Frica este ca o datorie pe termen lung. O datorie pe care trebuiesă o plăteşti unei persoanene cunoscute, eventual un cămătar. Datoria creşte mereu. Îţi este frica toată viaţa că nu o poţi plăti.
Ceea ce nu înţelegem ne obsedează, ne face să nu dormim, intrăm în panică.
Multă lume a luat în serios această criză declanşată de un virus. Frica de virus a transferat #Acasă cetăţenii ascultători ai planetei.
Politicienii, cei care conduc ţările, au găsit această soluţie miraculoasă, care nu rezolvă problema, dar întreţine frica, iar cetăţenii cuminţi se supun. Nici măcar nu au de ales, au de respectat Ordonanţe Militare, treaba e serioasă, e stare de urgenţă...
Asta cu scoaterea Armatei pe străzi pentru a organiza baraje de control mi se pare cea mai tare măsură. Îmi aminteşte de frica din "89. Atunci am mai văzut Tab-uri pe străzi. E drept că acum vedem şi maşini militare Hammer, vopsite în culori verzi-cenuşii de camuflaj. În "89 nu aveau în dotare decât Aro. Dar fabrica a fost închisă, nu mai produce tot datorită unei crize, aşa că ne lăudăm cu maşini străine, o victorie a globalizării şi a democraţiei.
Oricum, a fost rezolvată o dilemă, care este echipa de fotbal mai bună, Steaua sau Dinamo. Armata e cu noi, aşa că Steaua e prima. Altfel, nu pot înţelege de ce aceste filtre de control amplasate pompos în intersecţii nu sunt formate doar din poliţişti. Nu erau credibili, nu aveau autoritate suficientă pentru a face semn unui şofer să tragă pe dreapta? Eu zic că da! Aveau suficientă autoritate. În fine, avem ordonanţe militare. Iar ordinul se execută, nu se discută. Aşa am învăţat noi, cei care am făcut armata.
Apropo de armată, în timpul ultimului război mondial, când trupele americane au debarcat în Sicilia, puşcaşii marini americani au făcut o vizită scriitorului Italian Curzzio Mallaparte care era reţinut în casă de regimul timpului. Un ofiţer american a adresat o întrebare scriitorului: "noi ştim ce este democraţia, dar nu ştim ce este dictatura. Aţi putea să ne explicaţi diferenţa? "
Răspunsul a fost "în democraţie, după cum ştiţi, tot ceea ce nu este interzis este automat permis. În dictatură, tot ceea ce nu este interzis este automat obligatoriu."
Aşa putem înţelege de ce se interzic exporturile de cereale, iar preţurile scad.
De ce există distanţă socială, dar românii pleacă cu avionul să culeagă sparanghel nemţesc. Acolo nu mai sunt ordonanţe, sunt interese supreme, pe care noi trebuie să le acceptăm?
Este această criză reală? Da este!
Este un război biologic? Nu ştim, dar vom afla. Ne ajută Bill Gates, Google, fundaţiile care au promovat şi avertizat despre pandemii.
La noi coordonează activitatea singurul personaj pregătit pentru situaţii de urgenţă. Acelaşi care a coordonat cazurile "Colectiv" şi" Munţii Apuseni".
E de bine? Până atunci, opriţi panica domnilor! Testaţi populaţia şi reporniţi economia!
Dacă nu aveţi bani pentru testere, pentru aparatură şi pentru medicamente, rugaţi-i domnule Preşedinte pe soldaţii de la NATO să ne dea înapoi o parte din banii pe care i-am dat pentru arme anul trecut. E stare de urgenţă şi puteţi invoca forţa majoră. Cu o mică parte din aceşti bani, cumpăraţi testere pentru toate pandemiile. Nu mai vrem arme, nu avem ce face cu ele, războaiele sunt altfel...
Ce fac soldaţii cu arma în spate la baraj, se pregătesc să tragă în virus? Că altfel nici nu mă gândesc. Sau face parte din etichetă?
Daţi voie oamenilor să trăiască, să muncească, să se bucure de viaţă.
E cel mai mare Dar!
1. Opriti macelu...
(mesaj trimis de Cristian în data de 13.04.2020, 16:18)
In 2020 tinem oamenii in casa cu arma la cur si ne laudam la TV cu cate amenzi am aplicat intr-o parte si in alta..
Frica are rolul de a pregati introducerea cipului.. Soldatii cu arma au rolul de forta de intimidare. Masca obligatorie e doar o repetitie sa se obisnuiasca omul cu ceva obligatoriu pe care trebuie sa-l poarte cu sine peste tot. Cand ai gura acoperita, ti se poate scana din mers doar retina.
Traim momente istorice care nu se pot pune in opera decat cu arma la cur.. din pacate.
1.1. cel mai bun medicament pentru covid (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de misu64 în data de 13.04.2020, 16:45)
statul , acum armata sa intervina si sa dea fiecarei familii de la oras o bucata de pamint , un container tip casa , utilitati la limita propietatii , si fiecare sa se descurce in propia lui gospodarie , sa pastreze distanta sociala de celelalte familii,,,,mnb
1.2. au alte planuri cu tine (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Cristian în data de 13.04.2020, 17:28)
Daca avea cineva de gand sa-ti dea teren sa-ti cultivi mancarea o facea pana acum.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.04.2020, 17:57)
Din cate se vede, dumnealui nu intelege cam multe; nu-i de mirare, ca de aia e pe internet !
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.04.2020, 21:09)
Si tu unde esti bai anonim... mai bine pe internet decat anonim acasa pe canapea
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.04.2020, 18:35)
Bine ca s-au gasit pacalicii sa scrie articole prin care ignora criza medicala.
Realitatea este ca Romania nu este in lockdown. Se poate munci si se muncesti. Doar vanzatorii de chiloti din Obor au tarabele inchise. Dar se pot cumpara chiloti si sosete din hipermarket. Fabricile merg. Singurii care plang acum sunt cei din Horeca care-si frecau mainile de fericire cand romanul cumpara shaorma pe credit.
In realitate romanul poate va mai economisi putin si va inceta sa mai plateasca toate prostiile din lume, sa dea bani pe apartamente care nu fac nici jumatate din pretul platit.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.04.2020, 05:25)
Fabricile sunt închise .
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.04.2020, 18:43)
Va doare in cur ca muncim in Germania . Ati lucrat vreodata citiva ani buni pe minimul pe economie , sau in apropierea lui ? Dati cu clanta dar cei mai multi nu ati tras-o. Si dealtfel este macar un patron , strain sau autohton , aici sau aiurea , care sa nu te considere sclav ? Macar cel de afara te plateste mai bine , ma considera necesar , cel de aici considera ca-ti da de mancare , adica te miluieste. Terminati cu tafna asta ca s-a dat drumul la munca pe plantatii , de patrioti caragialesi..Cit priveste NATO , totul costa , iar beneficiul de-a fi partener nu face exceptie -sau nu vedeti nici un beneficiu? M-as mira sa nu aflu printre acesti scriitori de vorbe sa nu fi lucrat pe bani adevarati in multinationale - tare as vrea sa-i vad lucrind in multinatinale rusesti.
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.04.2020, 20:05)
Nu ai inteles nimic din articol, totusi comentezi. E deja o situatie clasica.
In strainatate esti de 10 ori mai sclav decat aici.In orice tara din Europa, nu esti si nu o sa fii in veci unul de al lor. Au fost sute de articole si reportaje care au aratat acest lucru. Eu zic ca e o axioma.
Doar ca esti sclav pe mai multi bani. De unde ajungem la adevarata problema a romanilor : lipsa de principii. Pentru ca in prostia lor au impresia ca daca li se ofera mai multi bani inseamna ca sunt mai apreciati/respectati , iar prostia e greu de corectat , singura solutie este sa ii educam sa aibe macar un pic de mandrie si principii.
5. Panica?
(mesaj trimis de anonim în data de 13.04.2020, 22:57)
Factori : lipsa de CARTE, lipsa de CARTE, lipsa de CARTE....
6. Incurajati consumul, reporniti economia !
(mesaj trimis de Dan Coe în data de 14.04.2020, 06:45)
Prelungirea starii de urgenta ar fi o catastrofa economica pentru Romania.