Voestalpine va lua în discuţie cel mai devreme anul viitor extinderea grupului

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 iulie 2010

Producătorul austriac de oţel Voes­talpine nu a luat încă o decizie privind investiţia de cinci miliarde de euro în regiunea Mării Negre, extinderea grupului putând fi luată în dis­cuţie abia peste unul sau doi ani, a afirmat directorul pentru relaţia cu investitorii, Aesch Gerald, citat de Novinite, anunţă Mediafax.

România, Bulgaria, Ucraina şi Turcia au fost luate în calcul pentru construcţia unei oţelării, însă în decembrie 2008, grupul a anunţat îngheţarea proiectului, din cauza crizei financiare.

"Este prea devreme cu unul sau doi ani pentru a discuta extinderea Voestalpine. Nu am ieşit încă din criză", a spus Gerald.

Deşi grupul a înregistrat anumite progrese în ultima perioadă, nivelul livrărilor nu a revenit, încă, la nivelul anterior crizei. Acest lucru trebuie să se întâmple înainte ca Voestalpine să înceapă discuţii referitoare la extinderea în afara Austriei, a adăugat Gerald.

Oficialul grupului austriac a afirmat că dacă discuţiile privind construcţia oţelăriei vor fi reluate, nu este sigur că Bulgaria va câştiga investiţia.

Viitorul unei astfel de uzine depinde de stabilitatea economiei austriece dar şi a statului în care vor fi localizate facilităţile de producţie. Ca urmare a valorii foarte mari a investiţiei, economia ţării gazdă trebuie să fie destul de solidă pentru ca guvernul să poată oferi sprijin proiectului.

Voestalpine controlează în Româ­nia constructorul de material rulant Vae Apcarom Buzău. Grupul a obţinut în anul fiscal 2008/2009 venituri de 11,6 miliarde euro. Totodată, grupul a anunţat la sfârşitul lunii mai că va construi o fabrică de piese de oţel la Giurgiu, costurile proiectului fiind estimate la 20 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb