Volkswagen şi Porsche afectate de încetinirea economiei din China

A.D.
Miscellanea / 11 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Grupul german Volkswagen a raportat astăzi un declin de 7% al livrărilor globale în trimestrul trei din acest an, în contextul cererii în scădere de pe piaţa din China şi al costurilor ridicate de producţie pe piaţa internă, informează Agerpres.

De altfel, companiile de profil din Europa se confruntă cu impactul unui potenţial război comercial între Bruxelles şi Beijing. UE a decis de curand impunerea de tarife vamale suplimentare la vehiculele electrice (EV) produse în China, spunând că beneficiază de subvenţii de stat incorecte. Beijingul a negat şi a ameninţat cu represalii, în timp ce producătorii auto germani, care obţin aproximativ o treime din profiturile lor în China, au cerut mai multe negocieri, transmite Agerpres.

"Un nivel mai adecvat al costurilor, în special în Germania, este esenţial pentru a ne menţine în viitor succesul în acest mediu", a declarat Marco Schubert, membru al Comitetului executiv al VW. El a adăugat si că situaţia din China, unde Volkswagen este afectat de concurenţa locală, care oferă modele electrice la preturi mai mici, "este în mod special dificilă".

China este cea mai mare piaţă auto din lume, dar livrările Volkswagen au scăzut cu 15%, la 711.500 vehicule, astfel încât pe plan mondial au fost livrate în trimestrul trei din 2024 doar 2,176 milioane unităţi.

De altfel, şi rivalele BMW şi Mercedes au anunţat ieri, că piaţa din China aafectat vânzările trimestriale.

Un purtător de cuvânt al VW a informat că au fost reduse costurile de producţie pentru vehiculele complet electrice în China, dar compania nu va sacrifica profitabilitatea pentru cota de piaţă, transmite Agerpres.

Producătorul german de maşini sport Porsche a înregistrat în China o scădere de 29% a vânzărilor în primele nouă luni din acest an. Pe plan global, livrările au scăzut cu 7%, la 226.026 unităţi, în perioada ianuarie-septembrie. "2024 este în mod special un an dificil pentru noi, în unele cazuri oferta de produse fiind limitată", a apreciat Detlev von Platen, membru al Board-ului Porsche.

Consumatorii chinezi sunt din ce în ce mai reţinuti în cheltuielile cu produsele de lux, în contextul în care sectorul imobiliar afectează creşterea economiei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb