Voestalpine va decide locaţia oţelării din zona Mării Negre

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 30 iunie 2008

Voestalpine evaluează în prezent posibilitatea construirii unei oţelării în zona Mării Negre, iar până la sfârşitul anului va lua o decizie cu privire la locaţia viitoarei investiţii care ar urma să fie demarată în Bulgaria, România, Turcia sau Ucraina,a anunţat la finele săptămânii trecute, producătorul austriac de oţel.

Pentru a oferi flexibilitatea strategică necesară acestei decizii, voestalpine a început să îşi asigure o potenţială locaţie în Constanţa/Agigea, România, prin opţiuni de achiziţie, deşi acestea nu indică o preferinţă pentru România.

Conform legislaţiei române, reprezentanţii voestalpine vor intra în contact cu proprietarii parcelelor de teren din zona de interes şi vor oferi o opţiune de achiziţie. Acesta reprezintă o înţelegere unde proprietarii vor menţine un preţ fix, pentru terenul lor, pe o anumită perioadă de timp, primind în schimb compensaţie financiară.

Dacă Voestalpine decide să construiască în România proprietarii vor primi plata fixă pentru terenul lor, iar în cazul în care va hotărâ o altă locaţie, proprietarii îşi vor păstra sumele pentru menţinerea preţului fix de cumpărare. Prin această soluţie se evită riscul speculaţiei de terenuri legată de investiţia străină directă, preţul fiind fixat.

Din cele 12 locaţii luate iniţial în considerare în Bulgaria, România, Turcia şi Ucraina, voestalpine va examina în detaliu câte o locaţie în fiecare ţară. În urma examinării, voestalpine va fi în masură să ia o decizie în funcţie de costurile investiţiei, fezabilitatea tehnică şi profitabilitatea fiecărei locaţii. Locaţiile potenţiale din Bulgaria, Turcia şi Ucraina pot fi asigurate prin alte mijloace, iar decizia finală, care depinde de studiul de fezabilitate şi de disponibilitatea terenului, ar putea fi luată până la sfârşitul anului 2008.

În prezent se derulează studii de fezabilitate pentru cele patru locaţii din România, Bulgaria, Turcia şi Ucraina. Încheierea studiilor este programată în cursul verii.

Producătorul austriac de oţel voestalpine va alege, cel mai probabil, între România şi Ucraina ca locaţie a viitorului combinat siderurgic la Marea Neagră, investiţie de şapte miliarde euro, potrivit ediţiei din 26 mai a publicaţiei "Der Kurier".

Boardul grupului austriac va transmite alegerea finală după întâlnirea conducerii companiei din luna septembrie, mai transmite publicaţia vieneză. Odesa are avantajul vecinătăţii cu minele de fier din Ucraina ale voestalpine, un plus fiind şi regimul favorabil al cotelor de emisii poluante pe care îl are Kievul.

România, pe de altă parte, se bucură de statutul de membru al UE, cu toate avantajele ce decurg din această poziţie, printre care, o legislaţie mai sigură şi stabilitatea politică, mai scrie "Der Kurier".

Premierul Tăriceanu s-a întâlnit în 14 mai, la Linz, în Austria, cu reprezentanţii grupului voestalpine, care au declarat că deciziile UE privind legislaţia de mediu sunt foarte importante pentru alegerea amplasamentului.

Venituri grupului voestalpine depăşesc 10 miliarde de euro şi peste are 40.000 de angajaţi în întreaga lume, mai mult de jumătate din acest număr, în afara Austriei. Grupul este format din 300 de companii de producţie şi vânzări aflate în peste 60 de ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb