Voturile lui Iaciu şi Pandele, limitate la 5% pentru alegerile SIF Muntenia

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 aprilie 2013

Voturile lui Iaciu şi Pandele, limitate la 5% pentru alegerile SIF Muntenia

UPDATE 11:40: Acţionarii SIF Muntenia vor alege mâine Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor

Adunarea Generală a Acţionarilor SIF4 Muntenia, în care acţionarii vor discuta revocarea membrilor Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor şi alegerea unui nou Consiliu, se amână pe mâine, pe motivul neîntrunirii cvorumului necesar la prima convocare.

La şedinţa de astăzi au participat acţionari care deţin 15,25% din capitalul social al SIF4, cvorumul impus la prima convocare fiind de 50%.

Acţionarii SIF4 vor vota aprobarea repartizării profitului net şi fixarea dividendului pe acţiune, aprobarea efectuării înregistrărilor contabile privind prescrierea dreptului de a solicita plata dividendelor neridicate timp de trei ani, în sumă de 13 milioane lei, precum şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a programului de administrare al societăţii.

---

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a limitat la 5% (de la 5,086%) drepturile de vot pentru oamenii de afaceri Gheorghe Iaciu şi Daniel Pandele, acţionarii Doraly Mall, pentru Adunarea Generală SIF Muntenia din 25/26 aprilie, întrucât a constatat că aceştia acţionează concertat.

Acţionarii SIF4 Muntenia vor decide în AGA din 25/26 aprilie revocarea Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor şi alegerea unuia nou, la propunerea lui Gheorghe Iaciu, acţionar care, de un an de zile, se află în conflict cu administratorul SIF4, SAI Muntenia Invest.

Gheorghe Iaciu a coagulat un grup de acţionari care au ales un nou Consiliu al Reprezentanţilor Acţionarilor (CRA) SIF4 Muntenia, în iulie 2012, care însă a fost suspendat printr-o ordonanţă preşedinţială a Tribunalului Bucureşti. CRA-ul respectiv s-a luptat luni de zile să elimine SAI Muntenia Invest de la administrarea SIF4.

SIF Muntenia este administrată, prin statut, de SAI Muntenia Invest, condusă de consiliul de administraţie prezidat de Petre Pavel Szel şi, pe partea executivă, de Gabriel Filimon.

SAI Muntenia Invest este deţinută de Grupul Financiar Muntenia (GFM), unde preşedinte este Gabriel Filimon. Acţionarii GFM sunt, în mare măsură, angajaţii SAI Muntenia, având drepturile de vot şi deţinerea limitate la 5%.

SIF1 Banat Crişana a anunţat, pe 15 februarie, că a notificat CNVM şi Consiliul Concurenţei, cu privire la intenţia să preia SAI Muntenia în proporţie de 99,96%, iar această tranzacţie ar putea fi un prilej de pace la SIF4.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb