar revin la subiect: ce a facut Rusia in Ucraina e o aberatie , ceva ce nu ar trebui sa existe in secolul 21!  

    Nu se lucreaza cu arma, se lucreaza cu soft power, cu urcarea valorii economice adaugate in propriul stat (in cazul lui Putin- Rusia) in asa fel incat sa ii faci pe fostii parteneri SA ISI DOREASCA EI SA ADERE LA RUSIA!!!!  

    Patrusev sau care naiba te-a indemnat , Putin, sa incepi atacul din 24 feb 2022 e un mare tampit care nu intelege dinamicile geo-politice ale scolului 21! E un om al sec. 20 !  

    A fost o pacaleala, o cursa la adresa Rusiei!

    Si Rusia, alaturi de Putin, au si muscat momeala! Pacat.  

    1. Putin daca a muscat la ce i-au zis altii inseamna ca e prost si n-are ce cauta unde e.

      Pare de departe cel mai deștept din cadrul structurilor sovietice. Poate suna măgulitor pentru el. În afara Rusiei, Putin ar fi fost cel mult un bețiv ratat.

    Bănuiesc că și Hitler a scăpat alegații similare. Ar fi avut nevoie de tratament luat la timp.

    Fata de "Corectitudinea morală şi istorică a Rusiei" este relevant Tratatul de la Budapesta, din 5 dec. 1994

    - Tratatul prevede că Ucraina nu mai posedă nicio armă armă nucleară şi că le distruge pe toate cele de care dispune, în schimbul unor garanţii privind " integritatea sa teritorială" .  

    - Rusia, Marea Britanie şi Statele Unite, se angajează să respecte independenţa, suveranitatea şi frontierele actuale ale Ucrainei. 

    - Cele trei ţări semnatare se angajează să se abţină de la ameninţări cu recurgerea la forţă sau utilizarea forţei împotriva integrităţii teritoriale sau independenţei Ucrainei şi să nu mai utilizeze niciodată forţe armate împotriva Ucrainei,... 

    - Rusia, Marea Britanie şi Statele Unite se angajează să se abţină să recurgă la constrângeri economice în detrimentul Ucrainei, pentru propriul interes. 

    - Țările semnatare se angajează să sesizeze cât mai rapid Consiliul de Securitate al ONU pentru a ajuta Ucraina, în cazul în care aceasta este victima unui act de agresiune sau dacă este subiectul unei agresiuni prin utilizarea armei nucleare. 

    - Rusia, Marea Britanie, Statele Unite şi Ucraina vor începe consultări în orice situaţie care ţine de o problemă cu privire la aceste angajamente. 

    Fata de aceste prevederi, se mai poate vorbi de "Corectitudinea morală şi istorică a Rusiei" Evident ca nu.  

    Si, fata de acest tratat, fata de aceste prevederi, Marea Britanie si Statele Unite sunt obligate sa adopte o atitudine corecta si morala fata de Ucraina, in calitate de semnatare a acestui tratat, chiar daca Rusia si ea semnatara este agresorul.  

    Si, pentru a indrepta lucrurile, Marea Britanie si Statele Unite au datoria si ar trebui sa asigure dotarea Ucrainei cu 5-6 lovituri nucleare (tactice) mijloacele de transport la tinta, performante si care ar repune Ucraina in situatia dinainte, in raport cu Rusia agresoare, care si-a nerespectat angajamentele si ar face ca aceasta (Rusia) sa nu mai aiba la indemana amenintarea cu "ultima solutie" loviturile nucleare tactice asupra Ucrainei.  

    Ucraina, va reusi sau poate nu va reusi sa-i alunge pe rusi din zonele ocupate. Insa este cert ca in ambele situatii, rusi vor continua sa loveasca teritoriul ucrainean.  

    Si in ambele cazuri, in conditiile in care arma nucleara nu mai va mai fi o solutie, Rusia putand fi lovita si ea nuclear, ca raspuns, Ucraina nu are alta varianta decat sa treaca la ofensiva, sa loveasca teritoriul Rusiei in adancime, sa le distruga infrastructura obiectivele energetice, aerodromurile, si ... asa cum au facut ei in Ucraina, si apoi sa treaca frontiera si sa se indrepte spre Moscova,  

    Cu o Ucraina dotata cu armament modern, rachete balistice, aioane invizibile, tancuri performante, si sprijinita conform Tratatului, Rusia poate si va fi spulberata de ucraineni.

    Asa ca, daca doreste vestul poate rezolva problema ucraineana.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb