VLADIMIR PUTIN: ''La fel ca în 1945, victoria va fi a noastră''

G.U.
Internaţional / 8 mai 2022

''La fel ca în 1945, victoria va fi a noastră''

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat asigurări că, "la fel ca în 1945, victoria va fi a noastră", sporind comparaţiile între cel de-al doilea Război Mondial şi conflictul din Ucraina, într-un mesaj de felicitare transmis de 8 mai - cu prilejul celei de-a 77-a aniversări a victoriei asupra Germaniei naziste - liderilor şi cetăţenilor din mai multe ţări ex-sovietice, dar şi regiunilor separatiste din estul Ucrainei, transmit AFP şi EFE, conform Agerpres.

"Astăzi, militarii noştri, la fel ca strămoşii lor, se bat cot la cot pentru eliberarea ţării lor natale de mizeria nazistă, cu încrederea că, la fel ca în 1945, victoria va fi a noastră", a susţinut Putin. "Astăzi, datoria comună este de a împiedica renaşterea nazismului, care a provocat atâtea suferinţe popoarelor din diferite ţări", a adăugat şeful statului rus, exprimându-şi dorinţa ca "noile generaţii să fie demne de amintirea taţilor şi bunicilor lor". "Este nevoie să conservăm şi să transmitem (...) adevărul despre faptele războiului, valorile spirituale comune şi tradiţiile de prietenie şi frăţie", a spus Putin, citat de Kremlin.

În intervenţia sa, Putin şi-a înmulţit referirile nu doar la militari, ci şi la civilii din "frontul interior", "care au zdrobit nazismul cu preţul nenumăratelor sacrificii".

"Din nefericire, astăzi, nazismul ridică din nou capul", a apreciat preşedintele rus, într-un pasaj destinat ucrainenilor. "Datoria noastră sacră este de a-i împiedica pe moştenitorii ideologici ai celor care au fost învinşi" în ceea ce Moscova numeşte "Marele Război patriotic" "să-şi ia revanşa", a mai spus Putin, care le-a urat "tuturor locuitorilor Ucrainei un viitor paşnic şi drept".

EFE notează că felicitările au fost adresate guvernelor şi popoarelor din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, R.Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan şi Uzbekistan, dar şi autoproclamatelor republici Abhazia şi Osetia de Sud. În plus, Putin i-a felicitat pe liderii şi pe cetăţenii autoproclamatelor "republici populare" Doneţk şi Lugansk, recunoscute de Moscova cu doar câteva zile înaintea lansării invaziei militare în Ucraina.

Putin a felicitat şi popoarele Georgiei şi Ucrainei, însă nu şi autorităţile celor două ţări, care şi-au manifestat interesul de a adera la NATO, remarcă EFE.

Luni, 9 mai, la Moscova va fi organizată o paradă militară care să marcheze victoria împotriva Germaniei naziste. AFP şi EFE amintesc că, atunci când a anunţat, la 24 februarie, lansarea "operaţiunii militare speciale" ruse în Ucraina, Putin a afirmat că obiectivul acestei intervenţii este "demilitarizarea şi denazificarea" Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. De nu ti-ar mai muri multi inainte!

    De acord cu mesaji de la punctulunu .

    De acord cu mesaji de la punctulunu .

    Respect pentru cei ce au luptat sau chiar si-au dat viata sa ne scape de nazisti in 1945 ce sunt convins ca daca ar invia si ar iesi din mormant te-ar lua pe tine de nazist si ti-ar spune ca nu poti fi de partea invingatorilor doar ca te autodeclari invingator dupa ce te-ai comportat ca nazistii paranoici din cel de-al Doilea Razboi Mondial folosind ura ce a

    ucis evreili in Holocaust ca sa redeclansezi un al doilea Holodomor impotriva ucrainienilor si a tuturor europenilor doar asa ca “reteta de succes” mostenita de la Stalin prin care si-a impus proaganda sovietica de trecut peste cadavrele facute de voi mandrii si sfidatori la adresa umanitatii, libertatii, eticii, moralei ,legii si chiar impotriva poruncii Dumnezeiesti “sa nu ucizi” pe care tu ai perfectionat-o sa ucizi pana si sufletul natiunii ucrainiene ce va luat de suflet si a format Rusia Kieveana ca apoi sa arate lumii intregi ca voi “mostenitorii lui Stalin si ai lui Lenin” ati ramas fara suflet , fara Dumnezeu si fara loc in randul natiunilor civilizate, ca nu meritati denumirea de Federatie ci de Rezervatie. 

    1. de jungla

    momentul actual (care prefigureaza climaxul Rusiei din perioada 2040 +/- cativa ani) e momentul de spasm al Istoriei care prefigureaza trecerea in nefiinta a Rusiei.

    Imperiul Rus a intrat in perioada spasmodica a propriei Istorii, inainte de trecerea sa in nefinta spre marea fericire a tuturor popoarelor vecine rusilor!  

    Mari epoci de crestere economica, sociala si culturala vin pentru vecinii Rusiei DUPA DISPARITIA IMPERIULUI RUS !  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb