"Vodafone" vrea să-şi majoreze participaţia la "Vodacom" Africa de Sud

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 noiembrie 2005

"Vodafone Group" Plc Marea Britanie, cea mai mare companie de telefonie mobilă din lume, intenţionează să cumpere 15% din "Vodacom Group" Ltd. Africa de Sud, ca să-şi majoreze participaţia la această societate, oferind 16 miliarde de rand (2,4 miliarde de dolari). Astfel, grupul britanic urmăreşte să se extindă în cea mai mare economie africană. "Vodafone" vrea să preia toate acţiunile "VenFin" Ltd., compania care deţine participaţia mai sus amintită la "Vodacom", pentru 47,25 rand/titlu. Preţul este cu 30% mai mare decît cursul de închidere al acestora la data de 2 noiembrie. "Vodafone", care deţine 35% din "Vodacom", va înstrăina toate acţiunile "VenFin", altele decît cota "Vodacom".

Potrivit termenilor ofertei, "Vodafone" poartă negocieri exclusive pentru achiziţia a 35,5 milioane de acţiuni "VenFin" de la "Rembrandt Trust" Ltd. Oferta pentru toate titlurile "VenFin" este de 21 miliarde de rand, iar "Vodafone" aşteaptă să primească 5 miliarde de rand din vînzarea restului de active "VenFin". După ce tranzacţia va fi finalizată, cota deţinută de "Vodafone" la "Vodacom" va fi egală cu cea a "Telkom" SA Ltd., respectiv 50%. "Telkom" este monopolul de telefonie fixă din Africa de Sud.

Aproximativ 57% din cei 47 de milioane de locuitori ai Africii de Sud deţin telefoane mobile, potrivit datelor "Vodafone". "Vodacom" avea, la finele lunii iunie, 17,2 milioane de clienţi, din care 14,3 milioane în Africa de Sud.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb