Volodimir Zelenski acuză Rusia de reprimarea musulmanilor din Peninsula Crimeea

G.D.
Internaţional / 8 aprilie 2023

Volodimir Zelenski acuză Rusia de reprimarea musulmanilor din Peninsula Crimeea

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat ieri Rusia că reprimă comunitatea tătarilor din Crimeea, angajându-se să reia controlul asupra peninsulei anexate cu ocazia cinei de iftar din perioada Ramadanului, informează AFP, conform Agerpres.

"Încercarea Rusiei de a subjuga Ucraina... a început odată cu ocuparea Crimeei, cu reprimarea libertăţii Crimeei, a ucrainenilor şi a tătarilor din Crimeea", a declarat el în faţa liderilor musulmani ucraineni şi a ambasadorilor ţărilor musulmane.

Comunitatea tătară, care reprezintă între 12% şi 15% din cele două milioane de locuitori ai Peninsulei Crimeea, a boicotat pe larg referendumul organizat de Moscova în 2014 pentru anexarea acestuia. În anii care au urmat, autorităţile ruse au interzis şi au clasificat drept "extremist" Mejlis-ul, adunarea tradiţională a minorităţii musulmane din Crimeeam şi au întemniţat membri ai comunităţii tătare.

"Nu există altă soluţie pentru Ucraina sau pentru lume decât dezocuparea Crimeei. Ne vom întoarce în Crimeea", a insistat preşedintele Zelenski înainte de a prezenta decoraţii mai multor soldaţi ucraineni de credinţă musulmană.

Vorbind la o moschee de lângă Kiev, Volodimir Zelenski a anunţat că Ucraina începe o nouă tradiţie prin găzduirea unui iftar oficial, cina care întrerupe postul zilnic în timpul lunii Ramadan.

"Ucraina este recunoscătoare musulmanilor din ţara noastră şi tuturor membrilor comunităţii musulmane din întreaga lume care, la fel ca noi, tânjesc după pace şi protecţie împotriva răului", a adăugat el.

Mai multe ţări cu populaţie majoritar musulmană, inclusiv Turcia şi Arabia Saudită, s-au poziţionat ca mediatori în conflictul ucrainean, negociind acordul dintre Kiev şi Moscova privind exporturile de cereale sau schimburile de prizonieri.

Rusia are o minoritate musulmană importantă în regiuni precum Cecenia şi Daghestan, cu contingente care luptă pentru armata rusă în Ucraina.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. BAI IUDA,care ti-ai vandut TARA pentru 30 de ARGINTI la fel cum a fost VANDUT si ISUS HRISTOS catre romani.ce faci.Ai luat calea MAHOMEDISMULUI dupa ce ai trecut la EXTERMINAREA NATIONALITATILOR conlocuitoare prin ARDEREA BISERICILOR si INTEMNITAREA PREOTILOR ORTODOCSI.? Nu mai poti tu de MUSULMANI cand tu,ai trecut la ELIMINAREA NATIONALITATILOR CONLOCUITOARE,prin DESFIINTAREA SCOLILOR si a RELIGIILOR acestora. Ce zici,razboiul nu a pornit din cauza ATROCITATILOR la care tu ai supus ROMANII,SLOVACII,UNGURII si RUSII din TERITORIILE ocupate prin RAFT de catre URSSul lui STALIN si HRUSCIOV.? Vezi IUDA ca o sa intram in SAPTAMANA PATIMILOR,pune mana si citeste BIBLIA si vezi daca nu te regasesti in toate NENOROCIRILE intamplate in SAPTAMANA PATIMILOR. POPORUL ROMAN,SUFERA CRUNT din cauza ta si MANA pe care ti-au intinso ROMANII odata cu RAZBOIUL din Ucraina,tu,ai MANJITO cu RAHAT.! Fiecare OM,tu esti altceva,plateste dupa FAPTELE si INIMA lui. CAZANUL cu ZMOALA te astepta.!

    1. ZMINTITULE, cui crezi ca ii scrii?

      E cu s

    de romani isi bate joc pe tatari ii pupa in fund. el crede ca aia sunt prosti si au uitat ca le-a taiat apa si blocat canalele de alimentare.

    1. de romanii lui stalin, aia iubitori de sovietici?

    Text foarte jenant de la actorasul uns "erou"

    Ucraina cu politica ANTIMINORITATI nationale de stil "banderist"

    este considerat de occident foarte democratic si stat de drept "minunat" 

    1. ASA E CAND NU VEZI SAU NU VREI SA VEZI: ALLO, UE?!...

    Cu toate ca nu exista in Europa vreun regim mai represiv la adresa minoritatilor etnice, precum cel al circarului, astazi, cu tupeul formidabil ce il caracterizeaza, limbricul de la Kiev acuza Rusia de reprimarea musulmanilor din Crimeea, desi se stie ca Rusia, stat multietnic este una dintre cele mai tolerante state la adresa minoritatilor nationale!

    1. russia e foarte toleranta cu minoritaile, le lasa chiar inainte la slujbe prost platite si la inrolari

      Plimba ursul spre propaganda ta globalista!

    Zelenski un psihopat…

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb