Hai la muncă să muncim, dă Doamne să nu găsim! Cam aşa stau lucrurile cu referendumul harnicului nostru Preşedinte. Ca să nu existe vreo umbră de îndoială, trebuie spus din capul locului că acţiunea referendală iniţiată de Înaltul Personaj de la Cotroceni are 99,9999999999% de a face cu politica electorală şi doar ceea ce mai rămîne pînă la 100% cu tema anunţată, adică jus-tiţia din România. Las la o parte faptul că cele două interdicţii impuse acţiunilor ramurii executive, pe care Preşedintele le vrea întărite de un vot majoritar al populaţiei, nu prea cad în lista temelor prevăzute de lege pentru organizarea referendumului, dar acesta este doar un micro amănunt tehnic, de care nu cred că se va împiedica nici măcar Curtea Constituţională. Şansa acestei consultări electorale de a produce vreo modificare în justiţia din România este nulă, pentru că, aşa cum poate observa chiar şi un student începător într-ale dreptului, aplicarea celor două interdicţii nu se poate face fără modificarea Constituţiei Româ-niei. Depinde, care va să zică, de altă procedură de consultare referendală, de alte decizii parlamentare şi guvernamentale, de hotărîri ale Curţii Constituţionale etc., evenimente pe care Preşedintele nu le poate declanşa. Şi, chiar dacă printr-un miracol, ar reuşi, tot nu poate controla rezultatul final la care s-ar ajunge. Nici măcar în cea mai bună dintre lumi, acţiunea acestui referendum nu ar avea mari şanse să producă vreun rezultat în justiţie. Iar noi trăim... mă rog, pentru cei care au uitat... în România! Nu mai spun că, după viteza medie de gîndire politică de care Preşedintele are nevoie pentru a ajunge la o hotărîre, pentru toate procedurile secvente, ar mai fi nevoie de vreo 10 noi mandate.
Dacă la Justiţie nu ajută nici cît o frecţie la piciorul de lemn, atunci la ce e bun şi de ce s-a mai ostenit Preşedintele pentru a declanşa referendumul acesta? Există, totuşi, motive serioase.
Preşedintele a fost sfătuit să folosească vara pentru a aduna ceva zestre electorală pentru bătălia finală a Cotrocenilor, din iarnă. Una este să te duci la luptă doar cu unitatea de muniţie de pe tine şi alta este să ai în raniţă, ca rezervă, cîteva milioane de voturi în favoarea ta şi a iniţiativelor tale. Mă rog, a unei iniţiative... hai să fim serioşi... a singurei iniţiative politice. Dacă nu altceva, măcar au "băieţii" pe ce să croşeteze ceva propagandă electoral-prezidenţială. În plus, mai estompează uriaşul gol coloidal în care s-a consumat primul mandat prezidenţial Iohannis, pe care nu se poate croşeta mai nimic. Ce să spui: că ai aprobat, ca primarul, trei prim-miniştri ai PSD-ului, nici într-un an, pînă s-a ajuns la catastrofa Dăncilă? Că ai luptat pentru justiţie şi ai susţinut lupta împotriva corupţiei semnînd demisia lui Kovesi? Ori că ai fost la mitingurile #rezist pe bicicletă şi cu jachetă galbenă? Ori te pomeneşti că speră cineva să cîştige bătălia cu candidatul PSD-ului, doar pentru că a spoit pe nişte hîrtii cîteva cuvinte pe tema România educată! Te rîd şi curcile, să fim serioşi!
Un alt motiv de a-i aduce pe oameni la urne este posibilul efect de contagiune care ar putea lucra în favoarea candidatului Iohannis. Faci un referendum cu întrebări la care nici un om de bună credinţă nu poate să spună NU. Dacă votează, votează pentru. Iar, dacă tot ai votat ceva în favoarea lui Iohannis în iunie, de ce nu ai vota la fel şi în decembrie!
Cel de-al treilea motiv este nevoia imperioasă a candidatului Iohannis de a obţine, înainte de alegerile din decembrie, o victorie. Fie ea şi simbolică, dar tot victorie este, împotriva PSD-ului! Singura raţiune care poate mobiliza electoratul în favoarea sa la prezidenţiale este biciul votului anti-PSD. Dar, ca să se osteneas-că cineva să facă drumul pînă la urnă, fie şi pentru un astfel de vot, este necesar ca acel cineva să creadă în capacitatea lui Iohannis de a "pedepsi" PSD-ul, măcar în următorul mandat. Această încredere ar putea fi creată şi sporită de o victorie electorală preliminară. Cea de la referendumul tocmai anunţat!
În sfîrşit, candidatul Iohannis are mare nevoie de reînnoirea scrisorilor de acreditare pe lîngă "Înaltele Porţi", de la care atîrnă viitorul său mandat. Re-ungerea sa ca "Lider", dacă nu chiar "Ultim stîlp" al luptei împotriva corupţiei din România este esenţială. Mare lucru n-a făcut pînă acum, în afara hîrjonelii cu PSD-ul, unde a ieşit mereu pe locul 3, deşi erau doar doi combatanţi. Referendumul anunţat este ultima şansă de a convinge... pe cine trebuie să convingă... el... acolo... că, fără el la Cotroceni, praful şi pulberea se alege de România şi de destinul ei euro-atlantic.
La urma urmei, fie şi numai pentru atît, tot merită să punem un vot în urnă la referendumul pe Justiţie, care nu are nimic de a face cu Justiţia.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2019, 00:20)
... eu cred ca lipsa masiva la vot ... ar deligitima coruptia ... europa functionioneaza in virtuea inertiei bce ... nimanui nu-i mai pasa de stanga/dreapta ... nici macar lor ... despre ce scrieti??? ...
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2019, 01:14)
Ti s-a parut ca a scris ceva despre stanga-dreapta? Te-ai sculat din baie? Despre ce comentezi?!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2019, 01:20)
... comentam despre stanga-dreapata ... dealtfel ce alegem?! ... o persoana?! ... o cauza?! ... "La urma urmei, fie şi numai pentru atît, tot merită să punem un vot în urnă la referendumul pe Justiţie, care nu are nimic de a face cu Justiţia. " ... daca pentru tine merita ... fii fericit!!! ...
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2019, 01:25)
... ati facut o revolutie sa indepartati o persoana... o cauza!!! ...
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2019, 03:28)
N-ar fi bine, oare, sa te limpezesti inainte sa comentezi? Nimeni nu astepta sa-ti comentezi propriile ganduri confuze, ci textul articolului, in care nu se gasesc nici BCE, nici stanga-dreapta. Mai e unul pe aici care, la orice articol, incepe sa vorbeasca de Treichl si de Chisinau.
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2019, 03:48)
... referendumul nu ar fi decat o "presel ectie" pentru alegeri mai serioase ... care au de a face, intr-o aorecare masura cu... cu viiitorul europei! ... europa care depinde de euro, care depinde in mare masura de politicile bce! (ma scuzati ca mai imi zboara mintea in viitor!) ... miscarile populiste (extrema dreapta) incearca europa ... multicultusralistii (noua stanga) vor mai multe butoane ... votul ne este drepre justitie, dupa cum a concluzionat si autorul...
1.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2019, 06:34)
Iti apreciez efortul. Orice are legatura cu orice, de aceea, ca sa poata avea loc un dialog, subiectul este circumscris unui teriroriu propriu. De exemplu, in acest articol, subiectul este penibilul presedintelui Iohannis.
Euro si BCE sunt alte subiecte, al caror penibil necesita articole dedicate, iar legatura lor cu Iohannis ar necesita alt articol decat cel de fata.
1.7. Trandafir de la Moldova (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de The Brute în data de 05.04.2019, 10:30)
te as iubi da nu stiu vorba. Cine a intermediat obligatiunile in valuta pe care Romania le a emis saptamana aceasta? Erste Group Bank si JP Morgan. La ce premie de risc? Jamie Dimon si Andreas Treichl sunt maestrii universului bancar. Unul nu stie ce a cumparat cu 1,9 miliarde $, celalalt nu gaseste 5,5 miliarde € disparute prin fuziune:-)
1.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2019, 12:25)
... multumesc pentru apreciere ... personal, consider contextul mai important decat personajele ... era o vorba prin popor... despre padure si copaci ... oricum, va doresc un sfarsit de saptamana pe placul inimii dumneavoastra ...
2. Nevoia de "PÓRNÉP" ?
(mesaj trimis de A politic în data de 05.04.2019, 11:24)
Din 4 în 4 ani ?
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.04.2019, 12:09)
Jim Caviezel: "Nu v-ati nascut sa va potriviti cu lumea, ci pentru a sta in picioare..."
4. consilier prezidential
(mesaj trimis de Salomeea Romanescu în data de 06.04.2019, 01:38)
Fiecare presedinte trebuie sa aibe un consilier cosmoeniospiholog a fost propunerea dl profesor Albert Ignatenko. I-ar ajuta sa micsoreze karma proprie dar si pe cea a neamului. Fiecare comisar european si europarlamentar ar trebui sa aiba un astfel de consilier...numai atunci putem spera sa micsoram karma Europei. Eu il voi ajuta in acest proces de formare. Cel mai bine ar fi ca noii lideri ai elitei spirituale mondiale sa inlocuiasca pe liderii care au karma acumulata. Am fost surpriza sa...
5. Problemele zilelor pe care le traim
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 06.04.2019, 09:25)
Prin votul alegatorilor un grup infractional organizat a ajuns la conducerea tarii.
Grupul infractional organizat, pentru a scapa de cercetari penale, judecati, condamnari si pentru a jefui tara, dar in liniste! in continuare a nesocotit, reinterpretat si modificat legislatia in vigoare in folos propriu. Mai mult cauta sa modifice in continuare legislatie, realizindu-si in acest fel visul dea face din Justitia tarii o institutie complet nefunctionala sau, in cel mai bun caz, functional in...
6. mesajul presedintelui
(mesaj trimis de Salomeea în data de 06.04.2019, 09:59)
Nu e presedintele Romaniei ci presedintele Ligii Mondiale Cosmoumanista a Natiunilor, dl profesor Albert Ignatenko.
Civilizatia noastra a intrat in Era Varsatorului - epoca Iubirii, Binelui si Luminii.
Secolul 21 este secolul civilizatiei spiritual-informationale, in care se vor contopi toate stiintele, artele, filozofiile si religiile. Aceasta contopire va favoriza nasterea unei noi culturi cosmoumaniste a secolului de aur al civilizatiei pamantenilor.
Renasterea spirituala a Umanitatii...
6.1. BELAGINELE (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.04.2019, 22:27)
BELAGINELE - EXPRESIE A DĂINUIRII MILENARE A VALAHILOR ÎN ISTORIE
„Societatea umană a înregistrat în evoluţia ei de-a lungul istoriei, populaţii care sau distins prin nivelul înalt al civilizaţiei, exprimată în formele organizării socioeconomice şi ale celei spirituale. Despre civilizaţia pelasgilor, înaintaşii dacoromânilor, ai valahilor, au scris, sau au vorbit, mai toţi...